BLOG

Egy hasznos újdonság weboldalunkon: íme a bőrtípus teszt!

2023.06.20 10:31
Egy hasznos újdonság weboldalunkon: íme a bőrtípus teszt!

Minden arcápolási rutin összeállítása a bőrtípus meghatározásából indul ki. Ebben segít a bőrtípus teszt, hiszen a tapasztalatok azt mutatják, hogy az emberek nagy része nehezen tudja behatárolni a sajátját, ez pedig jelentősen megnehezíti a megfelelő kozmetikumok kiválasztását is.

Mire jó a bőrtípus teszt?

Amikor ellátogatunk egy drogériába és az eladó segítségét kérjük, mert nem tudunk választani például a hidratáló krémek közül, akkor az első kérdése bizonyára az lesz, hogy milyen bőrtípussal rendelkezünk? Sokaknál pedig itt meg is áll a tudomány, hiszen még sosem próbálták vagy tudták megállapítani a bőrük típusát.

Viszont a kozmetikai cégek általában két fő szempont alapján sorolják különböző csoportba a készítményeiket: bőrtípus és bőrprobléma. A második meghatározása talán egy picit könnyebb, hisz azt többnyire jól tudjuk, hogy éppen a pattanások, ráncok, pigmentfoltok, tág pórusok okozzák-e a legfőbb gondot, amit szeretnénk orvosolni. 

A bőrtípus megállapítása már nehezebb dolog, de az erre vonatkozó tesztek sokat segíthetnek.

 

Hogyan működik a teszt?

Nézzük meg röviden, hogy mit kell tudni erről az új funkcióról, és hogyan kell használni. Először is értelemszerűen klikkelünk a “Bőrtípus teszt indítása” gombra.

Az első kérdésnél gondoljuk végig, hogy mit tapasztalunk leggyakrabban az arcunkkal kapcsolatban. Mindig száraz és húzódik rajta a bőr? Vagy épp ellenkezőleg, tisztítás után röviddel már ismét csillog és napközben fénylő, zsíros tapintású lesz? Netán gyakran küzdünk irritációval? Esetleg szerencsések vagyunk, mert nincs kifejezetten gond vele? Illetve az is egy lehetőség, hogy a T-vonal zsíros, míg az orcák szárazak. Miután ezeket fejben végiggondoltuk, kattintsunk a megfelelő gombra.

A következő kérdés már a bőrproblémákra vonatkozik. Erről már fentebb volt szó, a lényeg mindössze annyi, hogy kiválasszuk azt az opciót, ami a leginkább jellemző ránk. Ezután csak azt kell megadni, hogy melyik korosztályba tartozunk, így ez a kérdés nem is igényel több magyarázatot.

Utána azt kell eldöntenünk, hogy lakossági vagy professzionális kozmetikumok használatában gondolkodunk. Itt igazából nincs rossz választás, hiszen webáruházunk minden terméke kiemelkedően jó minőségű, ez csak abban segít, hogy mely termékcsaládokból kapjunk ajánlásokat a bőrtípus teszt végén.

Az utolsó kérdésben pedig még konkrétabban meghatározhatjuk az igényeinket, vagyis választhatunk egy-egy kedvenc termékcsaládot. Amennyiben több olyan is van, amivel pozitív tapasztalataink vannak, vagy nem használtuk még egyiket sem és ezért nem tudunk dönteni, akkor válasszuk az “egyik sem” opciót.

 

A bőrtípus teszt kiértékelése

Végezetül nem maradt más, minthogy kattintsunk a “megnézem” gombra az eredmény megtekintéséhez.

Fent egy rutinsorrendet találunk, ami általánosságban tartalmaz nappalra és estére ajánlott terméktípusokat. Görgessünk lejjebb, hiszen most jön a lényeg: a felsorolás alatt ugyanis a rutin minden egyes lépéséhez megtaláljuk a javasolt készítményeket, azaz arctisztítókat, krémeket szérumokat, kémiai hámlasztókat.

A megadott válaszoktól függően kategóriánként 2-3 db termék is látható, ezek mindegyike jó választás lehet.

Most már csak annyi teendőnk maradt, hogy minden kategóriából kiválasztunk 1-1 szimpatikus terméket, és teszünk vele egy próbát. A tesztet természetesen többször is ki lehet tölteni, így ha a készítmények mégsem váltanák be a hozzájuk fűzött reményeket, bármikor újra végigmehetünk a kérdéseken.