BLOG

Ezért elengedhetetlen a szemkörnyék bőrének napi ápolása

2019.02.28 08:07
Ezért elengedhetetlen a szemkörnyék bőrének napi ápolása

A szem körüli bőr árulkodik talán legjobban korunkról és bőrápolási szokásainkról. Ennek okát főként abban kereshetjük, hogy itt hajlamos leginkább kiszáradásra, ráncosodásra a bőrünk, emiatt valósággal szomjazik a megfelelő gondoskodásra.

Annak, hogy a szemkörnyék bőre megviselt lehet, sok oka van:

Itt a legérzékenyebb a bőrünk. Az arcunk többi részéhez képest akár négyszer vékonyabb is lehet. A korai ráncok oka, hogy a bőr rugalmasságáról, feszességéről gondoskodó kollagénrostokban is jóval szegényebb a szemkörnyék. A kollagén mennyisége a korral eleve csökken, elképzelhetjük, hogy mi vár ilyen szempontból a szemkörnyékre: még korábban jelentkeznek a ráncok, hamarabb petyhüdtté válik a bőr.

• Kevesebb a faggyúmirigy is, amely egyfajta természetes védelmet nyújtana a hidrolipid réteg révén. Ezért van az, hogy a szemkörnyék jellemzően sokkal hamarabb szárad ki (vagy eleve szárazabb), mint arcbőrünk többi része.

• Túlzott igyekezetünkben, hogy kiemeljük szemünk szépségét, gyakran épp ellenkező eredményt érünk el: a sminkkel is tovább szárítjuk a bőrt. A szem sminkeléséhez valóságos arzenál szükséges, szempillaspiráltól a ceruzán át a szemhéjfestékig és korrektorig. A fentiek fényében talán nem is kell magyarázni, hogy milyen veszélyeket rejt magában a sminkelés. Minél inkább hajlamos irritációra a szemünk körüli bőr, annál inkább megviseli ez az igénybevétel.

• Mindezt megfejelhetjük azzal, ha nem távolítjuk el a alaposan a sminket. A szemránckrémek is csak akkor fejtik ki a hatásukat, ha gondosan megtisztított szemkörnyékre visszük fel őket.

• Életmódunk is befolyásolja, hogyan fest szemünk: az alváshiány, a stressz és a túlhajszoltság karikás szemhez vezet. A karikák egyfajta pigmentfoltok, amelyek a hajszálerek rossz keringése miatt alakulnak ki, a táskás szem oka az, hogy a fáradt bőr vizet tart vissza.

A Helia-D ajánlata a szemkörnyéki gondokra

A szem körüli bőrnek tehát speciális gondoskodásra van szüksége. Olyan szemránckrémre, amely ápol, feszesít, ránctalanít, alkalmazkodik a korunkhoz, a bőrtípusunkhoz – és van benne valami plusz.

Egy-egy különleges hatóanyag tökélyre emeli az adott szemránckrém hatását:

Napraforgószár-kivonat – rugalmasságot ad a szem környéki bőrnek is. A krém, amely tartalmazza: a Helia-D egyik professzionális készítménye, a napraforgószár kivonatos szemránckrém. Ez a krém ránctalanító, öregedésgátló hatással van a száraz, érzékeny bőrre.

Meggysűrítmény – amelyet a Helia-D Professional Pándi meggyes kollagénes szemránckrém rejt magában. Az apróbb szemkörnyéki ráncok kisimításához ajánljuk, már 25 éves kortól. A krém egyediségét fokozza, hogy még a szemkörnyéket rugalmassá tevő tengeri kollagént is tartalmaz.

Szatmári szilva – ez a hatóanyag a Helia-D Professional Szatmári Szilvás Nunarak őssejtes feszesítő szemránckrém titka, amely őssejtekkel regenerálja a szemkörnyék finom bőrét.

Helia-D Cell Concept Feszesítő szemránckrém Helia-D Professional Napraforgószár kivonatos szemránckrém Helia-D Botanic Concept szemránckrém Tokaji bor kivonattal

Vin-upLift – ez a bőrfeszesítő koncentrátum a tokaji bor kivonatot tartalmazó Helia-D Botanic Concept szemránckrém lelke. Egyik egyedi összetevőjét a tőkén hagyott, dércsípte szőlőszemekből fermentált jégborból vonják ki. Gyorsan ránctalanít, rendszeres használatával a bőr feszesebb, simább lesz.

Q10 koenzim – az egyik Helia-D klasszikus , a Helia-D Classic szemránckrém fő hatóanyaga. A Q10 koenzim az antioxidáns hatása révén feszessé, üdévé teszi a bőrt, csökkenti a mimikai ráncokat és szarkalábakat.

Gladback™ – a Helia-D Cell Concept Feszesítp szemránckrém multifunkcionális növényi hatóanyaga, amely segít javítani a bőrfelszín teltségét, feszességét, serkenti a bőr mikrocirkulációját, növeli a 4-es típusú kollagén szintézisét, fokozza a bőr stabilitását, valamint csökkenteni az életkorra jellemző ráncok kialakulását.

Alma őssejtek – a selymes érzetű szemkörnyékért, 45 év felett ajánlott, az anti aging hatású Helia-D Professional Alma őssejtes szemránckrém fő hatóanyaga.

Látszólag van abban némi igazságtalanság, hogy szemünknél a legérzékenyebb a bőrünk, hiszen tekintetünk árulkodik legjobban a hangulatunkról, az érzéseinkről. Ám a természet azokról a hatóanyagokról is gondoskodott, amelyekkel feszesebbé, szebbé tehetjük a szem körüli bőrt.

Tegye próbára az Önhöz illő szemránckrémünket, szemkörnyék ápolónkat!