Ingyenes kiszállítás 15 000 Ft feletti vásárlás esetén!

BLOG

Hatékony hidratálás shea vajjal

2019.07.15 15:51
Hatékony hidratálás shea vajjal

Nem vitás, hogy a bőrápolásban kiemelt szerepe van annak, hogy milyen hatóanyagokkal segítjük elő a bőr ellenálló képességét és regenerálódását.

Ha a bőr rétegei elegendő tápanyaghoz jutnak, képesek lesznek szembeszállni a kihívásokkal. Afrika kincse, azaz a shea vaj az egyik legértékesebb természetes eredetű növényi hidratáló. Gazdagon táplál, nyugtatja az irritált bőrt, lágyítja a ráncokat és még a pattanásokat is csökkenti.

Honnan származik a shea vaj?

A törtfehér színű shea vaj egy egzotikus, egész évben termő növény, a karité fa (Butyrospermum parkii vagy Vitellaria paradoxa) gyümölcsének, a shea a diónak a magjából kinyert világos, gyantaszerű zsír. 

A karité fa főként Afrika egyes országaiban (például Mali, Kongó, Ghána, Guinea, Nigéria, Szenegál, Szudán és Uganda) terem. A shea vaj a bőrápolás mellett az élet számos más területén is jól hasznosítható. A helyiek ősidők óta tudják ezt és nagy becsben tartják a fát. A gyógyítástól kezdve egészen a főzésig alkalmazzák a növény minden egyes részét, de még világítanak is vele.

A shea vajat Európában ugyan elfogyasztani nem szokás, viszont számos olyan bőrprobléma van a szárazságtól a bőrirritáción át a ráncokig, ami hatásosan kezelhető vele.

Miért hatékony a bőrápolásban, különösen a hidratálásban a shea vaj?

• Többféle zsírsavat is tartalmaz, ennek köszönhetően hosszan tartóan hidratálja, ápolja és óvja a bőrt. Érdekesség, hogy a zsírsavösszetétel pontos aránya a termőhelytől is függ.

• A shea vaj egyik legnagyobb előnye önmagában az, hogy hidegen sajtolással előállított, természetes anyag lévén nem tartalmaz semmilyen mesterséges összetevőt, szennyeződést. Sőt, kifejezetten hasonlít a bőr természetes védőrétegéhez, ezért ápol olyan hatékonyan. A finomítatlan, kezeletlen shea vajat bátran alkalmazhatják az érzékeny bőrrel rendelkezők is.

• Megnyugtatja és ápolja az irritált bőrt, extra száraz, vagy erősen érzékeny bőr esetén is célszerű gyorsan felszívódó shea vajat használni. Enyhíti a viszketést, orvosolja a bőr kirepedezését, lassan szívódik fel, kíméletesen nyugtatja a bőrt.

• Bőrnyugtató hatásával jó szolgálatot tehet azok számára is, akik olyan bőrproblémákkal küzdenek, mint az ekcéma, vagy egy pikkelysömör.

• Antioxidáns hatású A-, E- és F-vitaminban is gazdag, így hatékony a hidratálásban a gyulladáscsökkentésben és a bőröregedés lassításában is.

• A shea vaj bőrápolási érdemeit tovább növeli, hogy nemcsak a hidratálásban segít, de csökkenti a pattanásokat is.

• A napvédelemben is jeleskedik, mivel természetes fényvédő faktorral rendelkezik, ezáltal fokozza más fényvédők hatását. De napozás utáni bőrnyugtatóként is kiváló.

Ezért ellenállóbb a külső hatásoknak a gazdagon táplált bőr

Nem vitás, hogy a bőrápolásban kiemelt szerepe van annak, hogy milyen hatóanyagokkal segítjük elő a bőr ellenálló képességét és regenerálódását. Bőrünk (különösen arcunk bőre) folyamatosan ki van téve az olyan mindennapos megpróbáltatásoknak, mint a fagyos szél, a benzingőz vagy éppen a poros levegő. Nem beszélve a káros UV-sugárzásról. A káros környezeti hatások kellő ellensúlyozás nélkül a bőr korai öregedéséhez, kiszáradásához vezethetnek.

Ha azonban bőr rétegei elegendő tápanyaghoz jutnak, képesek lesznek szembeszállni a kihívásokkal. A shea vaj ezért az egyik legsokoldalúbb bőrápoló hatóanyag. Regenerál, hidratál, csökkenti a bőrgyulladást, segít a bőr nedvességtartalmának megőrzésében, valamint aktiválja a sérült, megviselt bőr öngyógyító képességeit.

Hogyan alkalmazhatja a shea vajat a napi szépségápolási rutinban?

• A Helia-D Webáruházban alig van olyan termék, amely nem tartalmaz she vajat! Keressen rá a she vaj kifejezésre és kb. 50 olyan készítményt talál, amelyben a shea vaj is megtalálható.

KERESS!

• Közülük is kiemelendő a 100% tisztaságú a Zelka Shea vaj, amely a különösen száraz, érzékeny bőr gyakori ápolására alkalmas.

• Tippünk az extrém érzékeny bőr napi tisztításához, kényeztetéséhez: Zelka Körömvirágos Szappan Shea vajjal és kecsketejjel.

• Az arcbőr táplálásához a ligetszépe-olajjal kiegészült Zelka Shea vajas natúr ránctalanító krém a legjobb választás.

Fedezze fel érzékeny, száraz bőre számára Afrika kincsét, a shea vajat!

 

Zelka Shea vaj Zelka ntúr arckrém shea vajjal Zelka körömvirágos szappan shea vajjal

Zelka 100 % Shea vaj

Zelka natúr ránctalanító krém shea vajjal Zelka körömvirágos szappan shea vajjal