BLOG

Egyszerű, de hatásos tippek hajhullás ellen

2020.12.15 15:26
Egyszerű, de hatásos tippek hajhullás ellen

A hajhullás problémája rengeteg embert érint. Még akit dús hajkoronával áldott is meg a sors, annak is ijesztő lehet, amikor fésülködés vagy hajmosás után meglátja a hajszálcsomókat a lefolyóban vagy a padlón.

A hajhullás ellen azonban számos praktika létezik, melyeket betartva elkerülhetjük a hajszálak kóros elvesztését. Napi 100 hajszál kihullása ugyanis még teljesen normális, és a haj természetes életciklusa okozza. Efölött viszont már érdemes komolyan venni a problémát.

Zárjuk ki az egészségügyi okokat!

Előfordulhat, hogy a hajhullás valójában csak egy figyelmeztető tünet, és valamilyen szervi ok áll a háttérben. A kóros hajhullást ugyanis okozhatja hormonprobléma, immunbetegség, hiányállapot, a szervezetben jelenlévő gyulladás vagy egy rendszeresen szedett gyógyszer mellékhatása. 

A hajhullás elleni küzdelem első lépése tehát az legyen, hogy részt veszünk egy komplett kivizsgáláson, hogy kiderüljön, ha esetleg valamilyen egészségügyi probléma áll a háttérben, ami szakszerű kezelést igényel. Hogyha mindent rendben találtak, akkor próbálkozhatunk a továbbiakkal. 

 

Belülről is tápláljuk a hajat!

A hajat nem csak kívülről, hanem belülről is ápolni kell. A hajhagymáknak ugyanis szükségük van a tápanyagokra ahhoz, hogy erős és egészséges hajszálakat növesszenek. A haj legfőbb támogatói a biotin, a B-vitaminok és a PABA, melyek mind megtalálhatóak a Helia-D Regenero szépségvitaminban is. A készítmény segít a haj, a bőr és a köröm állapotának javításában, támogatja a hajnövekedést, és felveszi a harcot a hajhullás ellen. 

Mindemellett persze nem szabad megfeledkeznünk az egészséges táplálkozásról, ezzel ugyanis szintén rengeteg vitamint és hasznos ásványi anyagot viszünk be a szervezetünkbe.

 

Óvjuk a hajat a külső káros hatásoktól!

Hajfestés, szőkítés havonta, vasalás kétnaponta, göndörítés hetente egyszer, tűzforró levegővel való szárítás 3-4 naponta…. Ennyi tortúrát még a legerősebb hajszálak sem tudnak sokáig elviselni. Ezért, ha szeretnénk megőrizni hajunk egészségét, akkor minimalizáljuk ezeket a közismerten hajkárosító módszereket. 

Használjunk növényi hajfestéket, csak ritkán nyúljunk a hajvasaló vagy a sütővas után, és szárításhoz használjuk a legalacsonyabb fokozatot, vagy pedig hagyjuk a hajunkat magától, a szabad levegőn megszáradni. Fésülködéskor is legyünk gyengédek, és ne tépjük, hanem finoman bogozzuk ki a tincseket. 

 

Használjunk speciális, hajhullás ellen készült termékeket!

A belső ápolás mellett a külső törődés is ugyanolyan fontos. A normál készítmények helyett válasszuk a Helia-D Regenero termékcsaládját, amely hajerősítő és hajhullás elleni termékekből áll. A gyógynövények és a koffein segítenek megerősíteni a hajszálakat, emellett kíméletesen tisztítják és táplálják a fejbőrt.

Hajmosás során pedig soha ne kapargassuk körömmel a bőrt, és ne dörzsöljük a hajat durva tapintású törölközővel sem, ugyanis a vizes haj sokkal sérülékenyebb. 

 

Okosan válasszunk frizurát!

A jó frizura az, ami kíméletes a hajhoz és a fejbőrhöz egyaránt. A túl szoros copf, az éles végű csatok és a gyakori fonás, kontyozás szintén nem tesz jót a hajnak, és felelős lehet a hajhullásért. 

Alapszabály, hogy a frizura viselése sohase legyen kényelmetlen: ha fáj a fejbőrünk tőle, akkor ideje valamilyen lezserebb fazonra váltani, ami a hajnak sem ártalmas. 

Hisz a hajkoronánk is legalább annyi törődést érdemel, mint a bőrünk, amit számtalan kozmetikummal ápolunk - a haj pedig szintén meghálálja a gondoskodást.