Ingyenes kiszállítás 15 000 Ft feletti vásárlás esetén!

BLOG

Miért szereti a bőrünk az őssejteket?

2017.06.09 10:32
Miért szereti a bőrünk az őssejteket?

A szépségipar az utóbbi években figyelt fel a növényi őssejtekre. Vannak olyan növények, amelyek különleges tulajdonságokkal rendelkeznek.

Hogyan lehet ezeket a tulajdonságokat a kihasználni a bőrápolásban?

A bőrsejtek egy sajátos szuperképességgel rendelkeznek: időnként megújítják a saját szerkezetüket, ezáltal folyamatosan felfrissülnek. Igen ám, de minél idősebbek vagyunk, ez a folyamat annál kényelmesebb tempóra lassul. Főként akkor, ha sok káros anyag kerül a szervezetünkbe (helytelen táplálkozás, UV-sugárzás vagy dohányzás következtében).A kozmetikában használt növényi őssejtekben egészséges antioxidánsok találhatóak. Ezek az őssejtek a bőr működésében nélkülözhetetlen kollagén és elasztin termelődésében is rendkívül hasznosak.

A növényi és az emberi őssejtek csak pár tulajdonságban különböznek?

A működésük számos tekintetben hasonlít egymáshoz. Az emberi bőr és a növények esetében az őssejtek hasonló feladatokat látnak el. A növekedésben (a sejtek osztódásában) és a szövetek regenerálódásában játszanak kulcsszerepet. Az arckrémek által az emberi bőrbe jutó őssejtek abban segítenek a bőrsejtjeinknek, hogy minél egészségesebben működjenek. Erre jó példa a Helia-D Professional Hyaluron Argán Őssejtes arckrém, mely megújítja a sejtek struktúráját, belülről tölti fel a bőrünket.

Az őssejtek élénkítik a kollagén és az elasztin termelődését. A fiatalos bőr teli van elasztin rostokkal és kollagénnel, ám minél idősebbek vagyunk, ez a két kiemelkedően fontos fehérje annál lustábban termelődik bőrünk középső rétegében, a dermisben. A kollagén a bőrünk szerkezetéért felelős, az elasztin pedig a bőrünk rugalmasságát biztosítja. Az őssejtekben gazdag kozmetikumok élénkebbé teszik a bőr elasztin- és kollagénszintézisét, emellett remekül lassítják az újabb ráncok kialakulását. Persze akkor is érdemes őssejtes krémet használni, ha már több ránc alakult ki az arcodon. A Helia-D Professional Alma Őssejtes Ránctalanító arckrém csökkenti a már meglévő ráncok mélységét, remekül regenerálja az arcbőrt.

A növényi őssejtek a szabadgyökök ellen is küzdenek

A bőrsejtek egészségére óriási veszélyt jelentenek a szabadgyökök, amelyek a testünkbe jutó káros anyagok hatására keletkeznek. Az alkohol, a zsíros ételek, a dohányzás, a bőrünket érő káros UV-sugárzás szabadgyököket teremt. Ezek oxidálni, azaz folyamatosan öregíteni akarják testünk sejtjeit. A növényi őssejtek antioxidánsai azonban semlegesítik a szabadgyököket és visszaállítják a sejtek eredeti, egészséges állapotát. Az örök fiatalság kozmetikai receptjét még senki sem találta meg, de a bőr fiatalságában rengeteget segítenek az őssejtekből készült kozmetikumok!

Javítják a bőrsejtek működésében fellépő rendellenességeket, és bársonyosan ragyogóvá teszik a bőrünket! A fiatalság titka sokak szerint az őssejtekből álló arckrémek használata. Ha például feszes és fiatalos bőrt szeretnénk, akkor vár ránk a nunatak virágából, a törpe szappanfűből készült Helia-D Professional Szatmári Szilvás Nunatak Őssejtes Feszesítő Krém!