BLOG

A kézkrémek használatának 4 alapszabálya

2023.02.16 10:59
A kézkrémek használatának 4 alapszabálya

A kézkrémek segítségével ápoltan tarthatjuk a kézfejek bőrét, elkerülve ezzel a kiszáradást, repedezést és a viszkető, húzódó bőrt. Persze csak akkor, ha odafigyelünk a használatra, és betartjuk az alábbi 4 fontos szabályt.

1. Minél gyakrabban használjuk a kézkrémet!

Ez talán az első és a legfontosabb szabály. Mivel a kezeink napi szinten rengeteg káros hatásnak vannak kitéve, ezért folyamatosan gondoskodni kell a bőr ápolásáról! A napsugárzás, a szél, a vegyszerekkel, fertőtlenítőkkel való érintkezés, a gyakori vizes, szappanos kézmosás sajnos igencsak megviseli a bőrt, és ennek jól látható jelei is vannak.

Akár minden kézmosás után célszerű krémezni, de ha ez nem kivitelezhető, akkor is törekedjünk arra, hogy naponta többször használjunk tápláló, hidratáló kézkrémet. Tipp: tartsunk egy tubussal a hálószobában, a fürdőben a mosdó mellett, a táskánkban és az autóban is, hogy mindig legyen belőle kéznél, ha szükség lenne rá!

2. Masszírozzuk be alaposan, és hagyjuk beszívódni!

A minőségi kézkrémek csak akkor tudnak a kellő mértékben hidratálni, ha a megfelelő módon használjuk őket. Oszlassuk le a kézfejünkön a szükséges mennyiséget, majd masszírozzuk be alaposan a bőrbe! Ne hagyjuk ki a tenyeret és az ujjak között részt sem, mert ezek is hajlamosak a kiszáradásra!

Miután eloszlattuk a krémet, várjunk néhány percet, amíg beszívódik, ezalatt ügyeljünk arra, hogy lehetőleg ne érjünk hozzá semmihez! Így egyrészt nem hagyunk zsíros foltot például a ruhánkon vagy a számítógép billentyűzetén, másrészt a krém sem kopik le a bőrünkről, hanem beszívódik a mélyebb rétegekbe.

3. Éjszakára készítsünk extrán tápláló “kézpakolást”!

Bár napközben célszerű olyan könnyed állagú kézkrémeket használni, amelyek hamar beszívódnak és nem hagynak zsíros érzetet, azonban éjszakára jó ötlet testesebb, intenzívebb ápolást nyújtó készítményt alkalmazni, például a Helia-D kézkrém extra száraz bőrre való változatát. 

A termék a nagyon száraz bőrnek is kellő táplálást nyújt urea, körömvirágolaj és napraforgóolaj segítségével. Az antioxidáns hatású E- és C-vitamin pedig regeneráló hatással bír. Használjuk közvetlenül lefekvés előtt! Bőséges mennyiséget oszlassunk el és masszírozzunk be a kézfejeinken, majd húzzunk puha, vékony pamutkesztyűt éjszakára! Másnap reggelre csodásan puhák lesznek a kezeink. 

Ezt az extra ápolást akár minden nap megcsinálhatjuk, főleg, ha olyan munkakörben dolgozunk, ahol a kezek erős igénybevételnek vannak kitéve (például egészségügy, élelmiszeripar, takarítás). 

4. Érett bőrre használjunk speciális kézkrémeket!

Az öregedés nemcsak az arc, hanem a kéz bőrén is tetten érhető: az évek múltával a feszesség csökken, a ráncok szaporodnak, netán még a pigmentfoltok is megjelennek. Ilyenkor már nem elég a sima hidratálás, hanem anti-aging ápolásra van szükség.

E célra azonban ne az arcra való termékek között keresgéljünk, hanem vessük be például a Cell Concept sejtmegújító kézkrémet! A készítmény ureát, C-vitamint és öregedésgátló Homeostatine-t tartalmaz. Simábbá és feszesebbé teszi a bőrt, valamint halványítja a pigmentfoltokat is. Elsősorban 55 év felettieknek javasolt a használata, de bárki kipróbálhatja, akinek a kézfején már látszanak az öregedés jelei. 

A pigmentfoltok ellen pedig a fényvédelem is kiemelt fontossággal bír: érdemes reggelente az arc mellett a kezünket is bekenni fényvédővel, pláne ha sokat tartózkodunk a szabadban. Ezzel kivédhetjük a napfény bőröregítő hatásait, a további jó minőségű kozmetikumok használatával pedig ápoltan tarthatjuk a bőrünket.