BLOG

A fiatalos kezek titka - hasznos tippek kézápoláshoz

2020.06.26 08:38
A fiatalos kezek titka - hasznos tippek kézápoláshoz

Amikor az öregedés látható jelei elleni küzdelem kerül szóba, a legtöbben az arcukra asszociálnak, ott szeretnének feszes és rugalmas bőrt elérni. 

Pedig a kézápolásra is legalább ekkora figyelmet kellene fordítani, hiszen az itt található bőr is meglehetősen érzékeny, a szükséges gondoskodás hiányában pedig ugyanúgy hajlamos a korai öregedésre, akár az arcbőr. Egy kis odafigyeléssel azonban sokat tehetünk azért, hogy kezünk is ápolt és fiatalos legyen.

Miért fontos a rendszeres kézápolás?

A kézfej bőre nagyon vékony, emellett rendszeresen ki van téve a különböző káros környezeti hatásoknak. Naponta rengeteg különböző felülettel érintkezik, kiszárítja a hideg és a meleg levegő, a víz, a szappanok, mosószerek. Illetve ha ezenfelül olyan munkát végzünk, amely igénybe veszi kezeinket, vagy hosszasan kitesszük az UV-sugárzás veszélyeinek, akkor nem csoda, ha a bőr viszketéssel, kirepedezéssel reagál, vagy ráncosodni kezd, pigment foltok jelennek meg rajta.

Az arcápolásra általában sokkal több figyelmet fordítunk: speciális arctisztítókat, fényvédő, hidratáló- és ránctalanító krémeket használunk. A kezünk viszont sokkal több igénybevételnek van kitéve, miért hanyagoljuk el akkor a kézápolást? Ne várjuk meg, míg megjelennek a tünetek, fordítsunk figyelmet kezeinkre minden egyes nap!

Hogyan őrizzük meg a kezek puhaságát?

A kézápolás egyáltalán nem időigényesebb vagy bonyolultabb, mint az arcápolás, így könnyedén beépíthető a napi rutinba. Már néhány apróság is hatalmas változásokat eredményezhet, a kezeink pedig szinte újjászületnek.

Az első és legfontosabb a rendszeres hidratálás. A legjobb, ha minden egyes kézmosás után bekenjük a kezünket egy könnyű, gyorsan beszívódó hidratáló krémmel. Éjszakára pedig használjunk egy intenzív regeneráló kézkrémet, amely szembeszáll az öregedés jeleivel, felfrissíti, hidratálja és puhává varázsolja a bőrt.

Ne feledjük, hogy az UV-sugárzás sem csak az arcunkra káros, hanem a kezünkre is! Ezért bátran használjunk fényvédő krémet a kézfejekre is, ezzel pedig meggátolhatjuk, hogy idővel kialakuljanak a napsugárzás által okozott barna foltok.

Amikor olyan munkát végzünk, melynek során erős vegyszerekkel vagy durva anyagokkal érintkezünk, mindig húzzunk gumikesztyűt, ezzel kímélve bőrünket. A kézmosáshoz és a tisztálkodáshoz pedig használjunk olyan tusfürdőt és natúr szappant, amely ápolja a bőrt, ahelyett, hogy kiszárítaná.

Otthoni kényeztetés a kezeknek

Pár hetente iktassunk be egy kis otthoni “wellnesst” kezeink számára. Ilyenkor áztassuk meleg, illóolajokkal dúsított vízbe, majd gyengéden radírozzuk át, hogy eltávolítsuk az elhalt hámsejteket, és segítsünk a bőrnek a megújulásban.

Ezután körmeinket is reszeljük formára, sőt akár fel is polírozhatjuk kicsit, majd pedig kenjük be kezünket gazdagon hidratáló krémmel. Ilyenkor nyugodtan választhatunk zsírosabb termékeket is a még intenzívebb ápolásért.

Végül pedig húzzunk fel egy vékony pamut kesztyűt, és hagyjuk, hogy a bőr magába szívja a tápláló összetevőket. Az eredmény pedig magáért beszél majd, hisz a kézápoló rituálé végeztével a bőrünk szinte újjászületik, sokkal puhább, bársonyosabb lesz, mint előtte. Hogyha rendszeres figyelmet fordítunk kezeinkre, akkor sokáig megőrzik fiatalos üdeségüket.

A kéz és az arc mellett természetesen a többi testrészünkön sem hanyagolhatjuk el a bőrápolást, ha viszont odafigyelünk arra, hogy rendszeresen használjuk a Helia-D termékeket, akkor a bőrünk meghálálja a törődést