BLOG

Belső táplálás szépségvitamin alkalmazásával (haj, köröm)

2021.07.22 11:21
Belső táplálás szépségvitamin alkalmazásával (haj, köröm)

A szépségápolás sokaknál kimerül a külsőségekben: szérumok, krémek, hámalsztók, dúsító samponok, regeneráló hajpakolások… a szervezetnek azonban a belsőleges táplálásra is éppúgy szüksége van.

A szépségvitamin (haj, köröm) a bőr állapotán rengeteget segíthet, hiszen belülről látja el azokkal a fontos tápanyagokkal, amelyekre szüksége van.

Miért érdemes szépségvitamint szedni?

Talán nem is gondolnánk, hogy egyetlen nap leforgása alatt mennyi külső káros hatás éri hajunkat, bőrünket, körmünket. Kezdve az olyan időjárási tényezőkkel, mint a napból eredő UV-sugárzás, a szél, a hideg vagy meleg levegő, fokozva olyasmikkel, mint a por, a szennyeződések, illetve a különféle mechanikai hatások, mint például a dörzsölődés, ütődés. 

Mindezek hosszabb távon nyomot hagynak rajtunk, főleg, ha mellette még a táplálkozásunk sem a megfelelő, mert nem viszünk be az élelmiszerek által annyi vitamint és tápanyagot, mint amennyire a szervezetnek nagy szüksége lenne. 

Külsőleg ugyan szép eredményt lehet elérni a különféle kozmetikumokkal, de ne feledjük, hogy ezek csak helyileg fejtik ki a hatásukat, nem pedig a test egészében. A belső táplálás azonban nem helyettesíthető a külsőleg alkalmazott készítményekkel, ezért fontos bőrre, hajra és körömre szépségvitamint szedni. 

A vitaminok belülről erősítik a körmöket és a hajszálakat, gyorsítják a növekedésüket, a bőrt pedig szebbé és üdébbé varázsolják.

 

Milyen hatóanyagok találhatóak egy bőrre, hajra és körömre való szépségvitaminban?

Az egyes termékek összetételükben némileg eltérhetnek, hiszen számos olyan hatóanyag létezik, amelyek kedvező hatással rendelkeznek. Ilyen például a kollagén, a hyaluronsav, a C- és A-vitamin, a biotin, a cink, a szelén vagy a réz. 

Ezek mindegyike megtalálható a Helia-D Beauty Complex szépségvitaminban is, melyből elég naponta egy szemet beszedni ahhoz, hogy biztosítsuk szervezetünknek azokat tápanyagokat, melytől a haj fényessé és dússá, a körmök erőssé, a bőr pedig élettel telibbé válik.

Ezenfelül érdemes még kiemelni a B- és E-vitaminokat, melyek szintén hozzájárulnak az egészséges bőr, haj és köröm fenntartásához.

A megfelelő kozmetikumok és a szépségvitaminok egyidejű szedésével kívülről és belülről is sokat tehetünk azért, hogy megőrizzük egészségünket, szépségünket, és elégedetten pillanthassunk a tükörbe. 

 

A szépségvitaminnal (haj, köröm) kapcsolatos leggyakoribb tévhitek

Sajnos ezekkel a készítményekkel kapcsolatban is számos tévhit kering a köztudatban, de most ideje tiszta vizet önteni a pohárba, és utánajárni az igazságnak:

  • “A szépségvitamin szedése mellett nem kell odafigyelni a táplálkozásra”. Minden étrend-kiegészítő csomagolásán feltüntetik, hogy a termék szedése nem helyettesíti a az egészséges táplálkozást. Ez természetesen a szépségvitaminokra is igaz, ezeknek a termékeknek nem az a célja, hogy kiváltsák, hanem hogy kiegészítsék a hasznos tápanyagokban gazdag étrendet.
  • “A bőrre, hajra, körömre való szépségvitaminok hizlalnak”. A vitaminkészítmények önmagukban nem okoznak hízást. Legfeljebb az étvágy növekedhet tőlük, de az is csak akkor, ha a termék szedése előtt a szervezetben vitaminhiányos állapot állt fenn, emiatt az étvágy is kisebb volt az optimálisnál. A vitamin tehát nem okoz súlygyarapodást, maximum megszünteti az addigi - vitaminhiány által fennálló - étvágytalanságot. 
  • “A szépségvitamintól a szőr is jobban fog növekedni”. A vitamin szedése nem befolyásolja a szőrnövekedést. Hölgyek esetén a túlságosan dús és erős szőrzetet többnyire hormonális rendellenességek okozzák.