BLOG

A vízhiányos bőr ápolása – 3 +1 hasznos tipp

2023.04.13 14:30
A vízhiányos bőr ápolása – 3 +1 hasznos tipp

A vízhiányos bőr igen gyakori jelenség, melynek hátterében több tényező is állhat. A legfontosabb feladat pedig az, hogy kiemelt figyelmet fordítsunk a hidratálásra, ezzel helyreállítsuk a bőr állapotát.

Nem mindegy, hogy száraz vagy vízhiányos bőrről van szó!

Először is tisztázzuk röviden e két fogalom jelentését. A száraz egy bőrtípust jelöl, a vízhiány ellenben egy állapot, ami a normál, a kombinált és a zsíros bőrnél is jelentkezhet. A fő különbség, hogy száraz bőrnél túl kevés a faggyútermelés, aminek a hátterében általában genetikai tényezők állnak.

A dehidratált bőrnél viszont az a jelenség áll fenn, hogy a felső réteg túl sok nedvességet párologtat el, így az epidermisz kiszárad, azaz itt konkrétan a víz hiánya okoz problémát. Szerencsére ezen könnyen lehet segíteni, ha odafigyelünk az alábbiakra.

  • Használjunk mélyhidratáló arckrémet!

A hidratálás a vízhiányos bőr esetében természetesen nem azt jelenti, hogy vízzel locsolgatjuk, hanem azt, hogy olyan kozmetikumokat használunk, aminek a hatóanyagai segítenek a nedvességet a bőrbe zárni.

Erre tökéletes példa legújabb termékcsaládunk, a Helia-D Hydramax is, melynek arca Jakabos Zsuzsa, olimpikon és Európa-bajnok úszónő. A készítmények hidratáló hatóanyagokban (hialuronsavak, peptid, panthenol, hydromanil) gazdagok, emellett gyorsan beszívódnak. 

Bár a célcsoport elsősorban a 20-as 30-as korosztály, ám mindenkinek jó szívvel ajánljuk a termékeket, akik szeretnének könnyed, mégis intenzíven hidratáló hatású kozmetikumokat beépíteni a rutinjukba. A mélyhidratáló krémgél kapható normál, érzékeny és száraz bőrre való változatban, illetve egy éjszakai krém és SPF 50+ fényvédő krém is része a kínálatnak.

  • Frissítsük fel napközben a bőrünket egy hidratáló arcpermettel!

Előfordulhat, hogy a reggeli krémezés ellenére napközben azt vesszük észre, hogy az arcunk ismét száraz és húzódik. Ez például napsütésben vagy szeles időben könnyedén bekövetkezhet. Ám ha nincs is lehetőség újrakrémezni, akkor is jó, ha kéznél van a Hydramax hidratáló arcpermete. 

Ez a lágy, frissítő hatású permet azonnali kellemes hatást nyújt, és nedvességgel tölti fel a bőrt, ami ezáltal újra üde és sima tapintású lesz. Használhatjuk a reggeli és esti rutinban is, de érdemes napközben is magunkkal vinni, hogy bármikor felfrissíthessük vele magunkat! Ennek főleg a nyári kánikulában fogjuk nagy hasznát venni.

  • Kényeztessük a bőrünket hialuronszérummal!

A hialuronsav az egyik, ha nem a legjobb hidratáló összetevő, ezért vízhiányos bőr esetén mondhatni a rutin kötelező eleme. A Geek&Gorgeous 101 HA 5 Rich arcszéruma nem kevesebb mint öt különböző molekulaszerkezetű és -súlyú hialuronformát tartalmaz, melyek együttes erővel extra táplálást nyújtanak.

A készítmény nemcsak a bőr felszínét, hanem a mélyebb rétegeket is hidratálja, emellett feltölti a kisebb ráncokat, és üdévé, fiatalossá varázsolja az arcot. Használjuk minden nap, akár reggel és este is az intenzívebb hatás érdekében!

+1. Ne feledkezzünk meg a vízivásról!

A külső hidratálás bár fontos, de nem helyettesíti a belső nedvességpótlást, azaz a folyadékfogyasztást. A víz ugyanis a testünk minden sejtjéhez eljut, beleértve a bőrünket is. Ezért kell ügyelni arra, hogy minden nap megigyunk legalább 2-3 liternyi folyadékot, ami szűrt csapvíz vagy ásványvíz, esetleg gyógytea legyen, ne cukros üdítő vagy energiaital!

Ennek hiányában hiába használunk kiváló minőségű kozmetikumokat, nem lesznek képesek maximálisan kifejteni hatásukat, hiszen az egész szervezetünk dehidratált. A jelszó tehát: vízivással is tegyünk a szép és üde bőrért!