Termékek Menü

5 természetes hajnövesztő módszer, amit te is kipróbálhatsz

Volt egy rossz hajvágásod? Így hamarabb elérheted az eredeti hosszt!

Előfordul, hogy nem olyan hosszra hagyja meg a fodrászod a hajadat, mint amilyet szerettél volna - és ilyenkor alig bírod kivárni azt, hogy megnőjön. Van pár tippünk, amivel gyorsíthatsz a folyamaton!

1. Japánciprus

A japánciprusnak eleve van egy nagyon erős gombaölő, illetve antibakteriális hatása, ám friss kutatások azt is kimutatták, hogy nagyon szépen gyorsítja a haj növekedését, ha olaj formájában, pakolásként használod. Érdemes kipróbálni heti egy alkalommal!

2. Levendula

A levendulás hajmosást régóta ajánlják a hajnövekedés gyorsításához, de a fejbőrbe masszírozva is nagyon hatékony lehet ez az olaj. Adj pár cseppet jojoba olajhoz, majd ezzel masszírozd át a fejbőrödet, aludj így és reggel moss hajat. Az illata is csodás.


3. Borsmenta olaj

A borsmenta olajjal finoman kell bánni, de nagyon hatásos lehet. Csak pár cseppet tegyél a samponodhoz (tényleg maximum a teljes felvitt anyag 3%-át tegye ki), és úgy moss hajad lefekvés előtt. Gyorsítja a keringést, így segíti a hajnövekedést.4. Ginzeng

Ginzenget szedhetsz be kapszulaként is, gyógyszerész által előírt mennyiségben, kúraszerűen. Ez belsőleg gyorsítja a hajnövekedést. Ugyanakkor pakolásban is felviheted, aminél az a lényeg, hogy a fejbőrbe masszírozz belőle többet, mert itt hat, nem a hajvégeken. Csak tegyél belőle egy keveset kedvenc DÍY pakolásodhoz!

5. Bhringaraj

Az ayurvedikus orvoslásból ismert növényről van szó, amit olaj van por formájában is használnak. Segít abban, hogy a fejbőr egészséges maradjon, ezzel tudja támogatni a hajnövekedést is. Ha porként veszed, vízzel kell krémmé keverni, majd azt belemasszírozni a fejbőrbe. Olajként más olajokkal vegyítheted, és akár a samponoz is adhatod.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog