BLOG

11 dolog, amit a fodrász szerint azonnal abba kell hagynunk

2016.10.25 16:17
 11 dolog, amit a fodrász szerint azonnal abba kell hagynunk

A hajápolás rutin dolog, megvannak a szokásaink a samponozástól kezdve, a szárításon át, a formázásig...mindenre. De lehet, hogy ezektől a szokásoktól a fodrászunk a falnak menne. Mutatjuk, mitől áll égnek a frizuramesterek haja!

1. Piszkáljuk a töredezett hajvégeket

Rengetegen húzzák szét a töredezett hajvégeiket még jobban, mondván, úgy nem látszik majd annyira. Utóbbi lehet, hogy igaz, de ezzel csak ár a hajszálaknak. Ha zavarja, nyisszantsa le a töredezést szuper éles ollóval, míg eljut a fodrászhoz.

2. Nedves hajat formázása

Attól aztán tényleg megőrülnek a fodrászok, amikor megtudják, hogy valaki a hajvasalóval vagy más forró formázókkal nekimegy a nedves hajának. Sose tegyünk ilyet, mert megégetjük a hajszálakat, aztán lehet is levágni az egészet, mert helyrehozni nagyon nehéz lesz.

3. Hajkefével a nedves hajat

Sose kefélje át nedves hajadat hajkefével, inkább használjon ilyenkor ritka fogú fésűt, ha nagyon ki szeretné bogozni. Ez jó minden hajtípusra és nem nyúzza a hajtöveket.

4. Alvás copffal

Ha szorosan lófarokba fogjuk a hajad alváshoz, csak megtörjük vele a szálakat és a fejbőr is húzódik. Helyette inkább alkalmazzon laza fonást, aminek a végét is extra finoman rögzíti.

5. Közvetlenül a hajra fújjuk a lakkot

Nagyot hibázunk azzal, ha nagyon közelről fújjuk a hajlakkot vagy száraz sampont. Felrázás után ugyanis sokkal jobb, ha minél távolabbról szórjuk a hajra, így terjed szét szépen és nem hagy ragacsos foltokat.

6. Rossz hajgumit használunk

A befőttes gumihoz hasonlító hajgumi nem jó, csak töredezetté teszi a hajat és húzza. Helyette csak textilborítású változatokkal fogja össze a sörényét.

7. A hajtőnél kezdjük a fésülködést

A fodrászok szerint mindig a hajvégeknél kell kezdeni a fésülést, hogy elkerüljük a gubancokat és a töredezést. Szépen fordítva haladva sokkal selymesebb végeredményt kapunk.

8. Azért vágatunk, hogy jobban nőjön

Régi tévhit, hogy azért érdemes vágatni a hajból, mert akkor gyorsabban fog nőni. Pedig minden centi nyisszantás csak újabb hónapokat ad a kívánt hossz eléréséhez. Inkább mossunk kevesebbszer hajat, vigyázzunk a hővel és ne feledkezzünk meg a kondícionálásról!

9. Erősen tisztító samponokat használunk

Főleg a zsíros hajúaknak ajánlott extrán tisztító hatású samponok azok, amelyek a hasznos anyagokat, például olajokat is lemossák a hajról, melyekre nagy szüksége van. Így ezeket túltermeli a szervezet a hiány miatt, ami csak még erősebb zsírosodást eredményez.


10. Törülközős szárítás

Ha bármilyen módon felcsavarva, törülköző alatt szárítja a haját, azzal megsértheti a hajszálak felszínét, amitől a haj fénytelennek és sérültnek látszódhat. Szóval ezt jobb, ha elkerüljük.

11. Túl sokszor használunk száraz sampont

A száraz sampon nagyszerű találmány vészhelyzet esetére, ám ha már heti kétszer alkalmazzuk, az is soknak számít. Ezek a készítmények ugyanis rendkívüli módon szárítják a fejbőrt, óvatosan kell bánni velük, mert gyengíthetik a hajat.