BLOG

C-vitamin külsőleg: C-vitaminos lifting krémekkel a fiatalságért

2020.08.27 10:27
C-vitamin külsőleg: C-vitaminos lifting krémekkel a fiatalságért

Napjainkban se szeri, se száma a különféle ránctalanító készítményeknek. Ez nem is csoda, hiszen a kereslet is folyamatosan nő irántuk, ugyanis a legtöbben szeretnék minél tovább megőrizni a feszes, üde arcbőrüket.

A C-vitaminos lifting krémek is igen kedveltek a fiatalságra vágyók körében, ugyanis a C-vitamin külsőleg is igen látványos eredményeket tud felmutatni a bőrápolásban.

Az egészség vitaminja

A C-vitamin pozitív hatásaira már a 19. századi tengerészek is felfigyeltek, hiszen rájöttek, hogy ha sok citrusfélét fogyasztanak, azzal elkerülhetik a skorbutot, ami a kor egyik rettegett betegsége volt. Ma már tudjuk, hogy a betegséget a C-vitamin hiánya és az egyoldalú táplálkozás váltotta ki. 

Ahogy fejlődött az orvostudomány, rájöttek, hogy a C-vitamin nem csak a citrusokban, hanem számos egyéb zöldségben és gyümölcsben is megtalálható. Szent-Györgyi Albert magyar orvos a világon elsőként izolálta paprikából, a felfedezése pedig Nobel-díjat érdemelt.

A C-vitamin rendszeres fogyasztása számos jótékony hatással van az egészségre: segít a meghűléses betegségek leküzdésében, csökkenti a koleszterin mennyiségét a vérben, erősíti az immunrendszert, növeli a fehérvérsejtek számát, mérsékli a szívkoszorúér-betegségek kialakulásának esélyét. Mindezek mellett azonban a C-vitamin külsőleg is hasznos, ugyanis a bőr fiatalságának megőrzésében is fontos szerepe van.

 

Hogyan hat a C-vitamin külsőleg?

Ezt a vitamint a szervezet sajnos nem képes saját maga előállítani, ezért csak külsőleg tudjuk pótolni. Az ételekkel elfogyasztott C-vitamin azonban a bőrre nincs különösebb hatással, ezért a legjobb, ha célzottan helyileg, kozmetikumok formájában juttatjuk a bőrbe. Miért fontos ez?

Azért, mert a C-vitamin egy olyan antioxidáns, amely megakadályozza a szabadgyökök károsító hatásait, gyulladáscsökkentő hatású, lelassítja a sejtek öregedését, véd a káros UVB sugarak ellen, fokozza a bőr kollagéntermelését, elhalványítja a ráncokat, és élettel teli, ragyogó bőrt eredményez. 

Ráadásul támogatja a sejtek egészséges működését, melynek köszönhetően a fakó, tónusát vesztett bőr is képes visszanyerni természetes fényét és üdeségét, emellett a pigmentfoltok elhalványításában is fontos szerepe van. 

A Geek&Gorgeous C-glow arcszérum 15% tiszta C-vitamint tartalmaz, amely ebben a koncentrációban valódi fiatalító csodaszer a bőr számára.

 

C-vitamin külsőleg: a C-vitaminos lifting krémek szerepe a bőrápolásban

A Helia-D Professional C-vitaminos lifting krémek is magas arányban tartalmazzák e hasznos összetevőt, ezáltal intenzíven feszesítenek és táplálnak. Rendszeres használatukkal a bőr jól láthatóan fiatalabbnak tűnik, a ráncok kisimulnak. A káros környezeti hatások sokkal kevésbé viselik meg az arcbőrt, amely sokkal rugalmasabb és feszesebb lesz. 

A bennük található APPS egy olyan C-vitamin származék, amely felveszi a harcot a káros szabadgyökökkel, fiatalítja és táplálja a bőrt. Míg a tiszta vitamin szavatossága viszonylag rövid (4-6 hét), addig a származékok sokkal tovább megőrzik minőségüket, miközben ugyanúgy biztosítják a C-vitamin külsőleg történő pótlását.

A megfelelő bőrápolás minden életkorban fontos. Nem csak akkor kell elkezdeni komolyabban foglalkozni vele, amikor már kialakultak a problémák, hanem törekedni kell az egészségének megőrzésére. A C-vitaminos lifting krémek mellett építsük be a mindennapi szépségápolási rutinunkba a bőrtípusunknak megfelelő kozmetikumok használatát, a bőrünk pedig meghálálja a törődést.