Termékek Menü

Vége a kontúrozás uralmának? Ez a legnagyobb baki vele!

A legnagyobb sminkguruk már fel is szólaltak a trend ellen!

 

A sminkben napjainkban az egyik legmeghatározóbb trend a kontúrozás, amit leginkább Kim Kardashian terjesztett el. Ez az a módszer, amivel a világosabb és a sötét színek egybemosása által optikailag alakítani lehet az arcformán, át lehet helyezni a hangsúlyos pontokat és keskenyebbé lehet tenni az orcát. Bár ez az uralkodó irány, egyre többen szólalnak fel ellene és egy anti-trend kezd kialakulni.

A legnagyobb sminkmesterek már azt mondják, hogy egyáltalán nem örültek annak, hogy a kontúrozás egyáltalán ennyire elterjedhetett. A legnagyobb probléma az, hogy akik nem profi sminkesek, legtöbbször nem is csinálják jól, amitől olyan lesz az arcuk, mintha koszos lenne. Ennél azonban még nagyobb baj a sminkguruk szerint az, hogy eltűnik tőle az egyedi szépség.

A kontúrozás trendje konkrétan azt sugallja a nőknek, hogy valami baj van az arcukkal, ezért "javítani" kell rajta.

"A szépség ott van minden arcban, és én utálok kamu arccsontokat rajzolni" - mondja az egyik sminkmester, aki szerint nem kell mindenkinek úgy kinéznie, mint egy Kardashiannak. Ehelyett inkább kiemeli az arc látható egyediségét, mint hogy átalakítsa formáját. Nemrég egyébként Reese Witherspoon is gúnyt űzött ebből a trendből Instagramon, és egyre több híres sminkes szólal fel a kontúrozás ellen.

Te mit gondolsz erről a sminktechnikáról? Menjen vagy maradjon?

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog