BLOG

Egyszerű nyári natúr smink lépésről lépésre

2022.08.29 13:35
Egyszerű nyári natúr smink lépésről lépésre

A nyári hónapokban sokan a pipereszekrény mélyére űzik a sminktermékeket, azonban akadnak, akik ilyenkor is szeretik egy kicsit kicsonosítani az arcukat. Nekik érdemes egy egyszerű nyári natúr sminket készítenie, amit most lépésenként bemutatunk.

  • 1. lépés: alapozás, de csak mértékkel!

A nyári hőségben a bőrünk verejtékezik, az arcunk kifényesedik, ezért ez nem a testes, vastagon fedő alapozók és púderek időszaka! Alattuk ugyanis nem tud megfelelően lélegezni a bőr, amitől fokozottan zsírosodhat, sőt, akár mitesszerek, pattanások is megjelenhetnek. Mellesleg nem túl vonzó látvány az izzadságtól már félig lefolyt alapozóréteg.

Ezért ilyenkor törekedjünk a “kevesebb több” elvre, vagyis csak annyi alapozót használjunk, amennyi feltétlenül szükséges! Érdemes kevésbé maszkhatású, könnyedebb fedést biztosító termékeket használni. Hogyha csak apróbb bőrhibáink vannak, akkor az alapozó akár el is hagyható, és helyette alkalmazhatunk BB krémet is. 

Amennyiben a bőrünk könnyen zsírosodik, akkor fixálásra használjunk mattítópúdert, amit akár magunkkal is vihetünk, hogy a nap folyamán bármikor felfrissíthessünk a sminkünket. 

Egy fontos dolog: mivel nyáron a bőrünk a napfény hatására kicsit barnább, ezért előfordulhat, hogy a télen használt alapozó és púder túl világos és sápasztó hatást kelt. Ezért szerezzünk be ezekből egy-egy sötétebb árnyalatot, amit kifejezetten a nyári natúr smink elkészítéséhez használunk!

 

  • 2. lépés: az arc tökéletesítése természetes módon

Ezt a lépést akár ki is hagyhatjuk, de ha karikásak a szemeink, akkor a sötét foltokat célszerű elfedni egy korrektorral, az arccsontot pedig kiemelhetjük egy kis bronzosítóval. Ezzel némi plusz üdeséget csempészünk a megjelenésünkbe, de ha nem akarunk sokat vesződni a sminkeléssel, akkor ne aggódjunk, ezek nélkül is teljes lesz az összkép!

 

  • 3. lépés: a szemek kiemelése, amolyan nyárias frissességgel

Úgy, ahogy a nyári natúr sminkben nincs helye a vastagon fedő alapozóknak, úgy a komor, sötét szemsminket is érdemes hanyagolni. Részesítsük inkább előnyben a vidám, nyárias színeket!

Először is adjunk keretet a szemeinknek ceruzával! Már a vízvonal kihúzása is remekül kiemeli a tekintet, de a felső szempillatövek felett is húzhatunk egy vékony vonalat. Maradhatunk a klasszikus feketénél vagy barnánál, de ha bevállalósabbak vagyunk, akkor használjunk színes szemceruzát!

A szép szemsmink nem lehet teljes szemhéjpúder nélkül. Nyáron érdemes világosabb, pasztell árnyalatokat használni, de hétköznapokon egy nude szín is tökéletesen megfelel. Bulin vagy fesztiválon pedig jöhetnek a rikító neonszínek, ha a feltűnő megjelenés a cél.

Végül hangsúlyozzuk a pilláinkat fekete spirállal! Ebből (és a szemceruzából is) érdemes nyáron vízállót használni, hogy az izzadás miatt a szép smink nehogy “pandamaciszemekké” változzon.

 

  • 4. lépés: a nyári natúr smink megkoronázása csábító ajkakkal

Végül, de nem utolsó sorban nem szabad megfeledkezni az ajkakról sem! Itt is érvényes, hogy hacsak nem különleges alkalomról van szó, akkor nyáron kerüljük a sötét színeket. Egy kislányosan bájos halvány rózsaszín, egy vagány korall, vagy egy szerény nude árnyalatú rúzs felteszi az i-re a pontot a megjelenésünkben.

A klasszikus szájfényt lecserélhetjük egy manapság trendi matt rúzsra, aminek előnye, hogy kevésbé kenődik el, és sokkal jobban bírja az evést, ivást, így tartósabban az ajkakon marad. 

Láthatjuk, hogy egy natúr nyári sminkben is rengeteg lehetőség rejlik, egy dolog viszont közös: lefekvés előtt mindegyiket kötelező alaposan lemosni, és a sminkelés mellett a minőségi kozmetikumokkal történő bőrápolást sem szabad elhanyagolni!