BLOG

Milyen gyulladáscsökkentő krémet használjak?

2020.06.30 14:54
Milyen gyulladáscsökkentő krémet használjak?

Időnként mindannyiunkkal előfordul, hogy megfájdulnak az izmaink. Ez lehet akár egy megerőltető edzés, kemény fizikai munka vagy az öregedés következménye is.

A fájdalom enyhítése érdekében előszeretettel nyúlunk a gyulladáscsökkentő krémek után, amelyektől gyors és hatékony megoldást remélünk. Természetesen ma már ezekből is rengetegféle létezik, így nem árt körültekintőnek lenni.

Forduljunk a természethez!

Dédnagyanyáink idejében az emberek még nem jártak annyit orvoshoz, mint manapság. Amikor a családban valaki megbetegedett, először mindig házi módszerekkel kezdték a kezelést. Ismerték a gyógynövényeket, és amiket nem tudtak otthon, saját maguk termeszteni, azokért elmentek az erdőbe vagy a mezőre, hogy összegyűjtsék. Ezután pedig főzeteket, teákat, kenőcsöket készítettek belőle, amelyekkel kezelték a tüneteket. Legtöbbször a beteg meggyógyult, orvoshoz pedig csak abban az esetben mentek, amikor e gyógymódok már hatástalanok voltak.

A mai modern ember többnyire azonban már nem ismeri a természet patikájának csodáit, holott még mindig érdemes hozzá fordulni, hiszen rengeteg problémára nyújt kíméletes, ám hatásos orvosságot.

Gyulladáscsökkentő krém a rozmaring erejével

A rozmaringot többnyire fűszerként ismerjük, azonban e növény jellegzetes íze és illata mellett számos gyógyhatással is rendelkezik, melyeket elődeink már évszázadokkal ezelőtt is ismertek. A benne található illóolaj javítja a vérkeringést, emellett csökkenti a gyulladást, és csillapítja az izomfájdalmat, oldja az izomgörcsöket.

A Helia-D Herba rozmaring krém magas arányban tartalmazza a növény hatóanyagait, emellett szőlőmagolaj, paprika-, menta- és mentolkivonat is található benne. Ez az elegy segít a sajgó, fáradt végtagoknak a regenerálódásban. Érdemes otthon mindig tartani belőle egy tégellyel, hiszen bármikor szükség lehet egy hatékony gyulladáscsökkentő krémre, mert bizony előfordulhat, hogy egy izmunk meghúzódik, megfájdul vagy begörcsöl, ekkor pedig jól jön az azonnali segítség.

Emellett a bőrre is pozitív hatással van, hiszen képes megakadályozni a korai öregedés látható jeleit. Természetesen a rozmaring nem az egyetlen olyan gyógynövény, amellyel külsőleg segíthetünk az egyes problémák kezelésében, ezért érdemes megismerni a Helia-D Herba termékcsalád többi tagját, amelyek szintén a gyógynövények erejével szállnak szembe az olyan kellemetlen tünetekkel, mint a véraláfutások, a rozáceás bőr, a felületi sebek vagy a bőrirritáció.

Figyeljük a testünk jelzéseit!

A szervezetünk egy meglehetősen okos “szerkezet”, mindig jelzi azt, ha valami nem megfelelő számára. Nekünk csupán annyi a dolgunk, hogy észrevesszük ezeket a jeleket, és megfejtjük, hogy mit szeretne üzenni.

Az izomfájdalom például valószínűleg azért jelentkezik, mert hirtelen túlságosan megerőltettük magunkat, és az izmaink nincsenek hozzászokva ekkora mértékű terheléshez. Amikor gyulladáscsökkentő krémet alkalmazunk, akkor a használat során figyeljünk oda arra, hogy nem jelentkezik-e irritáció, ami arra utalhat, hogy a készítmény valamely összetevőjére allergiásak vagyunk. Keressünk olyan termékeket, amelyben gyógyszerkönyvi minőségű összetevők vannak, és nem tartalmaznak mesterséges szín- és illatanyagokat.

Szerencsére ma már annyiféle kozmetikum létezik, hogy mindenki megtalálhatja a számára ideálisat, legyen akár normál, zsíros, száraz, érzékeny, kombinált bőre. Fedezze fel a webáruházunkban kapható termékeket!