Ingyenes kiszállítás 15 000 Ft feletti vásárlás esetén!

BLOG

Hogyan zajlik egy hámlasztó kezelés

2021.02.01 12:53
Hogyan zajlik egy hámlasztó kezelés

Időnként mindenkivel előfordul, hogy fakónak, élettelennek találja az arcbőrét, és ezen nem segít a frissítő arctisztítás és a hidratálókrém sem.

Ilyen esetekben általában a bőr természetes megújulási folyamata lassult le, amin nagyszerűen lehet segíteni egy hámlasztó kezeléssel. A módszer felgyorsítja a bőr felszínén található, elhalt hámsejtek leválását, ezáltal a bőr ismét üde és ragyogó lesz.

Mi az a hámlasztás, és hogyan lehet hámlasztani?

Hámlasztásnak azt a folyamatot nevezzük, amikor egy kicsit “rásegítünk” a bőrünknek arra, hogy megszabaduljon az elhalt sejtektől, és felszínre kerüljenek az újonnan képződött, még friss sejtek, amik a bőr természetes ragyogását adják.

Alapvetően kétféle módszer létezik: a fizikai, illetve a kémiai hámlasztás. Az első a bőrradírokat jelenti. Ezek olyan kozmetikumok, amikben apró szemcsék találhatóak. Amikor átdörzsöljük vele az arcunkat, akkor ezek a kis szemcsék tulajdonképpen “leradírozzák” a bőr felső rétegét. Bár hatásos, de nem túl kíméletes módszer, hiszen a bőrön mikrosérülések keletkezhetnek. 

Ennél sokkal gyengédebb a kémiai hámlasztás, ahol nincs szükség dörzsölésre vagy durva szemcsékre, hiszen a hámlasztók gyakorlatilag “leoldják” az elhalt bőrréteget, tehát egy kémiai folyamat megy végbe. A legtöbben az AHA-hámlasztókat ismerik, amikről kapcsolódó bejegyzésünkben bővebben is írtunk. 

Az otthoni hámlasztás azonban nem egyenlő a hámlasztó kezeléssel.

 

Mi történik a hámlasztó kezelés során?

Fontos megjegyezni, hogy professzionális hámlasztó kezeléseket csak kozmetikai szalonokban végeznek, és legtöbbször csak az ősztől tavaszig tartó időszakban. Hogy miért csak ekkor, arra is mindjárt kitérünk.

Egy teljes kúra általában több kezelésből áll, mivel a bőrnek körülbelül egy hónapra van szüksége a teljes megújuláshoz. A folyamat többnyire egy konzultációval és állapotfelméréssel kezdődik, majd ezután a bőr otthoni előkészítése kövekezik. Ilyenkor a szakember által javasolt erősségű hámlasztó készítményeket kell használni, hogy a bőrt hozzászoktassuk a savasabb pH-értékhez. 

A hámlasztó kezelés maga pedig a kozmetikában történik, hiszen itt olyan koncentrációjú szereket használnak, amiknek az alkalmazása szaktudást és fokozott körültekintést igényel. A kozmetikus személyre szabottan, a bőr típusának és állapotának megfelelő készítményekkel végzi el a hámlasztást.

Természetesen a procedúra itt még nem ért véget, hiszen az otthoni utóápolás is a kúra része. A kezelést igény szerint 4-6 alkalommal megismétlik, hogy a hámlasztás eredményes legyen, és a bőr valóban teljesen megújuljon. 

 

A kúra után

A hámlasztásról azt kell tudni, hogy van egy olyan kellemetlen velejárója, miszerint fényérzékenyebbé teszi a bőrt. Ezért nagyon fontos, hogy a hámlasztó kezelések között, illetve a kúra befejezése után 6 hétig tilos napozni, szoláriumba menni, és minden nap kötelező legalább SPF 30-as fényvédőt használni!

Az UV-sugarak ugyanis ilyenkor fokozottan károsítják a bőrt, ami például pigmentfoltok kialakulásához és egyéb bőrproblémákhoz vezethet. 

Ez az oka annak, hogy ilyen kezeléseket általában csak az őszi-téli időszakban végeznek, hiszen ilyenkor jóval alacsonyabb a napsütéses órák száma, és az emberek nagy része keveset tartózkodik a szabadban. 

Persze egy fényvédő napi szintű használata pár héten keresztül cseppet sem nagy “áldozat” azért cserébe, hogy a bőrünk ismét élettel teli, fiatalos és ragyogó legyen, ami az egész megjelenésünkre kihat.