BLOG

Elérkezett a fürdőzés új dimenziója a vegán SPA tusfürdőkkel!

2022.02.23 12:46
Elérkezett a fürdőzés új dimenziója a vegán SPA tusfürdőkkel!

Amennyiben a testi és lelki ellazulás mellett a bőrünknek is szeretnénk megadni a maximális törődést, akkor használjuk a vegán SPA tusfürdőket!

Legyen szó akár egy hideg téli estéről, akár egy fülledt nyári éjszakáról, aligha létezik kellemesebb lezárása a napnak, mint egy jól megérdemelt zuhany vagy kádfürdő. 

 

A fürdőzés élménye

A legtöbb ember számára megvan a precízen kialakított esti rutin: miután minden teendőnkkel végeztünk, és a napnak is lassan a végére érünk, ideje a fürdőszoba felé venni az irányt. Jöhet a jól megérdemelt zuhany vagy kádfürdő, a megfelelő bőrápolási rutin minden pontjának maradéktalan elvégzése, végül a fogmosás, majd irány az ágy!

Mindebben sokszor már nem is találunk semmi különlegeset vagy varázslatosat, pedig egy olyan egyszerű dologból is lehet igazi élményt varázsolni, mint például a fürdés. Ehhez pedig nem is feltétlenül van szükség gyertyafényre és relaxációs zenére, hiszen már egy kellemes illatú, krémesen habzó tusfürdő használata is sokat jelenthet.

Ilyenkor érdemes egy kicsit megállni, lelassulni, és élvezni a fürdőt, nem pedig azon stresszelni, hogy milyen hosszú lesz a holnapi nap, esetleg azon morfondírozni, hogy lefekvés előtt még elő kell készíteni a másnapi öltözékünket.

 

Mennyei megtisztulás a vegán SPA tusfürdőkkel

A Helia-D vegán SPA tusfürdőivel a fürdés és a zuhanyzás egy kellemes élménnyé válik, ráadásul a bőrápolásban is jeleskednek ezek a termékek. Mindez a bennük található hidegen sajtolt olajoknak köszönhető. 

A hidegen sajtolás annyit jelent, hogy az olajat préseléssel nyerik ki a magokból, az eljáráshoz pedig nem használnak semmiféle adalékanyagot és hőt sem. Ez azért előnyös, mert így a kinyert olajban benne maradnak azok az értékes vitaminok és ásványi anyagok, amelyek a hőkezelés következtében lebomlanának. 

A hidegen sajtolt olajoknak tehát sokkal magasabb a hatóanyag-tartalma, ezáltal kedvezőbb élettani hatásokkal bírnak. Nem véletlenül ajánlják az egészséges táplálkozással foglalkozó szakemberek sem a hidegen sajtolt tökmag- vagy lenmagolaj rendszeres fogyasztását.

Pozitív hatásaikat azonban a bőrápolásban is érdemes kihasználni, ezért kerültek bele a vegán SPA tusfürdőkbe is. Csupán a webáruházunkból rendelhető termékcsalád jelenleg négyféle készítményt tartalmaz: hidegen sajtolt avokádó-, barackmag-, meggymag- és szőlőmagolajjal készült változatot. 

Bár az illatuk és az összetételük némileg különböző, viszont mindegyik rendelkezik a hidegen sajtolt olajok előnyeivel. Táplálják és hidratálják a bőrt, kellemes illatukkal pedig hozzájárulnak ahhoz, hogy a fürdés igazi élmény legyen, akár egy gyors zuhanyra jut csak idő, akár egy hosszabb relaxálásra a fürdőkádban. 

A vegán összetétel pedig garantálja, hogy a készítmények egyáltalán nem tartalmaznak állati eredetű összetevőket.

 

További tippek a hidratált bőrhöz

A meleg víz sajnos nagyon ki tudja szárítani a bőrt (különösen azokon a vidékeken, ahol kemény a víz), így fokozottan oda kell figyelni a megfelelő hidratálásra! A vegán SPA tusfürdőkben található összetevők már fürdés közben is óvják a bőrt a kiszáradástól, de előfordulhat, hogy ez nem elegendő.

Ilyenkor ne feledkezzünk meg a testápoló használatáról sem! Akár minden este kenjük be magunkat, hogy pótoljuk a bőr elvesztett nedvességtartalmát! Fordítsunk külön figyelmet a sarkakra és a kézfejekre, ugyanis ezek a területek még hajlamosabbak a kiszáradásra!

Emellett a belső hidratálás szerepét se becsüljük le, fogyasszunk sok folyadékot, ami napi szinten legalább 2-3 liternyi ásványvizet vagy gyógyteát jelent!