BLOG

C-vitaminos szérum a friss és üde arcbőrért

2022.08.24 14:06
C-vitaminos szérum a friss és üde arcbőrért

Az egyik legismertebb vitamin nagy előnye, hogy nemcsak étrend-kiegészítőként, hanem kozmetikumként, például C-vitaminos szérum formájában is lehet alkalmazni. Ez pedig azért előnyös, mert célzottan a bőrön használva jobban érvényesülnek a kedvező külső hatásai.

Hogyan segít a C-vitamin a szépségápolásban?

A C-vitamint legfőképp az immunrendszer támogatójaként és a meghűléses betegségek természetes orvosságaként ismerjük, de valójában ennél jóval sokoldalúbb. 

A C-vitamin ugyanis egy erőteljes antioxidáns, e tulajdonságának köszönhetően pedig képes semlegesíteni a káros szabad gyököket. Emellett bizonyos szintű védelmet nyújt az UV-sugarak ellen (persze a fényvédő krémet azért nem helyettesíti), lassítja a bőr öregedési folyamatait, serkentően hat a kollagéntermelésre, gyulladáscsökkentő, halványabbá teszi a ráncokat, és végül, de nem utolsó sorban frissebb, ragyogóbb kinézetűvé teszi a bőrt.

Mindezeket az előnyös tulajdonságait azonban nem igazán tapasztalhatjuk akkor, ha csak táplálékkiegészítőként fogyasztjuk, hiszen így felszívódik az emésztőrendszerben, és csak kevés jut el belőle a bőrbe.

Kozmetikai célú felhasználás esetén ezért érdemesebb például C-vitaminos szérum formájában alkalmazni, hiszen így a hatóanyag egyenesen a bőrbe jut. 

 

Ragyogó és egységes bőr a C-Glow szérum segítségével

A Geek&Gorgeous C-glow arcszéruma 15% tiszta C-vitamint tartalmaz, ezáltal az egyik legmagasabb hatóanyagtartalommal rendelkező termék a piacon. A készítmény vízkönnyű formulájának köszönhetően hamar beszívódik, és nem hagy zsíros érzetet a bőrön, így még a rohanós reggeleken is remekül használható.

A benne lévő C-vitamin kiegészül E-vitaminnal és ferulic savval, ez a “trió” pedig hatásosan száll szembe a bőröregedéssel, a pigmentfoltokkal és a bőr egyenetlenségeivel. Az antioxidáns hatás pedig fokozza a fényvédő krém hatékonyságát, így a káros UV-sugarak ellen is hatásos.

Használata a reggeli és esti rutinban:

  • Reggelente alkalmazzuk közvetlenül az arctisztítás után, és csak ezt követően vigyünk fel egyéb arcszérumot, valamint hidratáló krémet vagy sminket! A rutint mindig fényvédővel zárjuk!
  • Este az antioxidáns hatás ugyan kevésbé érvényesül, viszont a kollagéntermelést elősegítő és a pigmentfolt-halványító tulajdonságai ugyanolyan hatékonyan működnek. Ezáltal az esti rutinban is használható, ha úgy kényelmesebb.

A C-vitaminos szérumok azon kozmetikumok közé tartoznak, ahol kiemelt figyelmet kell szentelni a gyártási időnek és a tárolásnak, ugyanis a C-vitamin érzékeny anyag, ha pedig veszít a frissességéből, akkor a hatékonysága is csökken.

Ezért a C-glow szérumból mindig csak akkora mennyiséget vásároljunk, amennyit maximum 3 hónapon belül elhasználunk, ez idő alatt pedig tartsuk a hűtőszekrényben! 

 

Milyen termékeket használjunk még a C-vitaminos szérumon kívül?

A C-vitamin, mint összetevő nemcsak szérum, hanem arc- illetve testápoló krém formájában is elérhető webáruházunk kínálatában, így aki nemcsak szérum formájában szeretné alkalmazni, az is megtalálhatja a neki szimpatikus alternatívát.

Hogyha arcon használjuk, ügyeljünk arra, hogy előtte mindig alaposan megtisztítsuk a bőrt egy lemosóval, ugyanis sokkal hatékonyabb, ha tiszta bőrfelületre visszük fel. Várjuk meg, amíg beszívódik, utána pedig folytassuk a bőrápolást egyéb (például hyaluronsavas) szérumokkal, vagy csak vigyünk fel egy könnyed hidratáló krémet!

A C-vitaminos szérum ugyanis valóban egy sokoldalú kozmetikum, ugyanakkor önmagában nem elegendő a gondos, tudatos bőrápoláshoz, más készítményekkel együttműködve azonban hozzájárul a bőr széppé varázsolásához.