BLOG

Miért található olyan sok termékünkben szőlőmagolaj?

2019.08.29 15:36
Miért található olyan sok termékünkben szőlőmagolaj?

A szőlőmagolajat az érett szőlőszemek magvából nyerik ki. Gazdag a szabad gyökök megkötésére alkalmas, antioxidáns hatású E-vitaminban és flavonoidokban, illetve többszörösen telítetlen zsírsavakat is tartalmaz.

Egészségünk megőrzéséhez és az érett, ráncosodásra hajlamos bőr bőrápoláshoz egyaránt segítségül hívhatjuk. Nem véletlenül tartják az egyik legértékesebb növényi olajnak.

Milyen előnyös tulajdonságokkal bír a szőlőmagolaj?

• Belsőleg alkalmazva megvédi a szív- és érrendszert a meszesedéssel szemben, a hajszálereket erősítő hatása révén csökkenhet a trombózis esélye. Növelheti a jó (HDL) és csökkentheti a rossz (LDL) koleszterin szintjét is. Gyulladásgátló és stresszoldó képessége miatt is kedvelik, a szabad gyököket semlegesítő antioxidáns hatása révén fékezheti a korai öregedést.

• Bőrápoló tulajdonságait szintén annak köszönheti, hogy telis-tele van olyan fontos tápanyagokkal, mint az említett E-vitamin, valamint a szintén antioxidáns hatású béta-karotin és a linolsav. Ezek a tápanyagok több bőrprobléma kezelésében is hatékonyak – a ráncoktól a pattanásokig.

A magas vitamintartalom révén a szőlőmagolaj regenerálja a kollagénszöveteket, stimulálja növekedésüket. Simábbá, rugalmasabbá teszi, táplálja és hidratálja az érett, száraz, ráncosodásra hajlamos bőrt. Az E- és a C-vitamin segít helyreállítani a kollagén termelődését a bőrben, ezért az olajat rendszeresen alkalmazva könnyebben visszanyerhetjük a ragyogó, fiatalos megjelenést.

Nagy erő egy kicsiny magban – hogyan, mire alkalmazzuk a szőlőmagolajat?

Külsőleg önmagában is bátran használhatjuk, 1-2 cseppet masszírozva arcbőrünkbe. De ezt a csekély mennyiséget akár kedvenc arckrémünkbe, testápolónkba keverve is felhasználhatjuk. Vanna olyan arckrémek, melyek megkönnyítve dolgunkat eleve tartalmaznak szőlőmagolajat.


<<< HELIA-D KRÉMEK, AMELYEK SZŐLŐMAGOLAJAT TARTALMAZNAK >>>


Ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy a szőlőmagolaj csak a vízhiányos bőrtípusra volna alkalmazható. A zsíros bőr faggyútermelését is sikerrel szabályozza, a száraz bőrt pedig puhítja és táplálja, helyreállítja a vízháztartását.

A szőlőmagolaj masszázsolajként is kedvelt, de nem csupán amiatt, mert megkönnyíti a masszőr mozdulatait, hanem azért is, mert hidratál és táplál. A szőlőmagolajos masszírozást otthon is érdemes kipróbálni, hiszen ez az egyik legjobb mód arra, hogy a szőlőmagolaj hasznos tápanyagai mélyen bejussanak a bőrbe. Az olaj értékes vitaminjai, tápanyagai gyorsan felszívódnak, ez a folyamat tovább fokozódik a masszázs által.

A linolsavnak köszönhetően a szőlőmagolaj jól alkalmazható pattanások és gyulladt, kipirosodó arc esetén. Ez az anyag ugyanis élen jár a gyulladások, az irritáció csökkentésében, így igazi aduász lehet, ha ezekkel a bőrproblémákkal kell szembeszállni.

Feszesítő hatása révén a szőlőmagolaj bevethető a narancsbőrrel folytatott küzdelemben is. Akárcsak az arcápolásnál, úgy ebben az esetben is úgy lehet a legkönnyebben a bőr mélyére juttatni az olajat, ha belemasszírozzuk.

A szőlőmagolaj vitaminjai tehát eredményesen semlegesítik a szabad gyököket, amelyek a sejteket és a szöveteket károsítják. A bőröregedés lassulhat, a bőr képes lesz megerősödni, ellenállóbbá válik a mindennapok kihívásaival szemben.

Nem árt tudni, hogy a szőlőmagolaj csak akkor igazán hatékony, ha hidegen sajtolják és natúr állapotban kerül a kozmetikumokba, hiszem így nem vesznek el belőle az értékes tápanyagok.

A bőrápoláshoz ezért érdemes olyan szőlőmagolajat választani, amelyet kifejezetten e célra szántak. Olyat, mint a hidegen sajtolással készült, 100%-os tisztaságú, semmilyen adalékanyagot nem tartalmazó Zelka 100%-os tisztaságú Bio Szőlőmagolaj.

Tegye próbára minél hamarabb a legértékesebb növényi olajat!