HATÓANYAGAINK

Ameliox

Egy liposzómával egyesített antioxidáns olajban oldott elegye, mely carnosint, silymarint, tocoferolt is tartalmaz. Használata során egy lassú, természetazonos folyamat megy végbe, mely jótékonyan hat a bőr szerkezetére és a fehérjék tevékenységére. Az alapanyag segít pótolni, szinten tartani a bőr kollagén és elasztin tartalmát, melyek, ha csökkennek, akkor a bőr veszít rugalmasságából, és korai öregedés kezdődik meg. Az Ameliox képes gátolni a glikációs reakciót, amely a kollagén és elasztin dermális fehérjék merevségéhez vezető lassú, természetes, idő előtti öregedéshez vezető folyamat. Továbbá az Ameliox csökkenti a lipid peroxidációt és megakadályozza az oxidatív öregedést. A glikáció elleni küzdelem révén megőrzi a bőr rugalmasságát, csökkenti a ráncokat, növeli a bőr feszességét.

Alma őssejt (kivonat)

A XVIII. századtól ismert egy svájci almafaj, ami rendkívül hosszú ideig eltartható, mert hónapok alatt sem változik az alakja, színe, konzisztenciája. Ez a különleges alma rendkívül gazdag növényi hatóanyagokban és hosszú életű növényi sejtekben. A sejtek élettartama egy speciális sejtfajtával áll összefüggésben, amit őssejteknek nevez a tudomány. A különleges svájci alma őssejtjéből kinyert hatóanyag, PhytocellTech™ Malus Domestica, az első olyan aktív őssejt tartalmú kozmetikai összetevő, melynek kiemelkedő hatása igazolt: a sejtek idő előtti öregedését jelentősen lassítja, védi a bőr őssejtjeit és visszaadja vitalitásukat. Ezek az őssejtek kompatibilisek az emberi bőrrel, így képesek megóvni azt, a bőr megkapja a hatóanyagokban izolált friss növényi őssejteket. A különleges hatóanyag eljuttatását a bőr mélyebb rétegeibe a liposzóma technológia biztosítja.

Alpesi rózsa őssejt (kivonat)

Az alpesi rózsa őssejt kivonat a Mibelle biokémiai hatóanyaggyártó, PhytoCellTec™ fenntartható technológiával, az alpesi rózsa levelek sejtjei alapján készített hatóanyaga. Az alpesi rózsa nagyon magas tengerszint feletti magasságban nő. A levelei alkalmazkodtak a hideghez, a szárazsághoz és az UV-sugárzáshoz, hogy a növény képes legyen ellenállni a változékony és szélsőséges környezeti hatásoknak. A bőr legfőbb funkciója, hogy megvédi testünket a környezeti hatásoktól. A védekezés mértéke és intenzitása azonban az idő előrehaladtával és a környezeti stressz hatására folyamatosan csökken. Az alpesi rózsa őssejt kivonat legfőbb előnye, hogy növeli a sejtek vitalitását, erősíti a bőr védekező funkcióját, felkészíti a környezeti stressz okozta változásokhoz való alkalmazkodásra, támogatja a regenerálódást.

Argán őssejt (kivonat)

Az argándió Marokkó délnyugati részén honos, rendkívüli meleg- és szárazságtűrő képességgel rendelkező növény. A megmaradt argándiófa erdők manapság UNESCO védelem alatt állnak. Az argán őssejtek (PhytoCellTec™ Argan) képesek arra, hogy bőrszövet sejtjeinek aktivitását növeljék amikor az az életkor előrehaladtával csökkenne. Ez azt jelenti, hogy a sejtek kollagén és elasztin termelése nem lanyhul.

Barackmagolaj

Könnyű, selymes összetételű, így gyorsan és könnyen felszívódik. Kifejezetten hatékony az érett, száraz, illetve az érzékeny és gyulladt bőr kezelésére. A- és E-vitamin tartalmának köszönhetően erőteljes antioxidáns, így öregedésgátló és sejtmegújító hatással is rendelkezik. A benne található fitoszterinek is lassítják az öregedési folyamatokat és javítják a bőr rugalmasságát. Gyulladáscsökkentő, regeneráló, revitalizáló, tonizáló hatású. Telítetlen zsírsavakban gazdag, természetes módon regenerálja a bőrt és a kötőszöveteket kisimítja.

Fekete nadálytő őssejt (kivonat)

Ez a fekete nadálytő gyökereiből speciális őssejt technológiával készült kivonat (PhytoCellTec™ Symphytum). Biztosítja az epidermális őssejtek termelődését, melyek a fiatal sejtek képződését segítik, és biztosítják a bőr folyamatos, ideális hyaluron tartalmát. Az állandó, új felhámréteg képződését segíti, melytől egyenletes, matt bőrtónust kapunk.

Gladback™

A retinolhoz hasonlóan ható, a Poria coccos kínai gombából izolált poliszacharidok, amelyek hatékonyan lassítják az érett bőr öregedési folyamatait. Speciális összetevőjének köszönhetően segíti a hyaluronsav felhasználását a bőrben. Növeli a 4-es típusú kollagén szintézisét és erősíti a bőr stabilitását. Csökkenti a bőr természetes öregedését, visszaállítja a fiatalos ragyogást. Növeli a bőr mikrocirkulációját, ezáltal energikusabbá, élettel telivé teszi azt.

Hydroveg R

Kozmetikumokban használatos hidratáló komponensekből álló komplex, amely intenzív és azonnali eredményt hoz. Mérőműszerekkel (Corneometer) és tanulmányokkal igazolt, hogy molekuláris szinten segít visszaállítani a stressznek kitett bőr egyensúlyát. In vitro tesztek tanúsítják, hogy a komplex hatékonyan stimulálja a bőrsejteket, általános javulást eredményez a bőr megjelenésében, rugalmasabb és puhább bőrfelszínt hoz létre. A bőrben természetesen is megtalálható elemek (NMF – Natural Moisturizing Factors, Természetes Hidratáló Elemek) tulajdonságainak figyelembe vételével tervezték, amelyek a bőrfelszín védelméről, hidratáltságáról gondoskodnak.

Homeostatine™

A homeosztázis a belső környezet - jelen esetben az emberi szervezet - állandó állapotának megőrzését jelenti a zavaró és káros külső és belső tényezők ellenében. A Homeostatine egy növényi hatóanyagokból álló összetevő, amely serkenti a bőr szerkezetének homeosztázisát és ezzel együtt a kollagéntermelést és a növeli a bőrfelület rugalmasságát. Fő hatóanyaga a tengeri moszat izolált oligoszacharidje valamint a dél-amerikai tarafa gyökeréből nyert kivonat.

Hyaluronsav

A hyaluronsav (egyes forrásokban hialuronsav) az emberi szervezetben természetesen képződő tiszta, "kenőanyag". A legnagyobb koncentrációban a bőrben, az ízületekben és a szemben található meg. Védi a kollagén rostokat, rugalmasságot, hajlékonyságot biztosít. A leggyakrabban az érett bőr hidratálására, ránctalanítására és ízületi betegségek esetében fájdalomcsillapításra használják. A hyaluronsav - a molekula mérettől függően - a bőr különböző rétegeiben fejti ki a hatását. A kisebb molekulaméretű hyaluronsav részecskéi a mélyebb rétegekbe is eljutnak és ott fejtik ki hidratáló, ránctalanító hatásukat, míg a nagyobbak a felső rétegekben hatva látványos lifting hatást érnek el.

Hydromanil

Hatékony természetes hidratáló anyag a dél-amerikai tara fa gyümölcséből. Megköti és megtartja a nedvességet és eljuttatja a bőr mélyebb rétegeibe. A multikapilláris bőrbejuttató technológiának köszönhetően hatása gyors, de tartós.

"Kalcium"

A bőrszövetben lévő kalcium segít az új bőrsejtek létrejöttének szabályozásában, hogy azok lecseréljék az öreg sejteket. Az a bőr, amelyben nincs elég kalcium törékenynek, vékonynak és száraznak mutatkozhat. Ennek oka, hogy hiányzik a kalcium, ami az új sejtek képzését és az öreg sejtek távozását serkeneté.

Keratin

A keratin a haj 97 %-át alkotó fehérje. A keratinszálakból álló ún. hajkéreg felelős a haj rugalmasságáért és erősségéért.

Körömvirág

A körömvirág egy akár félméteres magasságúra is megnövő virág, amelynek szára, és levele bársonyosan szőrös. Sárga virága fészekvirágzatot alkot. Kerti növényként termesztik, de vadon is előfordul. Értékes gyógyító, gyulladáscsökkentő tulajdonságaiért sárga szirmait gyűjtik.

Kukoricacsíraolaj

A Helia-D termékekben felhasznált természetes úton hidegsajtolással kinyert kukoricacsíra olaj olyan esszenciális zsírsavakat tartalmaz, amelyek nélkülözhetetlenek az emberi szervezet alapvető életfunkciói szempontjából. A kukoricacsíra olaj gyulladáscsökkentő, visszérösszehúzó hatású.

Ligetszépeolaj

Omega-3 és Omega-6 zsírsavakban gazdag, bőrpuhító, bőrápoló hatású olaj, amely enyhítheti az allergiás eredetű ekcémát, és erős ránctalanító hatással is rendelkezik.

Mastic fa gyantája 

Nagy mennyiségben találhatóak benne a bőr puhaságáért felelős ásványi anyagok, amelyek antioxidánsként hatnak, számos enzimet aktiválnak, kollagént termelnek, szabályozzák faggyútermelődését, elősegítik a sejtek regenerálódását.

Matrixyl 3000

Olyan peptid kombináció (Palmitoyl Tripeptide-1(1), Palmitoyl Tetrapeptide-7), mely elősegíti a ráncok simulását, javítja a bőr rugalmasságát, tónusát. Ezek a peptidek képesek szabályozni a sejtképződéseket, és a sejtek kölcsönhatását a specifikus receptorokkal. A géneket próbálják aktiválni, valamint segítik az extracelluláris mátrix és a sejt poliferáció megújulását, mely mechanizmusok a korral egyébként gyengülnének.

Napraforgószár-kivonat

A napraforgó különleges növény, ugyanis a szár tömegéhez arányítva igen nehéz virág/termés tányért tart meg anélkül, hogy eltörne, s emellett olyan hajlékony, hogy követni képes a Nap irányát és a sejtek mindezen folyamatok közben nem károsodnak. Az anyag, aminek ezt a rugalmasságot a napraforgószár köszönheti, az auxin. A rugalmasság és a szilárdság a fiatal bőr alapvető tulajdonsága.

Naringenin

Egy flavonoid, amely csökkenti a bőr krónikus pirosságát, emellett gyulladáscsökkentő hatású és a rozáceás bőr kezelésére ajánlott.

Nunatak őssejt (kivonat)

A PhytoCellTec™ nunatak© technológia egy különleges növény őssejtjeit használja fel arra, hogy az emberi bőrsejtek regenerálódó képességét támogassa. A törpe szappanfű (Saponaria Pumila) egy igazi túlélő. A földtörténet utolsó jégkorszakát is túlélte azáltal, hogy a hóval borított részekről egyre feljebb és feljebb terjeszkedett a hóból kimagasló sziklás élőhelyekre (nunatak). A rendkívüli hidegnek és magas UV sugárzásnak kitett növényke olyan védelmi és önmegújító képességet fejlesztett ki, amely lehetővé tette a számára a fennmaradást az extrém körülmények között.

Orchidea őssejt (kivonat)

Javítja az öregedés által befolyásolt kommunikációt a bőr őssejtjei és a fibroblaszt sejtek között, ezzel fokozza a bőr fiatalos aktivitását. A felső szemhéj megereszkedését csökkenti, ezálzal növeli a szem nyitottságát. Javítja a bőr feszességét, rugalmasságát, ragyogását. Tartós használata segít a ráncok számának csökkentésében. Visszaállítja a fiatalos ragyogást. Növeli a bőr kollagén és elasztin termelését, valamint a fibroblaszt regeneráló képességét.

Polyplant komplex

Ez a különleges bőrfeszesítő és ránctalanító kompex 8 féle növényi kivonat harmonikus elegye, amelyben az arányokat úgy alakították ki, hogy erősítsék egymás hatását. Az ázsiai gázló, a mezei zsúrló, a hamamelisz és a citrom elsősorban a kollagén szintézis serkentésért felelős. A komló, az erdei fenyő és az orvosi zsálya pedig figyelemreméltó antioxidánsok és ezáltal lassítják a bőr öregedési folyamatait.

Q10 koenzim (Ubiquinone)

Az emberi szervezetben is jelen lévő, zsírban oldódó vitaminszerű anyag (de nem vitamin!). A Q10 koenzimnek kiemelkedő jelentősége van a szervezet energiaellátásnak szempontjából. Nem véletlen, hogy a legnagyobb energiaigényű szerveinkben a legmagasabb a koncentrációja, mint pl. a szív, a máj,  vagy a vese.
Emellett a különböző kémiai molekulák lebomlása során végbemenő oxidációs szám változások katalizálásával csökkenti az oxidatív stresszt, vagyis a szabadgyökök képződését, általános antioxidáns hatásának kifejtésével. Valójában ezáltal kevésbé használódnak el a sejtek, ami külsőleg is látható, azonban belsőleg is fontos, pl. így javul az érfalak, artériák rugalmassága is, de a szépségre is közvetlen hatással van, hiszen így marad optimális a haj keratin termelése és a bőr kollagén szintjét is elősegíti.
A Q10 koenzim mennyisége az életkor előrehaladásával természetszerűleg csökken. Ebből a tényből indul ki az a feltételezés, miszerint az ubiquinon a fiatalság receptjének egyik összetevője lehet, emiatt pótlására idősebb korban kiemelt figyelmet érdemes fordítani.

Retinol

Speciális vitamin formula, amely hatásos antioxidáns, lassítja a kollagén lebomlását, szabályozza a sejtek működését és segíti az egészséges sejtek képződését. A bőrben lévő enzimek átalakítják aktív retinolsavvá. Legfontosabb tulajdonsága, hogy serkenti a bőr saját kollagén termelését, ami a feszesebb, ránctalanabb bőrhöz kulcsfontosságú. Öregedésgátló tulajdonságának köszönhetően csökkenti a ráncokat, növeli a bőr feszességét, simaságát, egyenletességét.

Rozmaringolaj

A rozmaringban található fehérjék hatékony védelmet nyújtanak a bőrünknek a bőrben lévő méreganyagok támadásai ellen. A rozmaringban található hatóanyagok megvédik a bőr sejtjeit az öregedéstől, és a ráncok kialakulásától. Emellett serkentik a vérkeringést, és hatékonyan alkalmazzák reumás megbetegedések, ízületi gyulladások kezelésére is.

Shea vaj

A Shea vaj olyan természetes anyag, mely finomabbá teszi a bőrt, lágyítja a ráncokat, a bőrirritációkat, csökkenti a pattanásokat. A benne található E-vitamin és béta-karotin bőrpuhító, regeneráló hatású. Fokozza az egyéb hatóanyagok, például fényvédők hatását.

Szőlőmagolaj

A szőlőmagolaj hatékonyan biztosítja a bőr simaságát, rugalmasságát, és megelőzi korai öregedését. Egyedülálló módon képes regenerálni a kollagén szöveteket, stimulálni növekedésüket, javítani a petyhüdt bőr állapotát. A bőrbe könnyen és gyorsan felszívódik, ezért különösen alkalmas száraz, érett bőr ápolására. Számos előnyös élettani tulajdonsága miatt a szőlőmagolajat valamennyi növényi olajfélénél értékesebbnek tartják.

Tens’up™ komplex

A Tens’up a cikória magas oligoszacharid tartalmának köszönhetően biztosítja az azonnali és hosszan tartó feszesítő hatást a bőrön, már egyszeri adagolás után is. Folyamatos használata esetén a kollagén képzés serkentése révén a hatóanyaga öregedés gátló hatású is.

Tokaji Aszú és eszencia

A Tokaji eszencia az aszúszemekből a saját súlyuk hatására kipréselődött sűrű mézszínű folyadék, amelynek jótékony hatása jól érvényesül az azt tartalmazó kozmetikumokban. Az eszencia főleg cukrokat és aminosavalkat tartalmaz, de legfőbb hatása mégis az, hogy a kozmetikai szerekhez adagolva fokozza a készítmények hatékonyságát. Jótékonyan hat a bőr anyagcseréjére, javítja a vérkeringést és fertőtlenítő hatása is van.

Urea

Az urea a bőr felső rétegében is megtalálható szerves hidratáló anyag, amelynek kimagasló szerepe van a nedvességszint folyamatos fenntartásában. A száraz, vízhiányos bőrben a koncentrációja kb. fele akkora, mint a normál bőrben. Ráadásul az urea is azon alkotórészek közé tartozik, amelynek a szintje az életkorral is csökken. További érdekes tulajdonsága, hogy a csökkenti a viszkető érzést és elősegíti az ápoló anyagok bejutását a bőrbe.

Vin-UpLift

A Vin-upLift gyors bőrfeszesítő koncentrátum egyik összetevője egy különleges jégbor, amelyet a tőkén hagyott „dércsípte” szőlőszemekből fermentálnak és egyedi molekuláris szerkezettel rendelkezik. A növényi komplex másik alkotóeleme a Tövises pillangófa nedvesség-megkötő poliszacharid lánca. A Vin-upLift a klinikai kísérletek során tanúbizonyságot tett gyors ránctalanító hatásáról!

Vörösáfonya őssejt (kivonat)

Vörösáfonya őssejt tartalmának köszönhetően gazdag polifenolokban, ezzel védő és javító tulajdonságokat kölcsönöz az arckrémnek a nap káros sugarai ellen. Megvéd a digitális öregedéstől: manapság az emberek órákat töltenek kék fényt emittáló készülékek előtt (monitorok, okostelefonok, tabletek, stb.). Segít a kék fény káros hatásainak megszűntetésében a bőrön. Növeli a bőr oxidatív stressz elleni védelmét, hatásos ránctalanító. Hármas hatással bír a nap sugárzása ellen:

  • Közvetlen antioxidáns hatás: legfőképpen a magas polifenol tartalomnak köszönhetően
  • Növeli a sejt természetes antioxidáns mechanizmusát
  • UVB sugárzás által indukált gyulladáscsökkentő hatás

Zirhafirm™

Egy feszesítő gyógynövény kivonat a jujuba, vagy más néven a kínai datolya terméséből és a szekliceimola gyökeréből készült, szabadalmaztatott hatóanyag. A hatása részben azon alapul, hogy a bőrszövet rétegei közötti kohéziót erősíti, amely az évek múlásával csökken. Másrészt gátolja bizonyos kollagén-károsító enzimek működését. Ezen hatóanyagok antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásúak is.