Termékek Menü

Törölközővel szárítod a hajad? Azonnal hagyd abba!

Szinte mindenki ezt csinálja, pedig mást kellene alkalmazni a haj nedvességének felitatására...

Szinte mindenki ezt csinálja, pedig mást kellene alkalmazni a haj nedvességének felitatására...

Hajmosás után automatikusan a törölközőért nyúlunk, jól megdörzsöljük a vizes tincseket, majd betekerjük, hogy száradjon. Általános metódus, amiről talán nem is tudtad, de nagy kárt okozhat a hajszerkezetedben...

A hagyományos törölköző a legrosszabb, amit erre a célra használhatunk! Monae Everett sztárfodrász szerint a száraz pamut vagy frottír törölköző durva textúrája felsértheti a hajszálakat.

A dörzsölés és betekerés ronthat a haj töredezettségén, kis 'krátereket' alakíthat ki az anyag a hajszálak felületén, ami gyengíti a hajat. A töredezett, sérült haj legfőbb jelei a szárazság és szálkásság.

- mondja a szakértő.

Ha sokakkal együtt te is sorozatosan elkövetted ezt a 'bakit', ne ess pánikba! Everett szerint ez a hatás visszafordítható, ha változtatsz kicsit a hajmosási rituálédon:

1. Használj a hajtípusodnak megfelelő sampont.

2. Használj még a nedves hajadon hajvégápoló szérumot , ami segít lesimítani a haj kutikuláját (a haj külső, pikkelyes rétege).

3. Kb. 3 hetente tegyél fel tápláló hajpakolást hajmosás előtt.

4. No és persze: cseréld le az eddigi törölköződ egy pólóra vagy mikroszálas törölközőre!

Ezek a szokatlan hajszárító alkalmatosságok felszívják a felesleges vizet, és nem sértik fel a hajszerkezetet. Érintgesd és nyomd hozzá az anyagot a hajadhoz, így itasd fel a nedvességet, ahelyett hogy dörzsölnéd, borzolnád fel-le.

A szakértő mindemellett azt is megjegyzi, hogy a legegészségesebb, ha szabad levegőn hagyod megszáradni a vizes tincseidet.

Everest azt ajánlja, hogy este mossunk hajat, tegyünk rá kiöblítést nem igénylő kondicionálót és hajvégápoló szérumot, majd finoman hajtsunk köré egy pólót (ne tekerjük fel!), és hagyjuk, hogy éjjel száradjon. Ezzel elkerüljük, hogy a hajszárító forró levegője kiszívja a nedvességet a hajból és kiszárítsa.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog