BLOG

4 remek módszer a szem alatti puffadás ellen

2022.08.23 14:14
4 remek módszer a szem alatti puffadás ellen

A szemkörnyék duzzanata gyakori jelenség, mely sokkal nyúzottabbá, fáradtabbá teheti az arcunkat. A szem alatti puffadás ellen tenni szerencsére nem lehetetlen, az alábbi néhány trükkel ugyanis újra frissebbé és üdébbé varázsolhatjuk a tekintetünket.

A klasszikus módszer: hűtés

A szem alatti táskák általában az egészségtelen táplálkozás, a stressz, a kialvatlanság vagy a túl kevés folyadékfogyasztás miatt alakulnak ki. A kiegyensúlyozott életvitel és táplálkozás ugyan megszünteti őket, de ez sajnos nem minden esetben kivitelezhető, ilyenkor pedig jól jönnek az olyan egyszerű módszerek, mint a puffadt terület hűtése.

Ehhez csupán két fém kiskanálra lesz szükségünk, amit tegyünk egy időre a hűtőszekrénybe, majd gyengéden nyomjunk a duzzanatra! Hogyha gyakran okoznak problémát a táskás szemek, akkor érdemes e célra két kiskanalat állandó jelleggel a hűtőben tartani, hogy a rohanós reggeleken is kéznél legyenek. Tároljuk őket dobozban vagy zacskóban, hogy ne érintkezhessenek az élelmiszerekkel!

 

Az innovatív megoldás: Cell Concept szemkörnyék booster

Amennyiben modernebb alternatívákat is kipróbálnák, mint az imént említett fémkanalas módszer, akkor az arcápolási rutinunkban szenteljünk kiemelt figyelmet erre a területre is, és használjuk minden nap a Cell Concept szemkörnyék boostert!

Ez a szérum igen hatékony a szem alatti puffadás ellen, emellett feszesíti a bőrt, kisimítja az apró ráncokat, így a szemkörnyék bőre sokkal üdébbé is fiatalosabbá válik.

A termék hatékonyságát az alábbi aktív hatóanyagoknak köszönheti:

  • Koffein: antioxidáns és nyugtató hatással rendelkező összetevő, ami javítja az erek mikrokeringését, emellett semlegesíti a káros szabad gyököket. További előnye, hogy halványabbá teszi a sötét karikákat, és enyhíti a szem alatti puffadást. Vízhajtó tulajdonsága miatt hozzájárul a simább bőrkép kialakításához. A koffeint hatásait már jól ismerjük a kávé által, ám italként fogyasztva nem tud a bőr mélyére hatolni. Kozmetikumként azonban akadály nélkül eljut a bőr mélyebb rétegeibe is.
  • Argán őssejt kivonat: az argán őssejtről köztudott, hogy serkenti a bőr kollagén- és elasztintermelését, ezáltal késlelteti a szarkalábak megjelenését.
  • Zöld tea: a koffeinhez hasonlóan erős antioxidáns, emellett védi a bőrt az UVB-sugaraktól, gyulladáscsökkentő hatása miatt az érzékeny bőr ápolásában is kedvelt alapanyag.

A készítmény használatát mindig előzze meg egy alapos arctisztítás, majd 1-2 cseppet oszlassunk el belőle a szemek környéken!

 

Zöld tea használata - filter a szem alatti puffadás ellen

Aki a modern kozmetikumok mellett mégis kipróbálna egy-egy házi praktikát, annak érdemes tennie egy próbát a zöld tea filterével is.

Ez a hatónyag nem véletlenül került bele az említett szérumba is, hiszen meglehetősen hatékony a szem alatti táskák eltüntetésében. Egy-egy filtert áztassunk meleg vízbe, majd ha kihűltek, helyezzük őket a csukott szemeinkre, és hagyjuk rajtuk pár percig!

Gyors segítség: egy kis smink

Hogyha tényleg csak pár percünk van arra, hogy tegyünk valamit a szem alatti puffadás ellen, akkor némi sminkkel ügyesen leplezhetjük a duzzanatot. A megfelelő árnyalatú korrektorral optikailag teljesen eltüntethetjük a puffadást, de ne feledkezzünk meg arról, hogy ez csupán illúzió, a táskák attól még ugyanúgy ott lesznek!

Hosszú távon sokkal többre megyünk azzal, ha jó minőségű kozmetikumokkal ápoljuk a bőrünket, amelyek aktív hatóanyagokkal segítenek az efféle problémákon, és mellette természetesen odafigyelünk az étkezésre, folyadékfogyasztásra és az elegendő pihenésre is.