Ingyenes kiszállítás 15 000 Ft feletti vásárlás esetén!

BLOG

Alapozó kisokos a gyönyörű megjelenésért

2020.04.20 13:07
Alapozó kisokos a gyönyörű megjelenésért

Legyen szó hétköznapi vagy alkalmi, természetes hatású vagy feltűnő sminkről, egy biztos: alapozó használatára mindegyiknél szükség lesz.

Ez az a termék, amelynek minden nő neszeszerében ott a helye, hiszen még a legminimálisabb sminknél sem kerülhető el a használata.

A jó alapozó kiválasztása azonban cseppet sem egyszerű feladat, hiszen egy sor tényezőt kell mérlegelni: milyen bőrtípushoz melyik fajta alapozó a legideálisabb, milyen erős fedésre van szükség, és persze mind közül a legnehezebb: a szín kiválasztása.

Először is érdemes tisztában lenni vele, milyen különböző típusú és állagú alapozók léteznek, így máris szűkíthető a szóba jöhető lehetőségek köre.

CC és BB krém

A szó szoros értelmében nem alapozók, hanem inkább csak színezett hidratálókrémek. A fedésük elég alacsony, ezért azoknak ajánlott, akiknek csak nagyon kevés bőrhibájuk van, és inkább csak az arcbőr színének egységesítése a lényeg. Könnyed viselet a hétköznapokra, a manapság divatos minimál smink egyik alapdarabja.

Hab állagú alapozó

Általában kis tégelyben kapható, így az adagolása is egyszerű. A fedése könnyed, mégis jól pigmentált, így képes elfedni a látható bőrhibákat. A matt hatás miatt inkább a zsíros bőrűeknek ajánlott. A felviteléhez mindenképp ecsetet vagy beauty blendert érdemes használni, ugyanis ujjakkal felkenve könnyen foltos lesz a végeredmény.

Folyékony alapozó

A legelterjedtebb típus. Könnyű eloszlatni, egyenletesen fed, természetes hatást nyújt. A használatához az alapozó ecset a legjobb megoldás, a szivacs ugyanis túlságosan magába szívja, kézzel pedig nehéz egyenletesen felvinni. Elsősorban a normál és a száraz bőrűeknek ajánlott, bár léteznek olajmentes változatok is, amelyeket a zsíros bőrűek is használhatnak, hiszen megakadályozzák a fényesedést.

Napjainkban egyre elterjedtebbek a HD és Full HD névvel ellátott típusok, amelyek olyan mikrofinomságú pigmenteket tartalmaznak, amik egybeolvadnak a bőrrel, ezért még a nagyfelbontású képeken vagy videókon is természetes hatást garantálnak. A legtöbb neves kozmetikai márka, köztük az Aden is gyárt már ilyen termékeket.

Krém állagú alapozó

Kizárólag azoknak ajánlott, akiknek nagyon problémás a bőrük. Ez egy nehéz, sűrű krém, amely képes még a legfeltűnőbb bőrhibákat is elfedni. Ennek viszont az az ára, hogy a makulátlan bőrfelszínért cserébe a hatás kissé természetellenes, maszkszerű lesz. Ráadásul eltömíti a pórusokat, és nem hagyja a bőrt szabadon lélegezni. Ezért mindennapos használatra nem javasolt, csak különleges alkalmakra, például fotózásra, esküvőre.

Árnyalatok sokasága

Az alapozó típusának meghatározása után következik a megfelelő szín kiválasztása. Sokaknál itt bukik meg a dolog, hiszen ha rossz árnyalatot választanak, akkor az arc színe erősen elválik majd a nyaktól és a dekoltázstól, ami pedig meglehetősen előnytelenné varázsolja az összképet.

Kezdésként először is meg kell határozni a bőr tónusát, mely lehet hideg, meleg vagy semleges. A legtöbb alapozón erre külön jelzés található: C (cold) jelöli a hideget, W (warm) a meleget és N (neutral) a semlegest. A számok pedig az árnyalatok sötétségét jelölik, növekvő sorrendben. Az 1-es jelzésű a legvilágosabb. Itt fontos megjegyezni, hogy az alapozót mindig az arcon kell kipróbálni, sosem a csuklón vagy a kézfejen!

A helyes és esztétikus sminkelés tudományát kellő gyakorlással bárki elsajátíthatja. Kezdésként nézzen körül webáruházunkban, és szerezze be sminkkészlete hiányzó darabjait!


Aden smink arcra