BLOG

Mit tegyek a hátsó combon megjelenő narancsbőr ellen?

2020.11.16 15:14
Mit tegyek a hátsó combon megjelenő narancsbőr ellen?

Szinte minden nő rémálma, amikor a tükörbe nézve felfedezi magán a cellulit okozta tipikus kis gödröcskéket.

A hátsó combot elcsúfító narancsbőr ellen szerencsére lehet tenni, azonban a változás nem fog egyik napról a másikra bekövetkezni, ezért nemcsak kitartónak, hanem türelmesnek is kell lenni. A megfelelő módszerek hosszabb távú alkalmazásával viszont a kedvező végeredmény sem marad el.

Ne dőljünk be a “csodamódszereknek”!

A cellulit elleni küzdelem hasonló, mint amikor a súlyfeleslegtől szeretnénk megszabadulni: minél gyorsabban, minél látványosabb eredményeket akarunk. Ez a türelmetlenség viszont sokszor oda vezet, hogy bedőlünk az interneten olvasott, csodát ígérő tippeknek. 

A valóságban viszont a narancsbőrt nem lehet eltüntetni 1-2 hét alatt, sem egy napi 10 perces tornával, és még a rádiófrekvenciás kezelés sem varázsolja tökéletesen simává a bőrt egyetlen alkalom után. Az ilyen “tuti tippekkel” szemben tehát legyünk szkeptikusak. 

Elég csak logikusan végiggondolni: a cellulit nem pár nap alatt alakult ki, ezért irreális elvárás lenne az, hogy ilyen gyorsan eltüntethetjük. A kulcs az életmódváltás lesz, ami némi kiegészítéssel valóban észrevehető változást eredményez - igaz, csak hónapok alatt.

 

Mi az, ami valóban hatásos a hátsó combon lévő narancsbőr ellen?

Legelőször is a táplálkozást kell rendbe tenni, és beiktatni a rendszeres mozgást. A cellulit ugyanis nem más, mint a bőr alatt felhalmozódott zsírréteg, ami a kötőszöveti rostok miatt jelenik meg kis gödröcskék formájában. Ezért tulajdonképpen zsírégetésre lesz szükség, ami egészséges táplálkozással és sportolással kivitelezhető.

Kiegészítő kezelésként bevethetjük a Helia-D narancsbőr elleni gélt a hátsó combokon, ami fokozza a vérkeringést, serkenti a méregtelenítést az alkalmazott területeken, a benne található fahéjolajnak és paprikának köszönhetően. 

Persze nem győzzük hangsúlyozni, hogy ez még önmagában nem elég, főleg, ha mellette továbbra is tömjük magunkba a gyorsételeket, és maximum csak a busz után futunk. Ha viszont elkezdünk tudatosan táplálkozni, és heti több alkalommal is alaposan átmozgatjuk magunkat egy jó kis edzéssel, akkor a karcsúsítógél segíthet abban, hogy a zsírégető folyamatok felgyorsuljanak, és a bőr hamarabb újra sima és feszes legyen.

 

Szépség és egészség kívül és belül

A cellulit eltüntetését segíthetjük még különféle helyi kezelésekkel is. Az egyik ilyen például a hideg-meleg váltózuhany, ami otthon is alkalmazható, akár a Helia-D SPA tusfürdőkkel kiegészítve. Időnként profi masszőrhöz is fordulhatunk, hiszen egy alapos nyirokmasszázs szintén hatásos lehet, többek között a hátsó combon megjelenő narancsbőr ellen. 

Hogyha jól bírjuk a meleget, akkor járjunk rendszeresen szaunázni, ugyanis a forró, párás levegő serkenti a vérkeringést és fokozza az izzadást, ez pedig elősegíti a felhalmozódott salakanyagok kiürülését a szervezetből. 

Ezenfelül hagyjunk fel az olyan káros szokásokkal, mint a dohányzás, és a stresszt kiváltó tényezőket is igyekezzünk csökkenteni az életünkben. Hiszen a sok bosszankodás nem csak a lelkünket őrli fel, hanem a testünket is, egy bizonyos szint felett pedig már a kozmetikumok használata sem segít. 

Amikor pedig sikerült végre megszabadulni a narancsbőrtől, és elértük az áhított, feszes bőrt, akkor se adjuk fel az egészséges életmódot, ha ugyanis visszatérünk a régi kerékvágásba, akkor a cellulit is újra megjelenhet. Maradjunk inkább továbbra is fittek és tudatosak!