Termékek Menü

Van-e szezonális hajhullás?

Van-e szezonális hajhullás?

A szél és az eső jellemző velejárói az őszi szezonnak, de van ennél egy sokkal kellemetlenebb jele is az évszak beköszöntének: a szezonális hajhullás. De mi áll ennek a hátterében és meddig tekinthető normálisnak? Tehetünk esetleg ellene valamit? 

 

Ezekkel a kérdésekkel kapcsolatban beszélgettünk Dr. Battyáni Zita bőrgyógyásszal, aki a Helia-D Regenero nevű hajhullás elleni készítmények klinikai vizsgálatát is vezette.

- Honnan tudjuk, hogy a hajunk hullása csak az ősszel járó szezonális hajhullás eredménye vagy valami más ok áll a háttérben? Mikor tekinthető kórosnak?

A szezonális hajhullás evolúciós jelenségnek tekinthető, egyénenként változó mértékben észlelhető, férfiakat és nőket egyaránt érinthet. Két periódusban jelentkezhe. Főként a nyár végén, ősz elején észlelhető több hajszál kihullása, a másik kisebb hullám  kora tavasszal 

jelentkezik. Kialakulásában fontos szerepet tulajdonítanak az időjárási tényezőknek. A hajhullás azonban nem tarthat tovább egy-másfél hónapnál. mennyisége 60-80 szál/nap, mely a téli időszakban észlelt hajvesztés kétszerese. Ennél hosszabb idejű, vagy fokozottabb hajvesztés esetén tanácsos szakemberhez fordulni, aki az egyéb 

 
 
 

háttérben levő okokat tisztázhatja.

- Milyen problémák válthatják még ki a fokozott hajhullást?

A hajunk egy igen „érzékeny barométer”, ami sokszor elsőként jelzi, ha valamilyen belső problémánk van. Férfiaknál gyakori a férfi nemi hormonhoz kötődő, öröklődő androgén hajhullás, ami már fiatal korban elkezdődhet. A nőknél hajhullást idézhetnek elő a cink- és vashiány, vérszegénység, valamilyen gyulladás, bakteriális fertőzések, illetve némelyik pajzsmirigy-betegség is. Az androgén hajhullás a nőknél is előfordul, akár már a húszas-harmincas éveiktől kezdve. Menopauza után csökken az ösztrogéntermelés, és magasabb lesz az androgén hormon aránya, ekkor is hajhullás alakulhat ki. De egy agresszív, alacsony fehérje tartalmú diéta is vezethet hajhulláshoz, aminek hátterében a vitamin- és aminosav hiány állhat, mely a normális hajfejlődés zavarában nyilvánul meg.

- Hogyan oldja meg a hajhullás problémáit a Regenero eszencia? Hogyan működik?

Több módon is hat, a legfontosabb, hogy alkalmazása fokozza a bőr vérellátását, ennek köszönhetően a hajszálak növekedése is fokozódik. Az androgén hajhullás esetében a hajhagymák a fejbőrben megtalálhatóak, de a működésük gátolt. A Regenero feloldja ezt a gátat, ennek köszönhetően megindulhat a haj növekedése.Miben más Regenero, mint a többi szer?

A Regenero eszencia kizárólag természetes növényi hatóanyagokat tartalmaz. A benne lévő 26 különböző, hatékony gyógynövény gondoskodik arról, hogy a koncentrátum rendszeres használatával csökkenjen a hajhullás. A Regenero eszenciában található gyógynövények a lehető leggazdagabb ápolást, táplálást nyújtják nemcsak a fejbőr, hanem a hajhagymák számára is. Másrészt, a Helia-D egyedi koncepciója egy komplex, összehangolt kezelést biztosít a hajnak, mivel a Regenero Szépségvitaminnak köszönhetően nem csak kívülről, hanem belülről is táplálhatjuk, erősíthetjük a hajhagymákat a nélkülözhetetlen vitaminokkal. 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog