BLOG

Hogyan adják vissza az antioxidánsok a fiatalságot?

2018.06.08 15:18
Hogyan adják vissza az antioxidánsok a fiatalságot?

Két ősi erő harcol egymással a testünkben nap mint nap. Az egyik oldal szeretne minket öregebbé tenni már sejtszinten is, a másik pedig azon dolgozik, hogy minél tovább maradjunk fiatalok.

A tömegesen támadó szabadgyökök gyengítik bőrsejtjeink szerkezetét, míg az antioxidánsok szembeszállnak ezzel a tervvel és kemény küzdelmet folytatnak a bőrsejtek megújulásáért. Mit tehetünk a szabadgyökök ellen? Együnk és igyunk minél több antioxidánst, és építsünk be a bőrápolási rutinunkba egy antioxidánsokban gazdag krémet, ami bársonyossá teszi a bőrünket!

A szabadgyökökben az öregedés programja fut

Dohányzás, alkohol és rengeteg zsíros étel. Ezek jelentik a belépőt a szabadgyökök elszaporodásához, amelyek öregebbé teszik a sejteket, így a bőrt is. Egy kiadósabb napozással járó UV-támadást a tested komoly fenyegetésként él meg, és csatába küldi a szennyeződés ellen a szabadgyököket (ezek eredetileg a test védelméért felelnek, ám a túlságosan sok károsító anyag hatására veszélyesen elszaporodnak, és ilyenkor már az egészséges sejtekre is veszélyt jelentenek).

A hétköznapokban átélt feszültség hatására a testünkben lévő oxigénből szabadgyökök születnek, melyek módszeresen teszik egyre idősebbé a sejtjeidet (a bőr öregedéséért, a ráncok kialakulásáért és elmélyüléséért szintén a szabadgyökök a felelősek).

A túl nagy mennyiségben termelődő szabadgyökök óriási pusztítást végeznek az emberi sejtek szerkezetében. A szabadgyökök alapvetően instabil felépítésűek, és működésük során hajlamosak más molekulákat, sejteket is magukhoz hasonlóvá tenni. Így formálják képlékennyé, ráncossá bőrünk sejtjeit. Felülírják az egészségesen működő sejtekben futó programot, hogy a bőrünk hozzájuk hasonlóan oxidálódjon, gyorsabban öregedjen.

Az antioxidánsok a fiatalság harcosai

Az antioxidáns molekulák a „jó fiúk” a történetben, lelassítják és megakadályozzák a testben lévő molekulák, sejtek öregedését. Összecsapnak ősi ellenfeleikkel és semlegesítik a működésüket, megállítják az oxidáció sejtszintű láncreakcióját.

Már az antioxidánsokban gazdag étrend kialakításával is sokat tehetsz az egészségedért. Minél több brokkolit, paradicsomot és fokhagymát eszel, minél több zöld teát iszol, annál kevésbé leszel kiszolgáltatva a szabadgyökök támadásának.

A bársonyosan fiatal bőr visszanyeréséhez keressen egy antioxidánsokat tartalmazó krémet! A főbb antioxidánsok például a C-vitamin, E-vitamin, A-vitamin, likopin, lutein, béta-karotin, flavonoidok, Q10 koenzim.