BLOG

Melyek a legjobb kézkrémek száraz kézfej ellen?

2022.01.24 10:36
Melyek a legjobb kézkrémek száraz kézfej ellen?

Melyik az a testrész, amely a leginkább megsínyli a téli hideget? A legtöbben valószínűleg a kézfejet említenék.

Ez a terület ugyanis igen gyakran van kitéve a hideg és meleg, száraz levegőnek, a szélnek, a gyakori tisztításnak. A száraz kézfej elleni kézkrémek rendszeres használatával viszont megóvhatjuk bőrünket ezektől a káros külső hatásoktól.

Mi történik télen a kezeinkkel?

A zimankós napok beköszöntével előkerülnek a szekrényből a vastag pulóverek, kabátok, nadrágok, bélelt cipők, sapkák. Azonban hiába öltözünk fel jó melegen tetőtől-talpig, a kézfejek gyakran közvetlenül érintkeznek a hideggel, hiszen a kesztyű viselését sokan kényelmetlennek tartják.

A kézfej bőrének azonban nem tesz jót a kinti hideg és a benti fűtött, száraz levegő, ha pedig ezek gyorsan váltakoznak (mert például bevásárlás során ki-be járkálunk az üzletekbe), az még inkább káros a bőrre. 

A gyakori kézmosás pedig eddig is az alapvető higiénia része volt, de mióta tombol a világjárvány, még nagyobb hangsúlyt kapott. Ahol pedig nincs lehetőség víz és szappan használatára, ott maradnak az alkoholos kézfertőtlenítők, amelyek valóban kiirtják a kórokozókat, ugyanakkor rendkívüli módon kiszárítják a bőrt.

A szárazság eleinte csak kellemetlenül húzódó érzést, súlyosabb esetben pedig a bőr berepedezését, kisebesedését okozhatja, ami gyulladásos bőrbetegségekhez is vezethet. Mindezt azonban megelőzhetjük, a száraz kézfej elleni kézkrémek gyakori alkalmazásával. 

 

Milyen kézkrémet használjunk száraz kézfej ellen?

Természetes, hogy nem lehetnek mindenkinek ugyanazok az elvárásai egy kézkrémmel kapcsolatban, mint ahogy a bőre is mindenkinek más és más. Kínálatunkban ezért többféle termékkel állunk vásárlóink rendelkezésére. Íme a legnépszerűbbek:

  • Botanic Concept hidratáló kézkrém: a termékcsalád különlegessége, a tokaji aszú és a tokaji eszencia természetesen ebben a készítményben is megtalálható. Ezen felül olíva- és kukoricacsíra-olajat, ureát és szőlőkivonatot is tartalmaz. Ezek az értékes növényi összetevők gazdagon hidratálják és puhává teszik a bőrt. Vegán termék. 
  • Cell Concept sejtmegújító kézkrém 55+: a bőr öregedése bizony nem csak az arcon, hanem a kézfejeken is jól látszik, különösen 50 éves kor felett. Ezen segít a C-vitamint, ureát, argánolajat és Homeostatine-t tartalmazó összetétel, amely nem csak táplálja a bőrt, hanem késlelteti az öregedés jeleinek megjelenését is. 
  • Helia-D gazdagon tápláló bőrápoló krém: a sűrű, testes krém az extra száraz bőr intenzív ápolására készült. Vitaminokkal és értékes növényi hatóanyagokkal (napraforgószár-kivonat, shea vaj, aloe vera) táplálja a bőrt, leszámol a feszülő érzéssel és a hámlással.
  • Helia-D hidratáló kézkrém extra száraz bőrre: gyorsan felszívódó, könnyed állagú, ugyanakkor intenzíven hidratáló készítmény ureával, körömvirágolajjal, C- és E-vitaminnal valamint napraforgó magolajjal. Azonnali enyhülést ad a nagyon száraz bőrnek.
  • Officina by Helia-D Care Concept regeneráló kézbalzsam: shea vajjal, panthenollal, E-vitaminnal és Officina Hydra Complex-szel ápolja az igénybevett bőrt. Hamar felszívódik, nem hagy zsíros érzetet. 
  • Zelka argánolajos kézkrém: shea vajjal és argánolajjal, a natúrkozmetikumok kedvelőinek. Intenzíven hidratálja a száraz bőrt. 

 

Melyiket válasszam?

A fentiekből talán már sejthető, hogy nem lehet egyetlen, legjobb száraz kézfej elleni kézkrémet megnevezni, hiszen minden készítmény más és más értékes tulajdonságokkal bír, és másképp hat az eltérő bőrtípusokon. Érdemes tehát próbálkozni, amíg rá nem lelünk a bőrünknek leginkább megfelelő kozmetikumokra.