BLOG

Arcápolás 40 felett: ezek a legfontosabb teendők

2024.06.26 13:13
Arcápolás 40 felett: ezek a legfontosabb teendők

Az idő múlása senkit sem kímél, a testünkön óhatatlanul ott hagyja a nyomait. Ez főként az arcon észrevehető, így az arcápolásra 40 felett már jóval nagyobb figyelmet kell fordítani, mint például a húszas éveink elején. Egy jól felépített rutinnal azonban a fiatalos kinézet sokkal tovább megőrizhető, ennek az összeállításához hoztunk pár hasznos tippet cikkünkben.

Milyen alapvető elveket kell követni az arcápolásban 40 felett?

Először talán nézzük át röviden a legfontosabb szempontokat, majd alább kitérünk a részletekre is.

Ezek tehát a következők:

  • fényvédelem
  • anti-aging hatóanyagok használata
  • rendszeres hámlasztás
  • antioxidánsok alkalmazása
  • bőrazonos anyagok használata

És most vegyük át mindezt egy kicsit bővebben.

 

Védelem a napsugarak ellen

A fényvédő használata már fiatalabb korban is erősen ajánlott, 40 felett viszont egyenesen kötelező. Az UV-sugarak ugyanis nagyjából 80%-ban felelősek a bőr látványos öregedéséért, ezért ha erre odafigyelünk, azzal máris tettünk egy hatalmas lépést a fiatalság megőrzése érdekében. 

A fényvédő arckrém tehát a reggeli rutin elengedhetetlen eleme, a hidratálókrém helyett vagy után, még sminkelés előtt kell felvinni. Napközben pedig érdemes újrakenni, főleg ha a szabadban tartózkodunk. Nyáron viseljünk kalapot és napszemüveget, hogy lehetőleg ne érje az arcunkat közvetlen napsütés.

 

Fókuszban az anti-aging

Szerencsére több olyan hatóanyag is létezik, ami képes elhalványítani a ráncokat, és feszesebbé, rugalmasabbá tenni a bőrt. Az egyik legismertebb közülük a retinol, pontosabban a retinoidfélék, amikbe több anyag is beletartozik. Ezeket rendszeresen alkalmazva a barázdák mélysége látványosan csökken, a bőr egyenletesebb és rugalmasabb lesz.

A G&G 101 A-Game 0,1% retinal szérum egy intenzív erősségű termék, amely fáradt, öregedő bőrre ajánlott. Viszont csak fokozatosan szabad bevezetni a rutinba, hiszen ha rögtön nagy mennyiségben kezdjük el alkalmazni, akkor irritációt okozhat. 

Ha még sohasem használtuk, érdemes lehet a gyengébb, 0,05%-os verzióval kezdeni, majd utána áttérni az erősebb, 0,1%-os koncentrációra. Eleinte heti 2-3 alkalommal használjuk, és fokozatosan tegyük mindennapossá.

 

A hámlasztás fontossága

A hámlasztás célja, hogy eltávolítsuk az elhalt bőrsejteket, melyek szintén nagyban felelősek azért, hogy az arcunk fáradtnak, fakónak, öregesnek tűnik. Válasszunk AHA-savas terméket, ez az anyag ugyanis amellett, hogy hámlaszt, még anti-aging hatással is bír. 

A G&G Smooth Out hámlasztó 12%-os AHA-sav tartalommal elősegíti a kollagéntermelést, és még a pigmentfoltokat is halványítja, ami 40 felett már elég gyakori jelenség.

Ám ügyeljünk arra, hogy a hámlasztás fényérzékenyebbé teszi a bőrt, így semmiképp se maradjon el reggelente a fényvédő!

 

Antioxidánsokkal a káros szabad gyökök ellen

Az antioxidánsok mérséklik a szabad gyökök ártalmas hatásait, valamint ugyancsak halványabbá teszik a pigmentfoltokat. Az egyik legjobb közülük a C-vitamin, aminek származéka a Hydramax C-vitamin & Hyaluron Duo szérumban is megtalálható. 

A készítmény hidratálja a bőrt, kiegyenlíti a tónusát, halványítja a ráncokat, ezáltal puhább, szebb, selymesebb tapintású lesz.

 

Bőrazonos anyagokkal a fiatalságért

Végül, de nem utolsósorban érdemes bővíteni a szépségápolási rutinunkat egy-egy olyan termékkel is, ami olyan összetevőket is tartalmaz, melyek a bőrben természetes módon is megtalálhatóak – mint például a kollagén. 

A Professional Pándi Meggyes kollagénes felépítő krém tengeri kollagént tartalmaz, melynek hatását a Matrixyl 3000 peptid, meggysűrítmény és vitaminok erősítik.