BLOG

Az aloe vera gél hatásai a bőrre

2020.07.10 16:02
Az aloe vera gél hatásai a bőrre

A bőrünk ápolásában rengeteg gyógynövény nyújthat segítséget, azonban talán egyiket sem övezi akkora rajongás, mint az aloe vera gélt, melynek hatásait rengetegen ismerik és alkalmazzák.

Ez az egzotikus zöld csodanövény, melyet már évezredekkel ezelőtt is használt az emberiség különféle gyógyászati célokra, manapság is nagyon népszerű.

De miben rejlik a titka, és hogyan segít nekünk? Mai blogbejegyzésünkben ennek járunk utána.

Egy kis aloe-történelem

Az aloe vera gyógyereje már az ókori sumérok is előtt sem volt titok, akik agyagtábláikon is megemlítik e növény áldásos hatásait. Egyiptomban pedig a mumifikálási eljárások során is előszeretettel alkalmazták, így ebben az időben az örök élet szimbólumává vált. Egyes híresztelések szerint a szépségéről híres Kleopátra is az aloe vera levelét használta bőrének ápolásához.

A görög birodalomban pedig a nyugalom, a szépség és az egészség jelképe volt. Használták gyomorfájdalom enyhítésére, daganatok gyógyítására, illetve a hajnövesztés serkentésére is.

Azonban nem csak a szépság megőrzésében volt fontos szerepe, hiszen az ókori katonák sebeik kezelésére és gyógyítására is használták. Az aloe vera őshazája eredetileg a száraz éghajlatú afrikai síkság, a keresztes hadjáratok idején azonban végül Európába is eljutott.

A növény maga a liliomfélék családjába tartozik, megjelenésében a kaktuszhoz hasonlít. Vastag és húsos leveleit kettévágva jutunk hozzá a legértékesebb alkotórészéhez - az aloe vera gélhez, mely csodálatos hatásaival még a mai, modern embert is elkápráztatja.

 

Ismerje meg az aloe vera gél pozitív hatásait!

A növény levelének belsejében található átlátszó anyag számos olyan összetevőt tartalmaz, melyek az emberi test számára is hasznosak: enzimeket, ásványi anyagokat, antioxidánsként funkcionáló vitaminokat, aminosavakat. Mindezek az értékes összetevők megtalálhatóak a Helia-D Herba aloe-veratartalmú testápoló géljében is, mely nyugtatja és hidratálja a bőrt.

A növény azonban számos más problémára is megoldást nyújt: fertőtlenít, csökkenti a gyulladásokat, csillapítja az ízületi és reumatikus fájdalmakat. Emellett segít az olyan kellemetlen bőrtünetek kezelésében, mint az égési sérülések, kisebb sebek és horzsolások, enyhébb bőrbetegségek, rovarcsípések. Nyugtatja és hűsíti a bőrt, és felgyorsítja a gyógyulást és a regenerálódást.

Természetesen nem csak az aloe vera gél rendelkezik gyógyító hatásokkal, ezért ha szeretné jobban megismerni a természet patikájának csodáit, akkor próbálja ki a többi Helia-D Herba terméket is!

 

Harmóniában a természettel

A gyógynövényekkel történő szépségápolás manapság reneszánszát éli, és egyre többen fordulnak a természetes szerek felé, amikor az ideális kozmetikumokat keresik. Egyesek mindezt olyannyira komolyan veszik, hogy csak az alapanyagokat szerzik be, és otthon saját maguk próbálkoznak meg a házi készítésű bőr- és hajápoló szerek előállításával.

Kellő tudás és gyakorlat nélkül azonban nem biztos, hogy jó ötlet belevágni, hiszen alaposan meg kell ismerni az adott növények tulajdonságait, hatóanyagait, illetve hogy milyen eljárásokat lehet velük kapcsolatban alkalmazni. Ezek hiányában a végeredmény könnyen csalódást okozhat.

Ehelyett inkább szánjuk rá az időt arra, hogy megtaláljuk a bőrtípusunknak megfelelő kozmetikumokat, melyek bevizsgált minőségű hozzávalókból, megfelelő körülmények között készültek, így megadják bőrünknek mindazt az ápolást és törődést, amire szüksége van.