BLOG

A biotin hatásai a szépségre

2020.10.22 15:00
A biotin hatásai a szépségre

Ha valakinek problémát okoz a fokozott hajhullás, emellett a körmei töredeznek, és a bőre is jól láthatóan segítségért kiált, annak első körben mindig azt szokták javasolni, hogy belsőleg próbája meg támogatni szervezetét vitaminokkal és egyéb hasznos tápanyagokkal.

A biotin hatásai a szépségre már régóta ismertek, sokan azonban még most sem tudják, hogy ez a vitamin mennyire hasznos a haj, a bőr és a körmök számára.

Mi az a biotin?

A biotin, eredeti nevén H-vitamin egy érdekes vegyület, hiszen nevével ellentétben valójában a B-vitaminok csoportjába tartozik. Emiatt ma már szakmai körökben B7-vitaminként hivatkoznak rá, ám a köztudatban máig is él a H-vitamin elnevezés.

Kiemelkedő szerepet játszik a testben végbemenő fehérje-, szénhidrát- és zsíranyagcsere folyamatokban, azaz tulajdonképpen a bevitt táplálékot segít energiává alakítani. A szervezet önmaga is képes előállítani a bélbaktériumok által, azonban ez nem jelenti azt, hogy ne alakulhatna ki belőle hiány.

A biotin mindemellett hozzájárul a köröm, a bőr és a haj egészségéhez, ezért ha túl kevés található belőle a szervezetben, akkor jelentkeznek az olyan tipikus tünetek, mint az anyagcserezavarok, a fejbőr korpásodása, a hajhullás, a haj elgyengülése, töredezése, illetve a körmök is sérülékenyebbé válnak, valamint a bőr is fakó, élettelen lesz.

Érdemes tehát figyelmet fordítani e vitamin pótlására, hiszen láthatjuk, hogy egy testünk számára igencsak fontos tápanyagról van szó.

Melyek a biotin pozitív hatásai?

A Helia-D Regenero szépségvitamin elsősorban biotin tartalmával járul hozzá a szépség megőrzéséhez. A készítmény alkalmazása segít helyreállítani a fejbőr egészségét, és felveszi a harcot a hajhullás ellen. Az elgyengült hajszálak újra erősekké és ellenállóvá válnak, a hajkorona pedig visszanyeri korábbi dússágát.

A biotin rendszeres fogyasztásával búcsút vehetünk az állandóan beszakadó körmöktől és a színtelen, fáradt bőrtől is. Ez a csodás vitamin szinte új élettel tölt fel, és nemcsak a szépségünkre, hanem vele együtt az önbizalmunkra is kedvező hatással van.

A biotin hatása tovább fokozható, amennyiben olyan további tápanyagokkal egészül ki, mint például a B1-, B2-, B6- és A-vitamin, illetve C-vitamin, a cink, a szelén és a PABA, melyek a Regenero tablettában is megtalálhatóak. Egy ilyen “vitaminkoktél” segítségével a szépség többé nem álom!

A szépség nem csak belülről fakad

Ha törekszünk arra, hogy biztosítsuk szervezetünk számára a fontos vitaminokat és ásványi anyagokat, azzal már tettünk egy hatalmas lépést a szépség és egészség felé. A belső mellett azonban a külső törődést sem szabad elhanyagolni.

A Helia-D hajápoló termékei kíméletesen ápolják a hajat, a bennük lévő több mint 20-féle gyógynövény kivonata pedig egymást hatását serkentve vesz részt a fejbőr vérkeringésének fokozásában és a hajszálak erősítésében.

Természetesen a bőrünkről sem szabad elfeledkezünk, hiszen a biotin hatása nem tud igazán érvényesülni, ha közben kívülről nem foglalkozunk az alapos tisztítással és a kellő hidratálással. A szépségápolás során azonban figyeljünk arra, hogy mindig olyan készítményeket használjunk, amelyek a bőrtípusunknak megfelelőek.

A Helia-D termékek immár közel 40 éve állandó szereplői a magyar kozmetikumok piacának, ez idő alatt pedig nők generációinak mutatták meg, hogy mit jelent a bőrápolás. Ezt a hagyományt természetesen továbbra is szeretnénk folytatni, hogy még többeknek segítsünk felfedezni az önmagukban rejlő szépséget.