BLOG

Védelem a káros UV-sugarak ellen a Hydramax SPF 50+ fényvédő krémmel

2023.06.27 13:29
Védelem a káros UV-sugarak ellen a Hydramax SPF 50+ fényvédő krémmel

A szakemberek már évek óta hangsúlyozzák, hogy az UV-sugárzás mennyire ártalmas a bőrnek. Reméljük, hogy a nemrég bemutatott Hydramax SPF 50+ fényvédő arckrém egyre többek reggeli rutinjában kap kiemelt szerepet, de a biztonság kedvéért beszéljünk egy kicsit róla, hogy miért ilyen fontos a fényvédelem, és hogyan védekezzünk hatékonyan a napsugarak ellen.

Az éltető napfény más megközelítésben

A napfény – akárcsak az oxigén és a víz – elengedhetetlen az élethez. Az emberek többsége pedig kifejezetten szereti is a kellemesen meleg, napos időt, ami a szabadba csábít, pláne a tavaszi-nyári időszakban. Abba viszont sokan nem gondolnak bele, hogy az UV-sugárzás milyen hatással van a bőrre.

A bőrgyógyászok ugyanis nemcsak a szolárium használatától intenek óva mindenkit, hanem a napozástól is. Mostanra ugyanis már több tanulmány is bebizonyította, hogy az UV-sugarak nagymértékben felelősek a bőr öregedési folyamatainak felgyorsításáért. Ez pedig ha úgy nézzük, csak a “kisebbik rossz” hiszen a napfény leégést, pigmentfoltokat és akár bőrrákot is okozhat. 

A védekezés módja természetesen nem az, hogy soha nem megyünk a napra, hiszen egyrészt a D-vitamin-szintézis miatt valamilyen szinten szükségünk van rá, másrészt az UV-sugarak beltérben is ugyanúgy érik a bőrt (kivéve egy természetes fénytől teljesen elzárt, ablak nélküli helyiségben). 

A napsugarak káros hatásait remekül ki lehet védeni az olyan jó minőségű kozmetikumokkal, mint például a Hydramax SPF 50+ fényvédő arckrém.

 

Mitől különleges a Hydramax SPF 50+ Fényvédő arckrém?

Legújabb termékcsaládunk egyik nagy érdeklődésnek örvendő készítménye több szempontból is kiváló választás a mindennapi fényvédelemre:

  • 50+ faktoros védelmet nyújt, így az arcunk a megfelelő mennyiség alkalmazása mellett még akkor is védve van az UV-sugarak ártalmaitól, amikor magasabb az UV-index.
  • Egyedülálló összetétel, kémiai és hibrid hatóanyagokkal: fontos különbséget tenni a kémiai és fizikai elven működő fényvédő összetevők között. Az előbbiek elnyelik és hővé alakítják a napsugarakat, míg az utóbbiak visszaverik őket. A hibrid összetevők pedig ezen védelmi mechanizmusok mindegyikével bírnak, így lesznek igazán hatékonyak.
  • A krém védelmet nyújt az UVA és UVB sugarak ellen is. 
  • Lágy textúrájú, könnyen beszívódó formulával rendelkezik, ami nem hagy ragacsos érzetet, az egyes fényvédőknél tapasztalható “maszkszerű” hatást, hanem könnyed fedésű, ráadásul hidratálja is a bőrt.
  • Minden bőrtípusra alkalmas.
  • Vegán összetétel.
  • Kiemelkedő ár/érték arány.

A Hydramax SPF 50+ Fényvédő arckrém megrendelhető közvetlenül webshopunkból, illetve kapható a nagyobb drogériákban is.

 

Hogyan használjuk a fényvédőt a megfelelő hatás érdekében?

Sokan ott rontják el, hogy bár minden egyes nap használnak fényvédőt, de nem a kellő mennyiségben és gyakorisággal. A szakemberek ajánlása szerint az arcra körülbelül 1,2 grammnyi mennyiséget javasolt felvinni, ami nagyjából egynegyed teáskanálnyit jelent. Ez jóval több, mint amennyit egy sima hidratálókrémből szoktunk alkalmazni, viszont ennyi szükséges ahhoz, hogy kialakuljon a megfelelő védelem.

A fényvédő krémet a tervezett napra menés előtt minimum 20 perccel érdemes felvinni, és nagyon fontos, hogy a nap folyamán többször is újra kell kenni! A hatékonysága ugyanis idővel csökken, valamint az érintés, izzadás hatására le is kopik valamelyest a bőrről. Szabadtéren 2-3 óránként vigyünk fel egy újabb réteget, de még beltéren is érdemes 4-5 óránként megismételni a krémezést.

Amennyiben mindezeket betartjuk, bőrünket nem fenyegetik az UV-sugarak káros hatásai.