Termékek Menü

Túl stresszes vagy? 6 jel, ami nagyon is erre utal!

A stressz a legkülönbözőbb formákban tud lecsapni.

A test egy ideig tűri a szorongást, stresszt, de mikor elfárad, elkezd jeleket küldeni a testednek, hogy tényleg ideje életmódod változtatni. Íme, a legárulkodóbb jelek!

Hajhullás

Ha a hajad minden előjel nélkül hullani kezd, csomók maradnak a fésűben, és szanaszét találsz hajszálakat a lakásban, de nem váltottál hajápoló termékeket, akkor a leggyanúsabb ok a stressz lehet. Nyugtasd meg az idegeidet magnéziummal, cinkkel és B-vitaminnal, a hajadra is vitaminos pakolásokat használj, és pár hónap alatt visszaáll a rend.

Őszülés

A hirtelen őszülés, vagy akár csak pár ősz hajszál megjelenése is betudható a stressz egyik jelének. Sajnos ez a folyamat egyelőre még nem visszafordítható, így egyet tudsz csak tenni: azonnal elkezdeni stresszmentesíteni az életedet, és akkor nem lesz több korai ősz hajszálad.

Köröm gondok

Ha a körmöd törik, vagy csíkok jelennek meg rajta, vitaminhiányt és stresszt jelez. A csíkosodást nem tudod külsőleg, csak belsőleg kezelni, és a töredezésen is az segít leginkább, ha egészségesen étkezel és vitaminokat, vasat, cinket fogyasztasz. Egyél halolaj kapszulát, és fogyassz rengeteg zöldséget!

Felszakadozó körömágybőr

Szintén vitaminhiány és kimerültség jele. A fentebb említett tápanyagok fogyasztása mellett kenegesd A-vitamin olajjal vagy avokádó olajjal a bőrt.

Pattanások

Mi sem jelzi jobban a stresszt, mint az indokolatlanul megjelenő pattanások. A hormonszint változása miatt alakulnak ki, és kizárólag úgy mulaszthatod el őket, ha levezeted a feszültséget. Sportolj, szaunázz, kapcsolódj ki minél többször, és hidd el, a bőrprobléma megoldódik. Persze emellett használj aknés bőrre való termékeket, amíg fennáll a gond.

Száraz, fakó bőr

A fáradt bőr kimerültséget jelez. Amellett, hogy rendszeresen hidratálod és rengeteg vizet iszol a nap folyamán, muszáj pihenned egy kicsit. Vezess be napi 1 óra relaxálást, bármi olyan tevékenységgel, amit élvezel, és minimum 8 órát aludj.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog