BLOG

Milyen megoldások léteznek a pigmentfolt ellen?

2020.04.09 16:03
Milyen megoldások léteznek a pigmentfolt ellen?

A bőrön kialakuló barnás elszíneződések sok hölgy életét keserítik meg, akik bármit megtennének azért, hogy sikeresen felvegyék a harcot az egyre szaporodó pigmentfoltok ellen.

Ehhez azonban tisztában kell lenni azzal, hogy pontosan hogyan és mitől alakul ki ez a bőrhiba, és milyen lehetőségeik vannak azoknak, akiknél már fennáll a probléma.

Miért lesz a bőr pigmentfoltos?

A bőr pigmentációjáért a melanin felelős, melyet egy speciális sejt, a melanocita állít elő. A melanintermelés mennyiségét egy enzim szabályozza, és ha ennek a működése eltér a normálistól, akkor túl sok melanin termelődik, ami a bőrfelszínen is látható lesz. Az extra pigmentek ugyanis kis csomókba gyűlnek, és a bőr felsőbb rétegeibe vándorolnak. Tulajdonképpen ezek maguk a pigmentfoltok.

A kialakulásuknak pedig a legtöbb esetben nagyon egyszerű oka van: a napfény. A melaninnak ugyanis van egy olyan hasznos tulajdonsága, hogy képes elnyelni a káros UV-sugarakat, ezzel pedig védi a bőrt a leégéstől. Ezért ha valaki rendszeresen fényvédelem nélkül tartózkodik a napon, akkor a melanintermelés egyensúlya felborul, és előbb-utóbb megjelennek a barnás kis foltok, melyeket csak speciális kozmetikumokkal lehet eltüntetni.

Hogyan lehet felvenni a harcot a pigmentfolt ellen?

Az első és legfontosabb feladat: tudatosítani, hogy a pigmentfolt az UV-sugárzás hatására jön létre. A legkönnyebben úgy lehet elkerülni, ha rendszeresen, az év minden napján használ fényvédő kozmetikumot. Legyen akár tél vagy nyár, a napsugarak minden évszakban érik a bőrt. Ha ez a lépés nincs meg, a további pigmentfolt elleni küzdelem is eredménytelen lesz.

A már kialakult, felgyülemlett pigmenteket pedig el tudja halványítani a Geek&Gorgeous kémiai hámlasztóival. Ezek a termékek feloldják a bőr felső, elhalt hámrétegét, és mivel a pigmentfolt is itt jelentkezik, ezért pár hét után már látható az eredmény. A hámlasztó rendszeres használata mondhatni megsürgeti a bőrét abban, hogy gyorsabban újítsa meg a felső rétegeit, ezért tűnnek el hamarabb a foltok.

Természetesen eközben sem szabad megfeledkezni a napvédelemről, ugyanis hiába szabadult meg sikeresen a foltoktól, ha közben az UV-sugárzás ismételt hatására a helyükön újabbak képződnek.

Hogyan lehet mérsékelni a pigmentek termelődését?

A rendszeres fényvédő használat és a hámlasztók alkalmazása mellett létezik még egy módszer, amely hatékony a pigmentfolt ellen. Léteznek ugyanis olyan hatóanyagok, amelyek mérsékelni tudják a melanintermelést.

Ezek közül az egyik a C-vitamin, amely megtalálható például a Geek&Gorgeous C-Glow arcszérumban is. Amellett, hogy szabályozza a pigmentfoltokért felelős enzim termelését, hatékonyan veszi fel a harcot a ráncok ellen, és antioxidáns tartalma miatt védi is a bőrt. A másik pedig az Azelain sav, amely a Geek&Gorgeous aPad szérum fontos alkotóeleme. Ez az összetevő az enzim blokkoló hatása mellett antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is bír.

Összegezve: a pigmentfolt elleni küzdelem bár nem lehetetlen, mégsem egyszerű. Erre a jelenségre is igaz, hogy a megelőzése jóval egyszerűbb, mint a kezelése, így valóban nem lehet elégszer hangsúlyozni a fényvédelem fontosságát.

Könnyelműség volna azt hinni, hogy ez az elváltozás csak bizonyos bőrtípusokat fenyeget, ugyanis ha valaki sokat tartózkodik a napon védelem nélkül, az előbb-utóbb pigmentfoltos lesz. Szerencsére ma már hatékony kozmetikumokkal óvhatja bőrét, melyeket megtalál webáruházunk kínálatában.

Helia-D Herba Csipkebogyó krém Geek&Gorgeous aPad szérum Helia-D Professional Fényvédő Hidratáló arrckrém SPF30 Geek&Gorgeous Smooth Out hámlasztó Helia-D Cell Concept Sejtmegújító kézkrém