BLOG

Főszerepben a vadgesztenye krém és hatása a rozáceás bőrre

2020.03.31 13:15
Főszerepben a vadgesztenye krém és hatása a rozáceás bőrre

Már megannyi növény bizonyította, hogy termése, magja vagy éppen a belőle kinyert olaj kiváló összetevője lehet különféle bőrápolási termékeknek.

Akárcsak a Pándi meggy, a Szatmári szilva, a napraforgó vagy éppen a szőlőmagolaj, a vadgesztenye is nagy népszerűségre tett szert a szépségiparban, mint a kozmetikumok varázslatos, csodatévő hatóanyaga. Ezért is gondoltunk arra, hogy a vadgesztenye krém hatásainak külön cikket szentelünk.

Nagymúltú márkaként mi is hiszünk tehát a vadgesztenye fantasztikus erejében, ezért is alkalmazzuk ezt a hatóanyagot néhány termékünk esetében.

A vadgesztenye ereje

A vadgesztenye a Balkán-félszigetről származó fafajta, amelynek mind a magja, a levele és a kérge is gyógyhatással rendelkezik. A magjából kinyert vizes-alkoholos kivonatok ödéma gátló és érfalvédő antioxidáns hatóanyagok, amelyek klinikailag is bizonyítottan segítenek a visszérproblémák vagy aranyér bántalmak esetén.

A vadgesztenye kivonatoknak kezdetben inkább csak a gyógyhatása volt elismert, napjainkban azonban már a kozmetikai felhasználásuk is szélesebb körben elterjedt, hiszen felfedezték, hogy a rozáceás bőr ápolására is kiválóan alkalmazható.

Mit jelent a rozáceás bőr?

A rosacea egy gyakran előforduló, mindkét nemet érintő jelenség, amely a nőknél gyakrabban, a férfiak esetében azonban súlyosabb formában jelentkezik.

A bőr kezdetben jellemzően 2-4 milliméteres területen kivörösödik, elsősorban az orr, az áll és a szemek környékén, majd idővel égő érzés kíséretében be is gyullad. Ezt követően maradandó értágulatok keletkeznek, majd ezután begyulladhat a faggyúmirigyek környéke, gyulladt és piros csomók kialakulása mellett. A legvégső stádiumban a csomók összefolynak, a faggyúmirigyek pedig burjánzásnak indulnak.

A kipirosodásra hajlamos arcbőr kezelésére és ápolására különféle kozmetikumok kaphatóak. A termékek használata mellett azonban fontos szerepe van az egészséges táplálkozásnak, az alkohol és a fűszeresebb ételek mellőzésének is.

A Helia-D Professional Fűszer termékcsalád és a vadgesztenye krém hatása

A Helia-D Professional Fűszer termékcsalád alapvetően két problémára nyújt hatékony megoldást. A zsíros, gyulladásra hajlamos bőr mellett a készítményei jótékony hatással vannak a kipirosodásra hajlamos, érzékeny, rozáceás bőrre is. Erős gyulladáscsökkentő tulajdonságuk révén elősegítik a bőr gyógyulási folyamatait, valamint csillapítják a bőr irritációját, ha arra van szükség.

A termékcsaládba tartozó Helia-D Professional Vadgesztenyés nappali krém rozáceás bőrre kifejezetten ennek a bőrproblémának az ápolására irányul. Védelmet nyújt az érzékeny bőr számára, miközben táplálja is azt. Használatát követően szinte azonnal csökken az irritáció. A vadgesztenye kivonatnak köszönhetően rugalmasabbá válnak az érfalak, miközben javulnak és erősödnek a bőr általános funkciói is. A krémben található Pronalen Sensitive Skin növényi komplex erős antioxidáns, illetve nyugtatja a bőrt, miközben csökkenti a gyulladásokat. A magas B5-Provitamin, E-vitamin és shea vaj tartalma révén pedig ápoló és tápláló hatással is bír.

A tápanyagokban gazdag, hidratáló, pórusösszehúzó és gyulladáscsökkentő hatású Helia-D Professional Vadgesztenyés éjszakai krémnek köszönhetően pedig már nem csak nappal képes védelmet nyújtani a vadgesztenye a rozáceás bőr számára.

Nem véletlen tehát, hogy a Cosmo Beauty Awards versenyén a termék 2018-ban elnyerte az év legjobb arcvédő krém díját.

Helia-D Professional Vadgesztenyés Éjszakai krém rozácea ellen Helia-D Professional Vadgesztenyés Nappali krém rozácea ellen Helia-D Professional Zöld nyugtató krém