BLOG

Arctisztítási rutin kezdőknek és haladóknak

2021.03.30 15:06
Arctisztítási rutin kezdőknek és haladóknak

Az arc bőre különleges gondoskodást igényel, hiszen sokkal érzékenyebb, mint a testen található többi bőrfelület, ráadásul az arcunkat nem tudjuk elrejteni a külvilág elől.

A tudatos bőrápolás egy megfelelő arctisztítási rutin kialakításánál kezdődik, amely reggel és este alkalmazva megadja a bőrünknek mindazt a törődést, amire szüksége van.

Milyen termékekre van szükség az arctisztítási rutinhoz?

Nos, ezt elsősorban a bőrtípus és az esetleges bőrproblémák határozzák meg. Hiszen egyértelmű, hogy teljesen más készítményeket kell használni egy száraz bőrre, mint mondjuk egy zsírosabb, pattanásokra hajlamosra. 

A nulladik lépés tehát mindig az legyen, hogy meghatározzuk a bőrtípusunkat, a problémát, amivel szeretnénk leszámolni, és ennek megfelelően logatjuk össze a kozmetikumokat. Pontosan mikre is lesz szükségünk? Mindjárt kiderül!

 

Egyszerű és gyors alaprutin kezdőknek

A megfelelő arctisztításra még azoknak is szükségük van, akiknek nem kimondottan problémás a bőrük, és nem is mozognak túl otthonosan a bőrápoló kozmetikumok világában. Az alapvető lépéseket és termékeket ugyanis ők sem hanyagolhatják el, hiszen így sokáig megőrizhetik a bőrük szépségét és egészségét. A tudatos bőrápolást ráadásul érdemes fiatalon, már a húszas évek elején elkezdeni, hisz a bőrünkkel ekkor is törődni kell.

Az arctisztítási rutin első lépése a lemosás, amivel eltávolítjuk a bőrről a szennyeződéseket, sminkmaradványokat, verejtéket, faggyút. Ehhez a sima csapvíz és szappan helyett használjunk valamilyen speciális tisztítóterméket, például az Officina Care Concept habállagú lemosót, amely gyengéden távolítja el a szennyeződéseket, így érzékeny bőrre is használható. 

Ha a lemosás megtörtént, akkor a következő lépés napszaktól függően kétféle lehet: reggel használjunk olyan hidratálókrémet, amely fényvédőt is tartalmaz, hiszen ez megóvja a bőrt az UV-sugarak káros hatásaitól, ezáltal a korai öregedés jeleit is késlelteti. 

Éjszakára viszont nyugodtan használhatunk fényvédő nélküli arckrémet az arc teljes területén, beleértve a szemkörnyéket is. Ilyenkor az sem baj, ha az adott termék kicsit nehezebben szívódik be; cserébe a bőrünk reggelre csodálatosan puha és bársonyos lesz. 

 

Profi arctisztítási rutin haladóknak és problémás bőrűeknek

Akik már járatosabbak a bőrápolásban, netán ráncokkal, vízhiánnyal, pattanásokkal vagy egyéb bőrproblémával küzdenek, azoknak egy jóval alaposabb arctisztítási rutinra van szükségük, ami magasabb hatóanyagú termékeket tartalmaz. 

Az első lépés természetesen itt is a lemosás lesz, amely állhat akár két részből is: először töröljük át az arcunkat egy Officina Hydra Concept micellás vízzel átitatott vattával, majd mossuk meg vízzel leöblítendő arclemosóval.

Ezután használjunk tonikot, ami megnyugtatja a bőrt, összehúzza a tág pórusokat, segíti a száraz bőr vízmegtartását, és a szennyeződések utolsó maradványaitól is megszabadít. 

Ha a bőrünk már makulátlanul tiszta, akkor reggel jöhet egy arcszérum, ami koncentrált hatóanyagtartalommal rendelkezik, így célzottan segít például a ráncokat halványítani vagy a száraz bőrt hidratálni. Utána természetesen ne feledkezzünk el a hidratálókrém + fényvédő kombóról sem.

Este pedig a tisztítás után használjunk kémiai hámlasztót, ami segít megszabadulni az elhalt hámsejtektől, és gyorsítja a bőr megújulását. Utána jöhet a jól bevált szérum, majd egy gazdagon hidratáló éjszakai arckrémmel zárjuk le az esti arctisztítási rutint.