Ingyenes kiszállítás 15 000 Ft feletti vásárlás esetén!

BLOG

Anti aging 5.0 – Hogyan teszik szebbé a bőrödet az őssejtek?

2017.08.25 09:25
Anti aging 5.0 – Hogyan teszik szebbé a bőrödet az őssejtek?

Őssejtek, liposzóma, epigenetika… Elsőre kissé talán homályos fogalmak, de kulcsszerepet játszanak a ráncok eltüntetésében, a Helia-D növényi őssejt kivonatot tartalmazó termékeinek működésében.

Kapaszkodjatok, mert egy biológiai kifejezésekben rendkívül gazdag cikk vár rátok, ám megéri alaposan elolvasni: a végére azt is megértitek, hogyan teszik szebbé és egészségesebbé a bőrünket az almából és argánból származó őssejtek!

PhytoCellTec: a Mibelle növényi őssejt tecnológiája

A Mibelle biokémikai szakértői felfigyeltek egy rendkívül ritka svájci almára, az Uttwiler Spatlauberre, mely kissé keserű, ám nagyon sokáig érett és fogyasztható marad. Az alma titka a különlegesen hosszú élettartamú őssejtekben rejlett. Kiderült, hogy a gyümölcs őssejtjeibe ”kódolt” biológiai tulajdonság fiatalos lendületet ad az emberi bőrsejteknek!

PhytoCell Tec: így nevezik a fito – azaz növényi alapú – őssejtek előállítási technológiáját, melyben az évtizedek óta népszerű Mibelle biokémiai hatóanyaggyártó vállalat az élenjáró kutató és gyártó. A PhytoCell Tec-et az ENSZ Rio+ 20 konferenciáján a fenntartható források sikeres környezetvédelmi áttöréseként mutatták be. A Mibelle növényi sejtkultúrán alapuló eljárása kiemelt figyelmet fordít a Malus Domesticára, egy rendkívül ritka svájci almafajta őssejt liposzómájára, mely a leghatékonyabb anti-aging kozmetikumok alapanyaga.

A Mibelle fejlesztette ki a PhytoCellTec Malus Domesticát, az alma őssejtek szabadalmaztatott liposzomális hatóanyagát. A liposzóma egy apró membránnal határolt kis csomag, amibe a biológiai szakértők vízben vagy olajban oldódó vitaminokat (esetünkben őssejt-hatóanyagot) helyeznek el. A biokémiai gyártással keletkező liposzómák membránja csaknem teljesen megegyezik a valódi sejteket határoló membránnal, így a liposzóma belsejében található alma őssejtek hihetetlenül könnyen jutnak be a bőrsejtek belsejébe.

Sejtmegújulás és ránctalanítás: az „almás” őssejtek hatásai

A bőrsejtek folyamatosan pusztulnak és keletkeznek. Mégis létezik egy módszer, ami felpörgeti a bőrsejtek működését néhány növényi őssejt segítségével! A Mibelle egyik kísérletében a régi őssejtek és a PhytoCellTec Malus Domestica epidermisre (a legfelső bőrrétegre) gyakorolt hatását vizsgálta. A fiatal epidermális őssejtek laboratóriumi körülmények között komplex, többrétegű felső bőrréteget (epidermist) hoznak létre. Ugyanezt a kísérletet régi őssejtekkel is elvégezték, ám teljesen más lett a végeredmény: ezek az őssejtek már nem szaporodtak, és nem keletkezett epidermis (valószínűleg azért, mert az „öreg” őssejtek már kimerültek, azaz elérték a biológiai életciklusuk végét).

Itt jön a csavar: a szakértők a PhytoCellTec Malus Domestica őssejt-kivonatot adtak a régi őssejtek bőrsejt-termelési folyamatához. Ennek hatására a régi őssejtek friss, rétegzett epidermist hoztak létre! A további biokémiai elemzések rávilágítottak, hogy a Malus Domestica őssejtkivonat által az epidermis eredeti őssejtjei tovább őrzik meg az életképességüket, rengeteg új szövetet tudnak kialakítani és teljesen megújítják a bőrt.

Egy másik kísérlet a PhytoCellTec Malus Domestica ránctalanító hatását vizsgálta 20 (37 és 64 év közötti) résztvevőn. Arra koncentráltak, hogy milyen eredménnyel van az őssejt-kivonat a szem körüli szarkalábakra. Az eredmények meggyőzőek voltak: 28 nap alatt a kísérlet valamennyi résztvevőjénél jelentősen csökkent a ráncok száma

A Helia-D kozmetikai termékeiben a PhytoCellTec Malus Domestica alma őssejtje az egyik legfontosabb kozmetikai hatóanyag, melyet a Mibelle laboratóriumaiban teszteltek és fejlesztettek. A biokémiai kutatások kimutatták, hogy ez az őssejt nagyszerűen védi a bőrsejteket a ráncosodástól, hatékonyan késlelteti a szőrtüszők öregedését, ezért használjuk a PhytoCellTec Malus Domesticáját az őssejtes anti-aging Helia-D kozmetikumok hatóanyagaként. A Mibelle szakértői folyamatosan tanulmányozzák és fejlesztik az őssejt technológián alapuló kozmetikumokat, hogy minél hatékonyabban vegyék fel a küzdelmet a ráncokkal és a bőrsejtet károsító hatásokkal!

Mitől lesz a bőröd rugalmas, ránctalan és feszes? Fókuszban az argán őssejtek!

A PhytoCellTec Argán a világ egyik legrégibb fájából, az argánfa növényi őssejtjeiből származik. Az argánfa Marokkó délnyugati területein őshonos, ahol remekül alkalmazkodott az izzasztóan magas hőmérséklethez, a száraz klímához. A Mibelle kutatói kiemelkedő eredményeket értek el a ritka argánfa növényi őssejtjeivel, amelyek a laboratóriumi kutatások szerint komoly védelmet jelentenek a bőrsejteknek, képesek a bőr mélyebb rétegeiben lévő sejtek fiatalítására is. Az argán esetében a regeneráció a kulcsszó. Hatalmas mértékben képes növelni a dermális őssejtek termelődését. A bőr mélyreható megújulásának az argán őssejt a titka!

Az argán őssejtek mélyebbre hatolnak a bőrben, mint az almából származó őssejtek. Átjutnak az epidermális rétegen és a bőr mélyebb rétegeiben - a folyamatos megújulásáért felelős dermális területen - fejtik ki jótékony hatásukat, ahol a kollagénszintézis és az elasztin termelődése történik. A dermis legfontosabb funkciója a bőr rugalmasságának biztosítása. Ennek érdekében az egészséges bőr élénk sejtforgalmat bonyolít, állandóan „frissíti” és javítja a saját kötőszövetét.

A bőrsejtek idővel azonban elhasználódnak, és újak veszik át a szerepüket. A rendszeres regenerációt a dermális szőrtüszőkön található őssejtek szabályozzák. Ezek az őssejtek alakulnak dermális sejttípusokká, pl. fibroblaszt sejtekké, melyek felelősek az elasztin és a kollagén előállításáért. A dermális őssejtekkel csak egy nagy baj van, rendelkeznek egy bizonyos életkorral! Minél idősebbek, annál gyengébb aktivitást mutatnak: emiatt csökken a kollagén és az elasztin termelése, a bőr elveszíti a feszességét és ráncok jelennek meg rajta.

Az őssejtek aktivitását speciális vegyületek, úgynevezett epigenetikai faktorok szabályozzák. A növényi őssejtek is epigenetikai tényezők, és az in vitro (azaz laboratóriumi) vizsgálatok szerint az argán őssejtekből készült növényi kivonat serkenti az emberi bőr őssejtjeinek termelődését. Egy PhytoCellTec Argán kísérletben argán őssejt-kivonatot adtak a bőr őssejtjeinek, a kontrollcsoportnak tekintett őssejtcsoport viszont nem kapott argán összetevőt. Az első csoport megnövekedett őssejt-aktivitást mutatott a másodikhoz képest. A PhytoCellTec Argán tehát abban segít a dermális őssejteknek, hogy minél hosszabb ideig tartsák fenn élénk bőrtermelésüket, ami rugalmas, feszes és ránctalan bőrt eredményez!

Egy másik kísérletben a kutatók azt nézték meg, hogyan hat a PhytoCellTec Argán a bőr mélyebb ráncainak (az extracelluláris mátrix szerkezetének) javítására. 21 önkéntes jelentkezett a kutatásra, akik átlagosan 49 évesek voltak. A ráncos szemterületen 0,4% PhytoCellTec-et használtak a szem környékén. Az 56 napos kezelés végére a ráncok mélysége 26%-ban csökkent, ami azt jelenti, hogy az argán őssejt képes megvédeni és egyben jelentősen vitalizálni az emberi bőr őssejtjeit. A Helia-D Professional Argán Őssejtes krémei is ezt a kivonatot tartalmaznak!

Érdemes tehát kipróbálni az almából és argánból származó őssejtes kozmetikumokat. A Helia-D kínálatában több terméket is találsz, melyek az őssejtek segítségével teszik időtállóvá bőröd szépségét!