BLOG

Az anti-aging rutinok sztárja, a Geek and Gorgeous retinal szérum

2022.09.20 12:55
Az anti-aging rutinok sztárja, a Geek and Gorgeous retinal szérum

A bőröregedés elleni harchoz ma már számos kiváló alapanyag és kozmetikum létezik, melyekkel az otthoni használat során is szép eredményeket lehet elérni. Közéjük tartozik a Geek and Gorgeous retinal szérum is, ami vásárlóink körében is nagy népszerűségnek örvend.

Mi a különbség a retinol és a retinal közt?

A termék nevében a “retinal” szó nem elírás, ugyanis ez a fő hatóanyaga, nem pedig retinol. Ez utóbbit jóval szélesebb körben ismerik, szinte mindenki hallott már róla, akit egy kicsit is foglalkoztat az anti-aging bőrápolás.

Ez nem csoda, ugyanis híres arról, hogy bizonyítottan képes serkenteni a bőr saját kollagéntermelését, ezáltal feszesebb, üdébb bőrképet eredményez. Azt viszont már sokan nem tudják, hogy maga a retinol nem egy aktív formula, vagyis a bőrre kerülve még át kell alakulnia retinolsavvá, hogy reakcióba tudjon lépni a sejtekkel. 

Ám a retinolból nem lesz közvetlenül retinolsav, hanem létezik egy köztes formula – ami nem más, mint a retinal. Maga a hatóanyag már nem számít újdonságnak, a tudomány már az 1980-as, ‘90-es évek óta ismeri, viszont sokáig szabadalom alatt állt, így nem tudott szélesebb körben is ismertté válni.

Mostanra viszont ez az akadály elhárult, így a retinalos termékek immár webáruházunk kínálatában is megtalálhatóak.

 

Mit tud a Geek and Gorgeous retinal szérum?

A készítmény kétféle verzióban érhető el, 0,05% és 0,1% retinaltartalommal. Ezek a kis számok senkit se tévesszenek meg, ugyanis a retinal igen intenzív hatóanyag, így a 0,1%-os formula már kifejezetten erősnek számít.

Felmerülhet a kérdés, hogy végső soron miért is ez az összetevő került a termékbe az ismertebb retinol helyett. Főként az alábbi 3 ok miatt:

  • A hatékonysága bizonyított: több hiteles kutatás is alátámasztja a retinal bőrre gyakorolt jótékony hatásait, a kollagéntermelés serkentését, a bőr öregedési jeleinek csökkentését. Mivel maga a hatóanyag nem újkeletű felfedezés, ezért elegendő tanulmány áll rendelkezésre, ami alátámasztja a hatásosságát.
  • Hasznosulás: mivel a retinal már csak egy lépésre van attól, hogy átalakulhasson retinolsavvá, ezért erőteljesebb a hatása is. Létezik egy olyan tanulmány, amiben le is mérték ezt a bizonyos “átalakulási hatékonyságot”, ami a retinal esetében kiemelkedőbb volt, mint a retinolnál.
  • Tolerálhatóság: a retinolos készítményeket sajnos nem mindenkinek a bőre viseli el, némelyeknél irritációt okoz, pláne erősebb koncentrációban. A Geek&Gorgeous 0,05% retinal szérum viszont gyengéd a bőrhöz, ugyanakkor legalább olyan hatékony, mint egy retinolt tartalmazó készítmény.

Hogyan kell használni a terméket?

A szérum további előnyös tulajdonsága a könnyen beszívódó, emulziós állag. Emiatt azok is bátran használhatják, akik zsíros vagy kombinált bőrrel rendelkeznek, hisz nem hagy kellemetlen, ragacsos réteget.

A terméket mindig az esti rutinban használjuk! Az alkalmazását előzze meg egy alapos arctisztítás, ezután következhet egy gyengédebb hámlasztó, de ezt a lépést akár ki is hagyhatjuk. 

Ezután következzenek az olajmentes, géles szérumok (ha használunk)! Utána vigyük fel a bőrre a Geek and Gorgeous retinal szérumot, majd zárjuk a rutint a kedvenc éjszakai hidratáló krémünkkel!

Amennyiben bármilyen retinoidot tartalmazó terméket használunk, nagyon fontos, hogy reggelente nem szabad elfeledkezni a fényvédelemről! Ettől függetlenül is erősen ajánlott a fényvédő beiktatása a reggeli rutinba, retinolozás esetében azonban mondhatni kötelező, hisz a retinolfélék fényérzékenyebbé teszik a bőrt. Alkalmazzunk legalább SPF 30-as faktorszámú terméket! Ne feledjük, az ilyen apróságokkal tehetünk nagyon sokat bőrünk egészségéért!