BLOG

Gondoskodó kézápolás kézkrémek segítségével

2023.11.20 13:53
Gondoskodó kézápolás kézkrémek segítségével

Bár alapvetően egész évben figyelmet kéne fordítani rá, általában mégis az őszi-téli időszakban kerül előtérbe a kézápolás, kézkrémek témája. Ennek oka, hogy a kinti hideg és a benti száraz, fűtött levegő igencsak megviseli a bőrt, így ilyenkor sokan tapasztalják a kellemetlen szárazságot.

Egy igazán igénybe vett terület

Az egész testünkön talán a kézfejünkön lévő bőr az, amely a legtöbb káros külső hatással találkozik a mindennapi élet során. Szabadon éri a hideg és meleg levegő, napsütés, szél, emellett gyakran érintkezik a kemény vízzel, tisztító- és tisztálkodószerekkel, akár erősebb vegyi anyagokkal, nem beszélve a fizikai sérülésekről (ha valaki például olyan munkát végez, ami igénybe veszi a kezeit). 

Emiatt nem csoda, ha kiszárad, húzódik, feszül, netán berepedezik vagy bőrkeményedések alakulnak ki rajta. A testünk többi részéhez képest tehát a kezünk mondhatni extrém igénybevételnek van kitéve, így értelemszerűen kiemelten foglalkozni kellene az ápolásával is, jó minőségű kozmetikumok segítségével

Ezt viszont sokan elfelejtik, és már csak akkor kapnak észbe, amikor a bőrük viszket, ég, esetleg ki is sebesedik. Pedig egy kis extra odafigyeléssel ezt könnyedén meg lehetne előzni. 

 

Mindennapi kézápolás kézkrémek rendszeres használatával

A legjobban úgy segíthetjük elő a kézfejek bőrének regenerációját és táplálását, ha rendszeresen használunk kézkrémet. Az életkor előrehaladtával ez különösen fontos, hiszen az arc mellett itt jelennek meg feltűnően az öregedés jelei, a pigmentfoltok és a ráncok.

A Helia-D Cell Concept sejtmegújító kézkrém kifejezetten érett bőrre készült. Nem csupán az arcon érdemes ugyanis anti-aging hatóanyagokban gazdag kozmetikumokat alkalmazni, hanem a kezeinken is. 

Az említett készítmény egyik fő összetevője a hyaluronsav, ami egy közismerten kiváló hidratáló hatóanyag, pótolja a hiányzó nedvességet, ezáltal teltebbé és puhábbá teszi a bőrt. A C-vitamin egy erős antioxidáns, a kozmetikai termékekben azért is használják előszeretettel, mert halványítja a pigmentfoltokat és serkenti a kollagéntermelést, tehát segít semlegesíteni az UV-sugárzás káros hatásait. 

Sokan ugyanis bele sem gondolnak abba, hogy az arcuk mellett a kezeiket is éppúgy éri a napfény. Bár az arc fényvédelme ma már egyre kiemeltebb szerepet kap a tudatos bőrápolásban, az viszont keveseknek jut eszébe, hogy a kézfejüket is védjék az UV-sugaraktól. 

A CC 55+ kézkrém ezenfelül tartalmaz még argánolajat, ami szintén antioxidáns, valamint gyulladáscsökkentő és hidratáló hatással is bír. Az összetevők között található még az urea és a homeostatine is, az előbbi a bőr vízmegtartását segíti elő, az utóbbi pedig a ráncok csökkentésében és megelőzésében játszik fontos szerepet.

Akiknél pedig nem elsősorban az öregedés, hanem az extrém kiszáradás jelenti a fő problémát, azoknak ajánlott az ureás és körömvirágolajos, nagyon száraz bőrre való hidratáló kézkrém, a normál bőrűek pedig választhatják a tokaji bor kivonattal gazdagított változatot is. 

 

A hatékonyság kulcsa a gyakoriság

A kézfejeken gyakran nem elég, ha naponta csak egyszer használunk kézkrémet, mert ezzel nem tudjuk teljes mértékben kompenzálni a feljebb említett káros külső hatásokat. Mi akkor a megoldás? Krémezzünk minél gyakrabban!

Ha kell és van rá lehetőség, akkor akár minden egyes kézmosás után, de reggel és este, illetve napközben még 1-2 alkalommal mindenképpen. A gondoskodásnak hála kézfejeink újra puhák, kellemes tapintásúak és fiatalos kinézetűek lesznek.