BLOG

5+1 hasznos tipp a szem alatti duzzanat eltüntetésére

2021.06.18 11:47
5+1 hasznos tipp a szem alatti duzzanat eltüntetésére

A szem alatti duzzanat egy olyan esztétikai probléma, ami sokaknál jelentkezik, és bár többnyire ártalmatlan jelenség, mégis igen zavaró tud lenni.

A tekintetünk fáradtnak, kialvatlannak tűnik tőle, ezért érthető, ha minél hamarabb meg akarunk szabadulni ettől a kellemetlen problémától. Nézzünk pár egyszerű, de annál hatásosabb módszert.

1. Teafilteres pakolás

A zöld és a fekete tea egészségre gyakorolt jótékony hatásairól kisregényeket lehetne írni, főleg, hogy nem csak ital formájában élvezhetjük gyógyerejét, hanem segít például a szem alatti duzzanat eltüntetésében is. Áztassunk egy-egy filtert pár percre forró vízbe, majd vegyük ki, csepegtessük le, és várjuk meg, amíg kihűl egy kicsit.

Amikor már langyos, helyezzük a duzzadt bőrfelületre, és hagyjuk rajta pár percig. A tea antioxidáns tartalma fokozza a bőr véráramát, ezáltal csökkenti a puffadtságot. 

 

2. Hűtés

A klasszikus módszer: tegyünk néhány fém kanalat a hűtőbe, majd amikor már lehűlt, vegyük ki, és a domború részét nyomjuk a szem alatti területre. A hideg összehúzza a bőrt és nyugtatja az ereket. Természetesen nem muszáj kanalat használni, egy hűtő-melegítő gélpárna is ugyanolyan hatásos lehet. 

 

3. Aloe vera

Az aloe vera egy rendkívül sokoldalú gyógynövény, és többek között a szem alatti duzzanat eltüntetésére is alkalmas. Antioxidáns és E-vitamin tartalmának köszönhetően javítja a vérkeringést, és csökkenti a puffadást. Használhatjuk a növény leveléből kipréselt zselét, de akár egy aloe vera tartalmú krém is sokat segíthet. Bármelyiket is használjuk, vigyázzunk arra, hogy csak a szem alá vigyük fel, még véletlenül se kerüljön a szemünkbe! 

 

4. Smink

Hogyha egy sietős reggelen nincs pár percnél több időnk foglalkozni a szem alatti duzzanattal, akkor a legegyszerűbb és leggyorsabb módszer, ha egy kis sminkkel ügyesen leplezzük. Némi korrektorral látszólag szinte teljesen eltüntethetjük a duzzanatot és a sötét karikákat, de ne feledkezzünk meg arról, hogy ez csupán “tüneti kezelés”, attól még ugyanúgy ott marad. 

Lefekvés előtt mindig alaposan távolítsuk el a sminket, és ekkor szenteljünk egy kis időt a szemkörnyék ápolására. 

5. Tudatos bőrápolás

Ne feledjük, hogy a szem körüli bőrfelület jóval vékonyabb és érzékenyebb, mint az arc egyéb részein, így különleges ápolást is igényel. Hogyha rendszeresen problémát okoz a szem alatti duzzanat, akkor arckrém helyett erre a területre használjunk olyan speciális kozmetikumokat, mint például a Helia-D Botanic Concept Tokaji bor kivonatos szemránckrém. A készítmény egyszerre feszesít, ránctalanít és hidratál, rendszeres használatával segít megelőzni a puffadás és a sötét karikák kialakulását. 

Azt pedig jól tudjuk, hogy a megelőzés minden esetben egyszerűbb, mint a gyógyítás, ezért érdemes kiemelt figyelmet fordítani a bőrápolásra, hogy elejét vehessük a zavaró esztétikai problémák megjelenésének. 

 

+1. Professzionális megoldások a szem alatti duzzanat eltüntetésére

Abban az esetben, ha tartós eredményre vágyunk, ma már többféle modern szépészeti beavatkozás közül is választhatunk. Az alsó szemhéjplasztika, a hyaluronsavas ráncfeltöltés és a rádiófrekvenciás kezelés mind nagyszerű módszer arra, hogy a tekintetünket fiatalosabbá varázsoljuk. 

Bár ezek az eljárások nagyon hatékonyak, de természetesen nem jelentenek egyszeri és végleges megoldást, továbbra is gondot kell fordítani a mindennapi bőrápolásra és a megfelelő kozmetikumok használatára, hiszen a bőrünknek szüksége van a rendszeres törődésre.