BLOG

Valóban hatékony a shea vaj ráncok ellen?

2020.04.28 11:02
Valóban hatékony a shea vaj ráncok ellen?

A kozmetikai iparban növekvő trend mutatkozik az olyan természetes módszerek iránt, mint például a shea vaj ráncok ellen való használata.

Az emberek egyre inkább felismerik, hogy a természet mennyi mindennel hozzá tud járulni a szépség és az egészség megőrzéséhez. Hisz a nők már akkoriban is nagy hangsúlyt fektettek a szépségápolásra, amikor még hírből sem ismerték a mai modern készítményeket.

Miből és hogyan készül a shea vaj?

A shea vaj az afrikai karité fa diószerű gyümölcséből készül (innen ered a másik neve, a karitévaj). A shea dió rendkívül magas, 60-70% zsírtartalommal rendelkezik, amelyet hidegen sajtolással nyernek ki belőle.

Ennek a folyamatnak a során az összegyűjtött terméseket meghámozzák, majd ledarálják. Ezután a kész őrleményhez vizet engednek, és felmelegítik. A hevítés közben folyamatosan kevergetik, hogy a massza ne égjen le. Ezt mindaddig folytatják, amíg végül a két anyag különválik és a zsír kicsapódik a víz tetején. Ekkor a lefölözik, majd hagyják kihűlni, és tulajdonképpen el is készült az az édeskés illatú, szilárd anyag, amelyet mi shea vajként ismerünk.

Hogyan hat a shea vaj ráncok ellen?

Aki saját magán is szeretné megtapasztalni a karitévaj áldásos hatásait, annak nincs nehéz dolga, hiszen a 100% tisztaságú shea vaj manapság már könnyen beszerezhető. Hogy miért is ajánlott a használata? Mert teli van hasznos A-, E-, és F-vitaminokkal, zsírsavakkal, béta karotinnal.

Ezek a hatóanyagok pedig csodálatos dolgokat képesek tenni az arcbőrrel. A shea vaj magas zsírtartalma miatt hidratálja és regenerálja a száraz bőrt, emellett megvédi a mindennapi káros hatások ellen. Óv az UV-sugárzástól, hozzájárul a napbarnított bőrszín megőrzéséhez, és csökkenti az irritációt.

Az A-vitamin (azaz retinol) szabályozza a faggyútermelést. Hiányát a bőr pikkelyesedése és kiszáradása jelzi. Az E-vitamin (más néven tokoferol) pedig antioxidáns hatással bír, azaz védi a sejtfalakat, ezzel pedig hozzájárul az öregedési folyamatok és a ráncok kialakulásának lassításához. Ezt a vitamint megtaláljuk a legtöbb márka “anti-aging” kozmetikumainak összetevői között is, és mivel a karitévajban természetes módon is igen nagy arányban fordul elő, ezért olyan hatékony a shea vaj ráncok ellen való alkalmazása.

A rendszeres használat eredményei hamar láthatóak, érezhetőek lesznek: a bőr sima, üde és élettel teli lesz, az érzékeny bőr megnyugszik, az irritáció és a viszketés pedig csökken. Természetesen nem csak az arcon működik csodaszerként, hanem egy az egyben beépíthető a szépségápolási rutin többi részébe is.

Miben található shea vaj?

A karitévaj áldásos hatásait egy ideje már a kozmetikai ipar is felfedezte magának, így számos készítményben alkalmazzák. A natúr shea vajról azonban tudni kell, hogy egy szilárd, rendkívül zsíros állagú krém, így a beszívódásához idő kell. Épp ezért inkább este, lefekvés előtt célszerű alkalmazni. A gyakran darabos krémet kicsit melengetni kell a kezünkben, ekkor kissé megolvad és könnyebben kenhetővé válik és nem morzsálódik. Azt is jó tudni róla, hogy nem egy tipikusan "nyári krém".

Melegebb időben, reggel és napközben inkább egy könyebb shea vajat tartalmazó egyéb kozmetikumot válasszunk, mint például a Helia-D Professional és Classic krémek vagy a Zelka natúr kozmetikumai, Amelyek között találhatóak szappanok, arckrémek, testápolók és egy-egy problémára fókuszáló megoldáscsomagok is.

A lényeg, hogy a shea vaj ráncok ellen való alkalmazása mindenkinek ajánlott, ugyanis egy olyan fiatalító szerhez jutunk általa, amely egyenesen a természetből ered. A szépség és a fiatalság megőrzése nem lehetetlen, a titok a kellő gondoskodásban és a megfelelő termékek használatában rejlik.