BLOG

A szérumok szerepe az arcápolásban

2019.03.12 14:59
A szérumok szerepe az arcápolásban

Intenzív hidratáló, bőrmegújító és tápláló hatásuk révén egyre nagyobb szerepet kapnak az arcápolási rutinban az ún. szérumok. Miben különböznek a szérumok az arckrémektől? Milyen bőrproblémákra adhatnak megoldást, hogyan kell őket használni? Ezekre a kérdésekre keressük a választ!

Az alábbiakban bemutatjuk, hogy milyen felbecsülhetetlen előnyökkel jár, ha rendszeresen használunk a hatóanyagokat az arckrémeknél nagyobb koncentrációban tartalmazó, a bőr mélyebb szintjén is ható szérumokat. Nyomós érveink a szérumok használata mellett:

• Az arcszérumok a nappali és éjszakai arckrémekhez képest a hatóanyagokat lényegesen magasabb koncentrációban tartalmazzák. Ez a különbség.

• Az arckrémekhez hasonlóan az arcszérumokban több kimagasló hatóanyag ereje egyesül, amelyek egymás hatását is erősítik. Ez a hasonlóság.

Nézzünk mindjárt példákat is:

A Helia-D Botanic Concept Ránctalanító szérumban például a rezveratrol, a hyaluronsav és a Vin-upLift nevű, lifting hatású komponens található, amelyek külön-külön is lenyűgöző hidratáló hatással bírnak, de együtt még többet tehetnek azért, hogy bőrünk teltebb, rugalmasabb, feszesebb legyen.

Helia-D Botanic Concept ránctalanító szérum

A Helia-D Age Control Plus Sejtmegújító szérumban az egyedülálló vízmegkötő képességgel rendelkező hyaluronsavat sejtregeneráló hatású argánőssejt-kivonat egészíti ki. A két hatóanyag együttesen látványos segítséget képes nyújtani a ránctalanításban és a hidratálásban. A szérum ezáltal mimikai ráncok mélyülését ellensúlyozza, csökkenti a szarkalábakat, feszesebbé teszi a bőrt.

A szérumokból akár a bőrproblémánknak megfelelően válogathatunk.

A szérumokat általában a bőröregedés elleni küzdelemben hívjuk segítségül, gyakran bőrtípustól függetlenül. De ez nem jelenti azt, hogy ne célozhatnánk meg velük egy-egy speciális bőrproblémát. Ehhez persze nem árt, ha közelebbről is ismerjük bőrünket, el tudjuk dönteni, mi az, ami a legnagyobb kihívást jelenti.

Például mi lehet a megoldás a száraz, vízhiányos arcbőrre? Nem más, mint egy „hyaluron szérum”. 

A Helia-D Age Control Hyaluron Lifting Golyós Ránctalanító szérum hidratál, ránctalanít és feszesít. Teszi mindezt három különböző molekula méretű hyaluronsavval, amelyek egymást kiegészítve segítenek a bőr mélyhidratálásában, ezáltal javítva a bőr rugalmasságát és halványítva a ráncokat, hogy a bőr visszanyerhesse fiatalosabb megjelenését. A hyaluronsav - a molekula mérettől függően - a bőr különböző rétegeiben fejti ki a hatását. A kisebb molekulaméretű hyaluronsav részecskéi a mélyebb rétegekbe is eljutnak és ott fejtik ki hidratáló, ránctalanító hatásukat, míg a nagyobbak a felső rétegekben hatva látványos lifting hatást érnek el.

A Geek&Georgeus 101 HA 5 Rich normál/száraz bőrre való arcszérum kifejezetten a vízhiányos bőr számára ideális. A gazdag, selymes formulában ötféle, különböző molekulasúlyú és szerkezetű hyaluronforma egyesíti hatását. Nem véletlen, hogy a hyalurosav szérumokban is fontos alkotóelem lehet. Már említett erős vízmegkötő tulajdonsága révén ez a sejtek közötti kenőanyag a bőr mélyebb rétegeiben is hidratál.

Milyen szérumot használhatunk problémás bőrre? Ajánljuk a „normalizáló szérumot!

• A Geek&Gorgeous 101 aPAD normalizáló arcszérum például azelain származékot tartalmaz, amely bizonyítottan hatásos pattanások, pigmentfoltok és pirosodás esetén. Legfőbb előnye, hogy képes a zsírtermelést normalizálni, ezáltal hasznos segítség a pattanások és egyenetlen bőrfelszín elleni harcban. A pigmentfoltok halványításához is hozzájárul a pigmenteket termelő tirozináz enzim blokkolásával. Mindezek mellett kellemesen hidratál, csökkenti a pirosságot, hatásos a bőrérzékenység enyhítésében.

Nem csak érett bőrre ajánlott a szérum, már jóval korábban is elkezdhetjük.

A szérumokról sokan azt gondolják, elég akkor bevetni őket, amikor az első ráncokkal, a megereszkedett bőrrel szembesülünk. Vagy azt, hogy a szérumok kizárólag az érett bőrre valók.
Ez azonban egyáltalán nincs így. Szérumokkal nemcsak az érett, fáradt, ráncosodó bőrnek kedvezhetünk. Már jóval fiatalabb korban, 35 éves kor felett is bátran használhatjuk őket, ezzel máris sokat tettünk azért, hogy a lehetőségekhez képest lassítsuk a bőröregedést, kivédjük a korai ráncokat. A már említett Helia-D Botanic Concept Ránctalanító szérum például remek választás, ha harmincas éveink középén el akarjuk kezdeni az ismerkedést a szérumokkal.

A jól megválasztott szérum könnyen, gyorsan, szinte pillanatok alatt beszívódik.

Ennek azért örülhetünk, mert a szérum felvitele ennek köszönhetően bármely napszakban (este vagy reggel) csak pár percet vesz igénybe. A szérum felvitelének aranyszabálya, hogy csak megtisztított bőrre vigyük fel, különben a hatóanyagok nem tudnak beszívódni, így az alapos tisztítást nem spórolhatjuk meg.

A szérumok némelyike önmagában is használható, de bármelyik felszívódása után alkalmazhatjuk szokásos nappali vagy éjszakai arckrémünket.

Az még nagyobb könnyebbséget jelent, ha praktikus a szérum felvitele. Mint például a Helia-D Classic golyós ránctalanító szérum golyós adagolófeje, amely még kellemes, hűs érzetet is biztosít, miközben körkörös mozdulatokkal a bőrbe masszírozzuk vele a hatóanyagokat a mélyhidratáló, feszesítő hatás érdekében.

Ami a szérumokat tehát leginkább megkülönbözteti más kozmetikumoktól az, hogy magasabb arányban tartalmazzák az adott hatóanyagokat és a bőr mélyebb rétegeibe is eljuttatják azt.

Tegye próbára a változatos Helia-D szérumokat!

Helia-D arcszérumok