Termékek Menü

Vitaminokkal és bioaktív anyagokkal a nyáron is sugárzóan szép bőrért!

2013. 06. 19. 08:17:00

  Mindannyiunk örömére tombol a nyár, és a nyárral együtt van a napozás, vízparti pihenés ideje is. A nap szerelmesei számára a napbarnított bőr a természetességet és energikusságot jelenti, és valóban, egészségünk megőrzéséhez, jó közérzetünkhöz szinte nélkülözhetetlen a napfény. A Nap minden élet fenntartója, azonban mégsem teljesen veszélytelen.

  Ha erős fényhez nem szokott szobanövényünket kitesszük az ablakba, rövid időn belül leégnek levelei. Hasonló jelenséget tapasztalhatunk mi is, amikor az első melegebb napokon, vagy külföldi nyaralásunkkor kibújunk a majd’ egész testünket fedő ruházatból. Bőrünk pajzsként véd minket a külvilág ártalmaival szemben, azonban gondos ápolást igényel, hogy védő feladatát zavartalanul el tudja látni. Ápolása nem képzelhető el kizárólag azáltal, hogy kívülről kozmetikumokkal kezeljük, étrendünk és életmódunk is erősen kihat erre a szervünkre. 

  A napsugárzás hatására bőrünk károsodhat, megfelelő védekezés nélkül a bőr daganatos megbetegedéseinek gyakorisága is fokozódhat. Fontos tehát, hogy fokozatosan szoktassuk magunkat a napfényhez, és megfelelő fényvédő termékeket is használjunk. Kevesebb szó esik  arról, hogy étrendünkkel miként védhetjük magunkat az erős sugaraktól. Léteznek olyan anyagok, amelyek belülről támogathatnak minket. A káros hatásokat kutatások szerint egyes vitaminok (C-, E-, és az ilyen téren még kevésbé közismert D-vitamin), ásványi anyagok (pl. szelén), karotinoidok (béta-karotin, lutein, likopin), polifenol vegyületek és az ómega-3 zsírsavak is enyhíthetik. 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog