Ingyenes kiszállítás 15 000 Ft feletti vásárlás esetén!

BLOG

A kollagénes termékek szerepe a szépségápolásban

2020.11.20 11:11
A kollagénes termékek szerepe a szépségápolásban

Örök szépség, fiatalság, egészség - talán ez lenne az a 3 dolog, ami nemtől és kortól függetlenül bárkinek a kívánságlistáján előkelő helyen szerepelne.

Bár sajnos olyan varázsitalok és csodatevő tündérek nem léteznek, akik mindezt egy pillanat alatt valósággá tudnák tenni, viszont a kollagénes termékek használatával az öregedés folyamata némileg lassítható, a szépség és az egészség pedig megőrizhető.

Mi az a kollagén, és miért fontos?

A kollagén a testet alkotó fehérjék egyik típusa - megtalálható a bőrben, a hajban, a csontokban, az izmokban és ízületekben, de még a porcokban is. A jelenléte pedig rendkívül fontos, hiszen a bőrt feszesen és simán tartja, a csontok szilárdságát növeli, az ízületeket pedig rugalmasabbá teszi.

Bár alapvetően mindenkinek a szervezete tartalmazza, viszont ahogy öregszünk, a mennyisége egyre inkább csökken. Ez főleg a 40-es évek felé közeledve lesz észrevehető, amikor megjelennek a mélyebb ráncok, egyre gyakoribbak a mozgásszervi fájdalmak, az izmok hamarabb elfáradnak, és a csontok is könnyebben törnek. 

Szerencsére mindebbe nem kell beletörődni, hiszen a kollagén - akárcsak a vitaminok - külső forrásból is pótolható, ezáltal feltölthetjük vele szervezetünk raktárait, és visszakaphatjuk a fiatalos megjelenést és életerőt.

 

Milyen kollagéntermékek léteznek, és melyik mire jó?

A kollagéntartalmú termékeknek két fő csoportja létezik: az egyik a szájon át bevehető étrend-kiegészítőket jelenti, ide tartozik például a Beauty Complex kollagén és hyaluronsav szépségvitamin. A “működése” nem igényel hosszas magyarázatot: a készítmény felszívódik a bélrendszerben, és belülről fejti ki áldásos hatását. Pótolja a szervezet számára szükséges kollagént, ami beépül a sejtekbe, így tulajdonképpen az egész testre egyidejűleg hat.

A másik csoportba pedig a külsőleg használatos kozmetikumok tartoznak, mint például a Helia-D Professional Pándi Meggyes arckrémek. A benne lévő tengeri kollagén a bőrbe felszívódva, helyileg fejti ki hatását, azaz célzottan feszesíti a bőrt, késlelteti az első ráncok megjelenését, a már meglévőket pedig csökkenti. A szemránckrém a szem körüli apró szarkalábak kisimításban jeleskedik, a felépítőkrém viszont az arc teljes területén használható, így az egész megjelenésünk fiatalosabb lesz. 

Hogyha maximálisan szeretnénk kiélvezni a kollagéntermékek nyújtotta előnyöket, akkor érdemes egyszerre alkalmazni az étrend-kiegészítőket és kozmetikumokat, hiszen így kívülről és belülről egyaránt pótolhatjuk a kollagént. 

 

A szépség és egészség kulcsa: a tudatos élet

Ugyan a kollagén nagyon sokat segíthet a szépség és a fiatalság megőrzésében, viszont önmagában nem képes csodát tenni. Hiszen ha egészségtelen életmódot élünk, hódolunk a káros szenvedélyeknek, nem táplálkozunk kiegyensúlyozottan, nem sportolunk eleget, és a szépségápolásra sem fordítunk túl sok gondot, akkor hiába várjuk a megoldást néhány tablettától vagy arckrémtől. 

Ellenben ha odafigyelünk az étkezésre, rendszeresen mozgunk, és a bőrtípusunknak megfelelő kozmetikumokat kellő gondossággal használjuk, azzal nagyon sokat tehetünk azért, hogy minél tovább megőrizzük a szépségünket és az egészségünket. 

Hisz léteznek olyan hölgyek, akik akár 20 évet is simán letagadhatnak a valós korukból - vajon hogy csinálják? Bizonyára használnak kollagénes termékeket, de mellette odafigyelnek arra is, hogy tudatosan éljék a mindennapjaikat, és testileg-lelkileg jól érezzék magukat a bőrükben.