Termékek Menü

Miről árulkodik a törött hajvéged?

Átlagosan másfél évet töltünk az életünkből a hajunk gondozásával, bármilyen kombinációban legyen is ez: fésülködés, hajfestés, -szárítás, vasalás vagy éppen göndörítés. Ezért aztán teljesen egyedi az is, hogyan töredezik el a hajvégünk, összeszedtük a leggyakoribbakat.


Europress

Egyszerű törés

A leggyakoribb típus, a korai törést mutatja. Ebben az esetben a középső hajréteg, a cortex még nagyjából egyben van, de nagyobb részek kezdenek leválni.

Mit tehetsz: Több tápanyagra van szüksége a hajszálaknak. Keress olyan terméket, mely meggyógyítja, összezárja a hajvégeket. Segíthet például a Helia-D Regenero Hajerősítő sampon és balzsam.

Villásvégű

Kevésbé elterjedt, mint az egyszerű és azt jelenti, hogy már előrehaladottabb állapotú a sérülés.

Mit tehetsz: Mélykondicionáló pakolást használj rá. Házilag is készíthetsz: keverj össze 2 evőkanál natúr joghurtot, 1 evőkanál mézzel és ¼ evőkanál kókuszolajjal (olvaszd fel, ha nem folyékony). Kendd el az egész hajadon, különös tekintettel a végekre, és hagyd fent 15-20 percig, majd moss hajat a szokott módon, hetente ismételd.

A fa

Ha fára hasonlít a hajvéged, az azt jelenti, hogy egyik oldalról jobban károsodott, mint a másikról, így „ágai” lettek. A hajszál középső rétegét is érinti a probléma.

Mit tehetsz: Minél előbb kérj időpontot a fodrászodtól! A Helia-D Szépségvitaminjainak szedésével pedig megelőzheted jövőbeli kialakulását.

A csomó

Önmagáért beszél az általában göndör hajúaknál jelentkező kis csomó. A hajvég kunkorodása sajátmagán okoz csomót. Ha erre még ráfésülsz, le fog törni.

Mit tehetsz: Sokkal elővigyázatosabban, ritkásabb fogú fésűvel fésülködj, hogy ne törjön el!

A gyertya

Ha így néz ki a hajvéged, az már a külső kutikula jelentős veszteségét jelenti, és számítani kell rá, hogy ez a hajvég is ketté fog válni.

Mit tehetsz: Frissítő hajvágásra van szükséged, ami pár centit jelenthet, közben pedig kezeld a Helia-D Regenero Hajvégápoló szérummal.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog