BLOG

A Hyaluron koktél és a szépségvitaminok szerepe a szépségápolásban

2021.03.24 13:01
A Hyaluron koktél és a szépségvitaminok szerepe a szépségápolásban

Mindannyian hallottuk már a régi bölcsességet, hogy a szépségünkért nem csak kívülről, hanem belülről is tenni kell.

Egy hyaluronsavas étrendkiegészítő ital és a szépségvitaminok sokat segíthetnek abban, hogy láthassuk és érezhessük azt a bizonyos “belülről fakadó” szépséget.

A külső táplálás önmagában nem elég

Fakó, színtelen, egyre szaporodó ráncokkal tarkított bőr, gyenge, töredező haj, vékony, könnyen beszakadó körmök… ezekkel a problémákkal élete során mindenki találkozik. A többség viszont le is akar számolni velük, ennek érdekében pedig kozmetikumok egész hadát hívja segítségül: ránctalanító- és hidratálókrémek, szérumok, hajerősítő sampon, hajpakolás, hajvégápoló - és még folytathatnánk a felsorolást. 

Ezek a készítmények valóban sok hasznos hatóanyagot tartalmaznak, ám ha a tartós használat során sem tapasztalunk változást, akkor érdemes elgondolkodni rajta, hogy a külső ápolás talán nem elegendő ahhoz, hogy kezelni tudjuk a problémát.

Hiszen sajnos hiába tápláljuk kívülről szorgalmasan a hajunkat és a bőrünket, ha közben belülről nem kapja meg azokat a tápanyagokat, amikre szüksége lenne. A szépségünkért ugyanis belsőleg is tenni kell, úgyhogy ideje beépíteni a Hyaluron Koktélt és a szépségvitaminokat is napi rutinunkba. 

 

Hogyan segít a hyaluron koktél és a szépségvitaminok fogyasztása?

Ugyan a bőrünkön keresztül sok hatóanyag képes felszívódni, azonban nem mindegyik tud eljutni a mélyebb rétegekbe, és ott kifejteni a hatását. Ezenfelül értelemszerűen csak azokon a területeken tudnak változást előidézni, ahol ténylegesen alkalmazzuk őket.

A különféle étrend-kiegészítők azonban az emésztőrendszeren keresztül szívódnak fel, így a hatóanyagok az egész testbe eljuthatnak. A bennük lévő vitaminok és ásványi anyagok belsőleg fejtik ki jótékony hatásaikat a hajon, a körmökön és a bőrön. 

Persze ez nem egyik napról a másikra történik, de ha hosszabb időn keresztül fogyasztjuk a Hyaluron Koktélt és jó minőségű szépségvitaminokat, akkor néhány hónap múlva már látható a változás. A bőr kisimul, a ráncok elhalványulnak. A haj dúsabb, fényesebb lesz, a töredezés és a hajhullás csökken. A körmeink is megerősödnek. 

Mindemellett természetesen az is lényeges, hogy ügyeljünk az egészséges táplálkozásra és a bőséges folyadékfogyasztásra, melyekkel szintén rengeteget tehetünk szépségünkért.

 

Tudatos ápolás minden nap

Szinte nincs olyan ember a Földön, aki teljes mértékben elégedett lenne a külsejével, hiszen mindenki talál magán olyan “hibákat”, amelyek aláássák az önbizalmát. Ezek közül némelyikkel kapcsolatban nincs más megoldás, mint elfogadni, hiszen nem lehet változtatni rajtuk (ilyen például a szemszín, testmagasság, stb.), viszont szerencsére sok olyan jellemző is akad, amiket lehet befolyásolni. 

A vízhiányos, ráncosodó bőr például megújulhat a hyaluron koktél és egy ránctalanító hatóanyagokat tartalmazó arckrém által, a fakó, töredező haj pedig visszanyerheti dússágát és egészségét szépségvitamin és hajerősítő termékek használatával.

Mindig úgy válogassuk össze a szükséges kozmetikumokat, hogy azok a bőrtípusunknak és az adott problémának megfelelőek legyenek, de mellette ne feledkezzünk el a belsőleges tápanyagpótlásról sem. 

A szépség ugyanis kívülről és belülről egyaránt fakad, a külső ápolás pedig a belső táplálással kiegészítve sokkal látványosabb eredményhez vezethet.