BLOG

3+1 lépéses arcápolási rutin - így csináld a hatékony eredményért!

2021.02.10 14:28
3+1 lépéses arcápolási rutin - így csináld a hatékony eredményért!

Mindenki bársonyos, üdén ragyogó arcbőrről álmodik, ám sokakra reggelente csak egy fakó, élettelen arc néz vissza a tükörből.

Pedig egy megfelelő arcápolási rutinnal megadhatjuk bőrünknek azt az ápolást, amelyre szüksége van ahhoz, hogy mindig a legszebb formáját mutassa. Az egész nem igényel többet napi pár percnél, a különbség mégis szemmel látható lesz. Ezért reggel és este alkalmazzuk az alábbi arcápolási rutint - a hatékony eredményért.

1. Lépés: tisztítás

Mielőtt bármilyen egyéb arcápoló kozmetikumot használnánk, szükség lesz egy jó alapos tisztításra. Nappal az utcai kosz, a smink, az izzadság, éjjel pedig a faggyú és a párnán lévő por rakódik rá a bőrünkre. Ezektől mindenképp meg kell szabadulni. A sima vizes lemosás nem elég, ugyanis nem távolítja el hatékonyan az összes szennyeződést. 

Ezért alkalmazzunk valamilyen tisztító terméket, ez bőrtípus és igény szerint lehet hab vagy gél állagú, illetve a manapság népszerű micellás vizek egyike is. Alaposan, mégis gyengéden masszírozzuk át az egész arcunkat, beleértve a szemkörnyéket és az áll vonalát is. Majd következzen egy öblítés bő, langyos vízzel. 

 

2. Lépés: tonizálás

Bár a tisztítással megszabadultunk a bőrön lévő szennyeződés nagy részétől, azért a tonik használata se maradjon el. Egy jó tonik eltávolítja a lemosó maradékát, nyugtatja az arcbőrt, és segít visszaállítani az optimális pH-értékét is. A Geek&Gorgeous 101 Liquid Hydration például panthenolt és hidratáló összetevőket is tartalmaz, melyek erősítik a bőr természetes védőrétegét.

A tonikot egy vattakorong segítségével oszlassuk el a bőrön; valószínűleg meg fogunk lepődni, hogy a vatta mennyire elszíneződik majd, annak ellenére, hogy már használtunk arctisztítót. Ilyenkor látszik, hogy a bőr még a lemosás során sem lett tökéletesen tiszta. Épp ezért, akik tudják, hogyan csinálják az arcápolási rutint a hatékony eredmény érdekében, azok sosem hagyják ki a tonizálást. 

 

3. Lépés: hidratálás

Ennél a lépésnél már különbséget kell tenni aközött, hogy reggeli vagy esti arcápolásról van szó, ugyanis napszaktól függően különböző kozmetikumokra lesz szükség. Nappalra használjunk kimondottan nappali arckrémet, ami lehetőleg könnyed, gyorsan beszívódó állagú legyen. 

Ami ennél is fontosabb, hogy ne feledkezzünk el a fényvédelemről, hiszen az UV-sugarak egész évben érik a bőrünket! Hogyha nem akarunk erre a célra is külön terméket használni, akkor válasszunk olyan arckrémet, amely egyben fényvédőt is tartalmaz. 

Este pedig előtérbe kerül az intenzívebb hidratálás és az éjszakai bőrregeneráció. Ilyenkor jöhetnek a táplálóbb krémek, amelyekben már nincs fényvédő, viszont segítik a bőr természetes megújulási folyamatát, amely alvás közben megy végbe. Használjunk speciális, éjszakai arckrémet. 

 

+1. lépés az arcápolási rutinban - így csináljuk a hatékony eredményért

A fentiek csak az alapvető arcápolás lépései, melyeket igény szerint további kozmetikumokkal is kiegészíthetünk. A bőr megújulási folyamatában néha nem árt egy kis “külső segítség”, amihez használhatunk hámlasztót. Az elhalt sejteket eltávolítva előtérbe kerül a bőr természetes ragyogása.

A szérumok pedig olyan készítmények, amelyek koncentráltabb hatóanyagtartalommal rendelkeznek, mint az arckrémek, így látványosabb eredményeket hoznak például a ránctalanításban vagy a hidratálásban. 

Ezeket természetesen nem szükséges minden nap alkalmazni, de kiemelt helyük van az arcápolási rutin hatékony eredményében.