Ingyenes kiszállítás 15 000 Ft feletti vásárlás esetén!

BLOG

Készüljünk a kellemes időre, állítsunk össze egy tavaszi rutint!

2023.03.16 13:24
Készüljünk a kellemes időre, állítsunk össze egy tavaszi rutint!

Tavasszal nemcsak a természet éledezik, hanem az életmódunk is igazodik hozzá: a kellemes, napsütéses időben szívesebben tartózkodunk a szabadban, újra aktívabban töltjük a mindennapokat. Egy megfelelő tavaszi rutinnal pedig a bőrünk is alkalmazkodik a változáshoz, így nem viseli meg az évszakváltás.

Búcsúzzunk el a zsírosabb, testesebb krémektől!

A téli hideg rendkívüli módon szárítja a bőrt, ezért ebben az időszakban természetes, ha sűrűbb állagú, gazdagon hidratáló krémet használunk. Tavasszal viszont már kegyesebb az időjárás, sőt ahogy emelkedik a hőmérséklet, a zsírosabb krémek inkább zavaróak lehetnek, hiszen jobban izzad, fénylik alattuk a bőr.

Érdemes tehát könnyedebb formulájú készítményre váltani. A Hydramax termékcsalád mélyhidratáló krémgéljei gyorsan beszívódnak, nem hagynak zsíros érzetet, mégis kellő mértékben hidratálnak, így ideálisak egy tavaszi rutinba. Hogyha már megjelentek az első ráncok, akkor válasszuk a ránctalanító összetevőket is tartalmazó változatot!

 

Hámlasztás, de csak okosan!

A hámlasztás minden évszakban fontos, hiszen a bőrt meg kell szabadítani az elhalt hámsejtektől. Ettől lesz mindig üde megjelenésű, illetve a kozmetikumok is jobban ki tudják fejteni a hatásukat, ha a friss hámsejtekre visszük fel őket.

Az AHA-savat tartalmazó termékekkel azonban érdemes vigyázni, hiszen ez a hatóanyag fényérzékenyebbé teszi a bőrt. Tavasztól őszig lehetőleg csak az esti rutinban használjuk, reggel pedig ne feledkezzünk meg a fényvédelemről! Ám az is egy jó megoldás, ha ebben az időszakban inkább BHA vagy PHA hámlasztókat használunk. 

 

A tavaszi rutin legfontosabb eleme: védelem a káros UV-sugarak ellen

Fényvédőt az év minden napján kell használni. Amennyiben télen “elsunnyogtuk” a dolgot, akkor most már mindenképp tegyük a tavaszi rutin állandó résztvevőjévé! Hogyha pedig a hidegebb hónapokban egy gyengébb faktorszámú terméket használtunk, akkor most váltsunk egy erősebb, SPF 50+ fényvédő arckrémre!

Egyrészt azért, mert tavasszal és nyáron az UV-index is eleve magasabb, másrészt pedig több időt töltünk a szabadban, ahol a bőrünk közvetlen napfénynek van kitéve, így igencsak elkél a magasabb faktorszámú védelem. Egész napos kinti program esetén többször is kenjük újra az arcunkat!

 

Alapos esti tisztítás

Ne feledjük, hogy ilyenkor indul az allergiaszezon is! A mikroszkopikus méretű pollenektől csak úgy hemzseg a levegő, és megtapadnak nemcsak a ruhánkon és a hajunkon, hanem a bőrünkön is. 

Még ha nem is vagyunk kifejezetten allergiásak, akkor is célszerű figyelmet fordítani az alapos tisztításra. Esténként alkalmazzunk dupla lemosást: először micellás vízzel vagy olajos lemosóval töröljük le a sminket és a szennyeződéseket, majd egy leöblítendő arctisztítóval mossuk át a bőrt alaposan! Hogyha szeretnénk, ezután még tonikkal is áttörölhetjük az arcunkat.

 

Üde tavaszi smink

A most következő időszak nem a vastagon fedő alapozókról és a komor, sötét színekről szól. A sminkünk is tükrözze a tavaszi hangulatot! 

Egységesítsük a bőrt egy lágyan fedő BB-krémmel, a szemhéjakat pedig fessük ki vidám tavaszi színekkel – jöhetnek a sárga különféle árnyalatai, a rózsaszín, a világoszöld, a pasztellkék, a halványlila! Az ajkainkon használjunk lágy nude színeket, vagy ha bevállalósabbak vagyunk, akkor korallt, élénk pinket!

Bármilyen évszakról legyen is szó, a rutin mindig jó minőségű kozmetikumokat tartalmazzon, melyek megadják a bőrünknek mindazt a törődést, amire szüksége van!