Szűrés
Terméktulajdonságok
Termékcsalád1
Terméktípus
Bőrtípus
Probléma
Hatása

Hajápolás

Az intenzív hajvesztésnek számos oka lehet, utalhat betegségre, de előidézhetik életmódbeli szokások is. "Amikor naponta átlagosan 100 vagy annál több hajszál marad a fésűben, és az elveszített szálak helyett nem nőnek újak, akkor hajhullásról beszélünk." – mondja Dr. Battyáni Zita bőrgyógyász professzor, a Helia-D Regenero hajhullás elleni készítményének klinikai vizsgálatát vezető szakorvos. A hajhullás elleni küzdelemben nagyon fontos, hogy legyünk türelmesek, és komplex kúrában gondolkodjunk, amellyel a beazonosított problémákat orvosoljuk. Hasznos, ha ennek részeként olyan célzott hajápolókat használunk, mint a bőrgyógyászok közreműködésével megalkotott Helia-D Regenero termékcsalád tagjai. Mindegyik készítmény 26 gyógynövény erejét tartalmazza, valamint a fejbőr és a haj számára fontos koffein, niacinamid és panthenol is megtalálható bennük.


7termék 17

A hajhullás kezelhető, a siker a megfelelő hatóanyagokon is múlik

Számos oka lehet annak, ha a megszokottnál jobban hullik a hajunk. A férfiaknál gyakori például a nemi hormonhoz kötődő vagy öröklődő, androgén hajhullás. A nőknél fiatal korban a policisztás ovárium (PCO) is eredményezheti, de a szülést követően is jelentkezhet, majd idősebb korban a menopauza hatására szintén kialakulhat. Mellettük különböző betegségek tüneteként és gyógyszerek mellékhatásaként is ismert, ám fontos megemlíteni a táplálkozási hiányosságokra visszavezethető, és a stressz okozta hajhullást is.

Mit várhatunk ezektől a hatóanyagoktól?

A Helia-D Regenero gyógynövény komplex, 26 növény, többek között mezei zsúrló, nagycsalán, kamilla, körömvirág, csipkebogyó, édeskömény, diólevél és rozmaring alkoholos oldata. A gyógynövények közül a nagycsalánt a bőr keringését fokozó hatásúként, többet gyulladás- és irritációcsökkentőként tart nyilván a szakirodalom.  A Regenero komplex fejlesztésekor a Dr. Battyáni Zita professzor által végzett tesztek során több alanynál azt tapasztalták, hogy a hajszálak növekedése fokozódott, valamint a még életképes hajhagymák is újra növekedésnek indultak.

A niacinamid a B3-vitamin vízben oldódó formája, mely javítja a fejbőr vérkeringését, rugalmasságot és egészséges fényt biztosít a hajnak, így létfontosságú szerepet játszik a hosszú és erős haj növekedésében. A keratin építésének elősegítésével javítja a fizikailag/kémiailag sérült haj szerkezetét, valamint segítséget nyújt a száraz vagy sérült fejbőr helyreállításában is.

A panthenol, más néven B5 provitamin, a hajszálak belsejébe beépülve erősíti azokat, és megőrzi a hajhagymák egészségét, így túlmutat a tüneti kezelésen. Vízmegkötő képességének köszönhetően a hajszálak erősebbek, rugalmasabbak lesznek. Egyenletessé teszi a hajszálak szerkezetét, így megkönnyíti a fésülhetőséget, szép megjelenést és ragyogást biztosít.

A koffein antioxidánsokat tartalmaz, melyek stimulálják az egészséges sejtek termelődését és megvédik azokat a szabad gyökök által okozott károktól, amik gátolják a hajhagymák működését. Alkalmazása megállíthatja a haj hullását. Aktivizálja az emberi haj növekedését, olyan tápanyagokat tartalmaz, amik mélyen behatolnak a hajgyökérbe, és jótékony hatást fejtenek ki a haj növekedésére.