TÁJÉKOZTATÓ A BELSŐ VISSZAÉLÉS-BEJELENTÉSI RENDSZERRŐL

A Társaság a vállalati kultúra, a munkavállalók munkahelyi moráljának és közérzetének erősítése, valamint a Társaság jó hírnevének megőrzése, illetve a tisztességes és átlátható üzleti működés érdekében a Panasztörvény szerinti belső visszaélés-bejelentési rendszert hozott létre.

Mindezen célok elérése érdekében a Társaság szabályzatában meghatározott személyek, így a Társaság munkavállalói, üzleti partnerei az általuk tapasztalt visszaéléseket – pl.: vesztegetést, diszkriminációt, bennfentes kereskedelmet, etikai, magatartási szabályok megsértését stb. – a belső visszaélés-bejelentési rendszeren keresztül tudják a Társaság részére jelezni.

A bejelentés hiánya, illetőleg a késedelmes bejelentés üzleti, jogi vagy más egyéb kockázatot jelenthet a Társaság számára, tekintettel arra, hogy a visszaélés ebben az esetben rejtve marad, megismétlődhet, illetve a késedelem miatt már nincs lehetőség a visszaéléssel okozott sérelem megelőzésére, kijavítására.

A függetlenség, összeférhetetlenség és pártatlanság biztosítása érdekében a belső visszaélés-bejelentési rendszert bejelentővédelmi ügyvédként a Kovács Réti Szegheő Ügyvédi Iroda (1121 Budapest, Zugligeti út 41.) látja el.

 

A visszaéléseket szóban, vagy írásban van lehetőség bejelenteni a következők szerint:

a) szóban:

személyesen a bejelentővédelmi ügyvéddel a +36-1-275-2785 telefonszámon előre egyeztetett időpontban a 1121 Budapest, Zugligeti út 41. szám alatti irodában.

b) írásban:

  • online felületen: a bejelentes.alex.hu alatti linkre történő kattintással regisztrációt követően az itt elérhető nyomtatvány kitöltésével,
  • e-mailen: a bejelentes@alex.hu e-mail címre küldött levél útján, vagy
  • postai úton a 1121 Budapest, Zugligeti út 41. címre küldött levélküldemény útján.

Írásbeli bejelentés anonim módon, azaz a bejelentő nevének megadása nélkül is megtehető. Az anonimitás biztosítása céljából a böngészőt javasolt inkognitó módban alkalmazni. Az anonim bejelentés kivizsgálása mellőzhető.

A bejelentő azonosítását lehetővé tevő adatok törlése mellett valamennyi bejelentésről tájékoztatást kap a Társaság HR generalistája, illetve amennyiben a bejelentés egyértelműen az ő érintettségét veti fel, úgy a Kereskedelmi Osztály vezetője.

A bejelentő folyamatos tájékoztatásban részesül a kivizsgálásról, illetve annak eredményéről is.

 

A HELIA-D Kft. belső visszaélés-bejelentési rendszer eljárási és adatkezelési szabályzata⇒ ITT