Termékek Menü

Viszlát sötét karikák! Extra hatásos szemkörnyékápolás házilag

Olyan receptek következnek, melyek csodákra képesek

Amikor az ember már mindent kipróbált azért, hogy a szeme alatt folyamatosan megjelenő sötét karikákat eltüntesse, hajlamos házi praktikákhoz folyamodni. Mi hoztunk 2 olyan DIY receptet, melyek valóban működnek, így nem kell feleslegesen kísérletezned!

1. Uborkás-rózsás pakolás

Elsőre furcsának tűnhet ez a párosítás, de nem véletlen. Az aszkorbinsavban és fitokemikáliákban gazdag uborka segíti feszessé, de egyben puhává tenni a bőrt, míg a rózsavíz nyugtató hatású. Előbbit karikák formájában is a szemed alá teheted, de pakolásként sokkal hatásosabb lehet, mert teljesebben lefedi a kérdéses területet. Vegyél egy fél kígyóuborkát, és olyan 30 gramm rózsavizet, majd egy mixerben dolgozd össze őket. Vágj félhold formákat vattakorongokból (jó sokat, hogy a teljes keveréket fel tudják szívni), majd itasd fel velük a pakolást. Amit most nem használsz el, egy visszazárható zacskóban tedd be a fagyasztóba, egyet-egyet pedig a szemeid alá 10-15 percre. Hetente többször érdemes alkalmaznod!2. Ránctalanító pakolás

A második pakolás nem csak a sötét karikákat halványítja, hanem a ráncokat is! A tojásfehérje elég sok bőrápoló maszk és kence alapanyaga, mert nagyon jó hatékonysággal finomítja az apróbb ráncokat csodás tápanyagainak köszönhetően. Ha ehhez még egy kis E-vitamint is adsz, akkor a szabad gyökökkel is felveheted a harcot, így lassítva a bőröregedést. Két tojás fehérjéjéhez adj 5 csepp E-vitamint, majd szépen dolgozd el habosra. A keverékből az ujjbegyeiddel tegyél a szemeid alá, és 10 percig hagyd rajta, majd alaposan mosd le. Pár alkalom után látható lesz a különbség!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog